mbz 09.09.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Chciałbym zapytać udzielające się tu szoferki dlaczego jak zmieniam pas to nigdy jeszcze nie zdarzyło się by szoferka zrobiła mi miejsce? Zdarza się to taksówkarzom, kierowcom autobusów (tak, tak!), tramwajarzom , szoferkom nigdy. Wydają się nie dostrzegać tego że ktoś musi pas zmienić. Zapraszam do stolicy - tu nie tylko ja robie miejsce, ale i duzo innych "kobialek", szkoda tylko, ze czasami co "ambitniejsi" Panowie tego nie robia. A, a powiedzcie mi, jak to jest ze skrzyzowaniami rownoleglymi - czy nadal obowiazuje zasada pierwszenstwa tego z prawej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.09.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Chciałbym zapytać udzielające się tu szoferki dlaczego jak zmieniam pas to nigdy jeszcze nie zdarzyło się by szoferka zrobiła mi miejsce? Zdarza się to taksówkarzom, kierowcom autobusów (tak, tak!), tramwajarzom , szoferkom nigdy. Wydają się nie dostrzegać tego że ktoś musi pas zmienić. Nieee, robią ci miejsce, ale tylko te z krótkimi włosami i dlatego mylisz je z innom pciom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Chciałbym zapytać udzielające się tu szoferki dlaczego jak zmieniam pas to nigdy jeszcze nie zdarzyło się by szoferka zrobiła mi miejsce? Zdarza się to taksówkarzom, kierowcom autobusów (tak, tak!), tramwajarzom , szoferkom nigdy. Wydają się nie dostrzegać tego że ktoś musi pas zmienić. Nieee, robią ci miejsce, ale tylko te z krótkimi włosami i dlatego mylisz je z innom pciom. Ja mam bardzo krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.09.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A, a powiedzcie mi, jak to jest ze skrzyzowaniami rownoleglymi - czy nadal obowiazuje zasada pierwszenstwa tego z prawej? Równorzędne a nie równoległe - a jak masz prawko, to ja się boję wjechać na takowe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 10.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A, a powiedzcie mi, jak to jest ze skrzyzowaniami rownoleglymi - czy nadal obowiazuje zasada pierwszenstwa tego z prawej? Równorzędne a nie równoległe - a jak masz prawko, to ja się boję wjechać na takowe .... aha, u mnie w szuflandii takich krzyzowek mnostwo, ale 80% kierownikow i kierowczyn w ogole o tym nie wie. klakson fajna sprawa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.09.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Echh Tu nie klakson ale refleks jest potrzeby coby miszczunio nie zdążył narobić szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Oj, no drobnej pomylki sie czepiacie Oczywiscie, ze chodzi mi o rownorzedne, to jak z tym pierwszenstwem? Bo ja ze swojego kursu pamietam, ze zawsze ten z prawej, ale po mlodych kierowcach widze, ze oni kompletnie na to uwagi nie zwracaja, wiec moze cos sie w przepisach zmienilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.09.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Oj, no drobnej pomylki sie czepiacie Oczywiscie, ze chodzi mi o rownorzedne, to jak z tym pierwszenstwem? Bo ja ze swojego kursu pamietam, ze zawsze ten z prawej, ale po mlodych kierowcach widze, ze oni kompletnie na to uwagi nie zwracaja, wiec moze cos sie w przepisach zmienilo? zanim wjedziesz na skrzyzowanie popatrz jakie znaki sa przed nim ustawione to sie dowiesz kto ma pierwszenstwo roznie to moze byc p.s. nie chcialbym spotkac sie z Toba na jednym i tym samym skrzyzowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Oj, no drobnej pomylki sie czepiacie Oczywiscie, ze chodzi mi o rownorzedne, to jak z tym pierwszenstwem? Bo ja ze swojego kursu pamietam, ze zawsze ten z prawej, ale po mlodych kierowcach widze, ze oni kompletnie na to uwagi nie zwracaja, wiec moze cos sie w przepisach zmienilo? zanim wjedziesz na skrzyzowanie popatrz jakie znaki sa przed nim ustawione to sie dowiesz kto ma pierwszenstwo roznie to moze byc p.s. nie chcialbym spotkac sie z Toba na jednym i tym samym skrzyzowaniu o rany, a jak nie ma znakow, bo jest skrzyzowanie rownorzedne, to co? P.S. to super, ze u siebie w okolicy nie masz takich skrzyzowan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, nadal obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 10.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. aha znalazlas jak jest przepisowo? jestem ciekaw jak to bylo wczesniej kiedy nie wiedzialas jak stanowia przepisy p.s. a prawko to tak normalnie bylo zdane czy .....