Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysł na rozbudowę

uanka

Recommended Posts

Panowie pracują a ja nie będę się przecież na nich bez przerwy gapiła, bo ich rozpraszam hehe ;-)

Zdjątka porobię i wkleję później. Póki co powiem wam ile mnie ten słodki interes kosztował do tej pory:

5000 - papierzyska

1050 - drewno (obróbka,bo towar nasz własny)

1850 - drzwi sztuk 2

12000 - materiały

800 - klinkier+zaprawa

1000 - zadatek na blachę

500 - wykop piwnicy

8000 - zadatek dla budowniczych (jak mówi na nich moja córunia)

Razem 30200zł

• Odpowiedzi 69
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Witam.

mtep - hmmm,ale ja nie rozumiem...

lasvegas - wkleję tylko plan parteru i poddasza części nowej ok. Stara na górze nie będzie zamieszkiwana. Cały domek też niedługo pokażę, jak nam nie zgnije wrrr... Poprzedniej nocy prawie nie spałam, przez deszcz i burzę, a dach mieliśmy tylko folią prowizorycznie przykryty. Dziś podobnie. Szlag mnie trafi, beznadziejna ta pogoda.

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez uanka

Fakt pogoda nas nie rozpieszcza, ale głowa do góry, bedzie dobrze:) W czasie naszej rozbudowy tez lało jak na złość, zanim założyliśmy nowy strop to w piwnicy, gdzie nigdy nie podchodziła woda stało 20 cm wody, ale jakoś to zeszło i fundamenty się nie rozsypały, oczywiście kiedy to mozliwe nadal otwieramy okienka w piwnicy i wietrzymy, w zimie zdjęliśmy izolacje z części rur i osłonę z bojlera na ciepła wodę aby rozchodziło sie ciepło po piwnicy i teraz jeszcze tylko w jednym kącie jest trochę wilgotno ale to "pikuś" w porównaniu z tym co było:), więc u was też wyschnie...

A tak wogóle to czekam na zdjęcia efektów waszej rozbudowy... i mogłabyś wklejać większe zdjecia zamiast miniaturek;)

Siemanko niedzielnie.

gopax - wklejam miniaturkę forum, nawet jak klikniesz na fotę nie powiększa się?Jeśli nie proszę o instruktaż oki?

Ja stracham się o strop starej części domu, ojojoj co by się działo, bo tam trociny i inne takie śmieci. Ale tfu tfu, jeszcze tylko parę dni nerwówy, może się uda.

Edytowane przez uanka

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 months później...

cześć,

mnie też długo nie było i też nie widzę zdjeć uanki:(

BTW - u mnie dopiero fundamenty postawione, a ściany może w przyszłym roku, albo jeszcze dalej...

w tzw. międzyczasie koncepcja zmieniła się na garaż i z powrotem na dostawkę mieszkalną, może wkleję zdjęcia,jak to wygląda teraz z fundamantami.

słuchajcie, fundamenty mają 3 ściany, czy to zgodne ze sztuką? 4-ą jest ściana nośna (oparta na fundamencie) istniejącego domu.

poniesione koszty do tej pory to ok. 6000 (materiał + robocizna).

Pozdrawiam