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. Jesoooo załamałam się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skama 10.09.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Piszecie o wielu różnych przypadkach, ale jeszcze nikt nie wspomniał o nieużywaniu przez kierowców kierunkowskazów. W lewo - to jeszcze jak cię mogę, ale w prawo - to już mało kto używa.Setki razy hamowałam z piskiem opon, bo jakiś palant skręcał w prawo bez kierunkowskazu. A przecież kierunkowskaz nie mówi tylko "będę skręcał', ale przede wszystkim "BĘDĘ HAMOWAŁ'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.09.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Piszecie o wielu różnych przypadkach, ale jeszcze nikt nie wspomniał o nieużywaniu przez kierowców kierunkowskazów. W lewo - to jeszcze jak cię mogę, ale w prawo - to już mało kto używa.Setki razy hamowałam z piskiem opon, bo jakiś palant skręcał w prawo bez kierunkowskazu. A przecież kierunkowskaz nie mówi tylko "będę skręcał', ale przede wszystkim "BĘDĘ HAMOWAŁ'. oooo!! trafna uwaga. A juz przy zmianie pasa to w ogóle trudno uraczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. Jesoooo załamałam się .... Nefer, nie ma powodu sie zalamywac. Powinnam tam dopisac - nadal obowiazuje. Ja wiedzialam, jak jest naprawde, tylko codziennie jezdze przez kilka takich skrzyzowan, i to co tam widze w wykonaniu glownie mlodych ludzi za kierownica, to o pomste do nieba wola. I nie sa to pojedyncze przypadki. Ale sie daliscie nabrac na podpuche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. aha znalazlas jak jest przepisowo? jestem ciekaw jak to bylo wczesniej kiedy nie wiedzialas jak stanowia przepisy p.s. a prawko to tak normalnie bylo zdane czy .....? Pytanie, czy Ty wiedziales? zwlaszcza w swietle Twojej niewiedzy w temacie, ze w ogole istnieja skrzyzowania bez znakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 10.09.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 mbz już nie brnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.09.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. Jesoooo załamałam się .... Nefer, nie ma powodu sie zalamywac. Powinnam tam dopisac - nadal obowiazuje. Ja wiedzialam, jak jest naprawde, tylko codziennie jezdze przez kilka takich skrzyzowan, i to co tam widze w wykonaniu glownie mlodych ludzi za kierownica, to o pomste do nieba wola. I nie sa to pojedyncze przypadki. Ale sie daliscie nabrac na podpuche jassne ...Wszyscy zapewnie codziennie mijają takie skrzyżowania...i nic z tego nie wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.09.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ad rem : Kategoria 1 : Najbardziej lubię pacjenta na lewym pasie, ktory włącza kierunek, wtedy, gdy czerwone światło zmieni się na zielone. Wtedy przypomina sobie, że będzie skręcał - tadadam :) Kategoria 2 : kierowcy potencjalni mordercy dzieci. Bardzo fajnie wygląda taka 4 latka pomiędzy siedzeniami z tylnej kanapy: "Mamusiu jak tu pięknie ..." a potem płacz i rozpacz. Kategoria 3 : jestem cwańszy - wydymam wszystkich. Czyli jazda pasem awaryjnym , wyprzedzanie na trzeciego pod prąd i tego typu - puszczam ich wilno - niech sobie latają. Raz nawet po jakimś czasie spotkałam sie z takim - jego zwłoki jeszcze się tliły we wraku. Kategoria 4 : "No coooooooooo - mąż mi kazał jechać" - wczoraj mnie mało taka nie zabiła, bo jej się pasy pop... Na szczęście od niedawna mam duży samochód. Mam więcej szans na przeżycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 10.09.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Dobra, sama znalazlam, obowiazuje zasada - pierwszenstwo ma nadjezdzajacy z prawej. Szkoda tylko, ze tych mlodych teraz na kursach nie ucza kultury jazdy. Choc po postach tutaj widac, ze i niektorym starszym by sie przydalo. Jesoooo załamałam się .... Nefer, nie ma powodu sie zalamywac. Powinnam tam dopisac - nadal obowiazuje. Ja wiedzialam, jak jest naprawde, tylko codziennie jezdze przez kilka takich skrzyzowan, i to co tam widze w wykonaniu glownie mlodych ludzi za kierownica, to o pomste do nieba wola. I nie sa to pojedyncze przypadki. Ale sie daliscie nabrac na podpuche jassne ...Wszyscy zapewnie codziennie mijają takie skrzyżowania...i nic z tego nie wynika. No ok, mnie tylko ciekawi, skad to sie bierze tak nagminnie? A moze to ja mam pecha i za grzeczna jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts