Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika budowy eleny

Recommended Posts

Witaj, a ja mam pytanie czy już na 100% zdecydowaliście sie na ten dom... bo mi sie wydaje bardzo duzy a mało funkcjonalny...

Skoro jesteście weterynarzami czy będziecie chcieli w domu przyjmować pacjentów??

bo przejście przez salon do gabinetu jest niefortunne...

wiatrołap bardzo duzy 11 metrów - ewentualnie powiększyłabym wc

no i jak warszawa to na pewno dwa samochody... a skoro dwa to fajnie byłoby mieć podwójny garaż...

ale to tylko moje subiektywne uwagi do rozkładu pomieszczeń

powodzenia!

Witam:)

Projekt juz na pewno ten gdyz na ten konkretny dostalismy warunki zabudowy.

Pacjentów nie bedziemy przyjmowac w domu. Po pierwsze nie chcemy łaczyc pracy z życiem domowym po drugie mój "Połówek" zajmuje sie w duzej czesci chirurgią więc potrzebne by byly co najmniej: gabinet, poczekalnia i sala operacyjna

Wprowadzilismy kilka zmian w projekcie, ktore jeszcze opisze. Jest wsrod nich powiekszenie dolnej lazienki - tak żeby zmiescił się prysznic. Nie bedzie tez balkonu a zamiast lukarn okna polaciowe. Z garderoby nie bedzie wyjscia na korytarz tylko do pokoju, ktory u nas bedzie sypialnia. no i zastanawiam się czy nie przedluzyc sciany z kominkiem bo gdzies trzeba umiescic telewizor ( ktory u nas robi za monitor gdyż tv nie mamy i nie ogladamy z wyboru)

Co do garażu to rzeczywiscie samochody sa dwa ale niestety dzialka ma taki uklad i takie warunki zabudowy, ze nie dalo sie zrobic garazu dwustanowiskowego (tez az tak bardzo sie o to nie staralismy) za to w innej czesci dzialki planujemy wiate ze skladzikiem na drewno.

pozdrawiam:)

...no mnie przekonałaś oknami połaciowymi a nie lukarnami :)

ja lubie domu z dwuspadowym dachem....

i to że nie chcecie łączyć pracy zawodowej z domem też jest fajne!

masz racje z łazienką...

ale jak nad kominkiem umieściłabyś TV albo zaraz obok?? chyba nie... trzeba pomyśleć tu jakoś inaczej ...tu na forum na pewno ktoś Ci poradzi :)

ja też nad tym pomyślę

...a takie duże przeszklenia w salonie bardzo mi się podobają....

z drugiej strony kącik TV możecie zrobić w gabinecie...skoro TV nie jest dla Was najważniejszy...

ja wolę radio i miejsce na dobry sprzęt grający musi w moim domu być!

czekam z niecierpliwością co tam się u Was będzie działo!

powodzenia przy kredycie

a podkowa leśna to marzenie.. leppszego miejsca chyba znelsć nie mogliście :D

Dzień dobry :)

Aniu

Macie śliczny projekt z mojego ulubionego biura :D Przyznam, że mnie kilka domów od nich zainspirowało do stworzenia naszego projektu. Mieliśmy budować jakiś gotowy z Archipelagu ale niestety, żaden nie pasował a adaptacji Archipelag nie robi. U innego architekta adaptacja wychodziła w cenie indywidualnego, więc na indywidualnym w końcu stanęło.

Do tego będziecie mieszkać w cudnej miejscowości. Zanim ruszy budowa możesz się pochwalić zdjeciami działki i swoich zwierzaków. My naszego Kocurka odkupiliśmy jak miał 6tyg. od „babuszki”, która zbierała na mleko dla swoich zwierzaków. Jest uwielbiany przez całą rodzinę, znajomych i strasznie z niego charakterny kot. 8)

Aniu macie wspaniały zawód. Jak byłam mała to chciałam koniecznie też zostać weterynarzem i oczywiście miałam mieć prywatny ogród zoologiczny rozplanowany w ogrodzie u dziadka. Fajne to były czasy. :)

Co do naszego projektu i okien uwielbiam takie okna tylko gorzej z ich wykonaniem i ceną, ale nie wyobrażam sobie innych. Jak na razie muszę szukać gdzieś daleko dobrych okien.

Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdjęcia w Twoim dzienniku.

Małgosia

• 1 month później...

Witam Aniu,

Trzymam kciuki za budowę, początki są fajne, sami zobaczycie.

Decyzje o czymś własnym są zawsze obarczone ryzykiem...wiem to po nas.

Aby mieć własny kąt zapożyczyliśmy się na spore pieniążki a i tak jeszcze kredytu brakło...ale coś za coś :)

Mamy swoją własną pozmienianą Elenkę, własny kącik i miejsce do wychowywania dzieci :)

Patrzcie optymistycznie i targujcie się z każdym wykonawcą :)

Pozdrawiam serdecznie

• 2 weeks później...

Witam! Od wetów (mam nadzieję że się nie pogniewasz za ksywkę) zawsze taaaaakie ciepło bije.... będziesz wspaniałym lekarzem, to już się czuje :roll: .

Też kocham zwierzęta i mam ogromne plany z nimi związane, dobrze że jesteś, będę wiedziała gdzie "na sygnale" :wink: .

Podoba mi się Wasz projekt, te przeszklenia :roll: . U siebie też zrobiłam możliwie duże, chociaż nie miałam zbyt dużego pola do manewru.

No i zdecydowanie brakuje mi zdjęć działki. Już samo umiejscowienie dużo obiecuje....

Trzymam kciuki, na razie za kredyt, później za wszystko za co będzie trzeba :wink: . Zapisuje się do stałych czytaczy :p

Pozdrawiam ... też Ania

Komentować JAK BĘDZIE CO? A przecież już jest tyle do skomentowania!

Po pierwsze przecudne Wasze futra i na dodatek każde z tak smutną historią (nie jestem odosobniona w zdumieniu nad bezdusznością ludzi - trzytygodniowe kocięta w śmieciach... brak tu ikonki, która oddałaby moje odczucia), dzięki Wam zakończoną happy endem. Obie dziewczyny są śliczne. O właścicielce nie wspomnę... 8)

Dom też mi się bardzo podoba. Działka urocza i w fajnym miejscu (zazdraszczam....:wink:) Rozumiem, że wjazd nie jest od północy? A po drugie, czy Fibi jest/będzie wychodząca? Bo myślę sobie o tej szosie blisko domu. Mój kocur (na marginesie: zabrany do wychowania od pary młodych weterynarzy, którzy odratowali cały miot :p) jest wychodzący, ale u nas pola dookoła. Przepraszam, jeżeli panikuję, ale Wasza historia mocno pobudziła moją empatię.

Już uwielbiam Wasz dziennik. I mocno trzymam kciuki za spełnienie marzeń!

Wraz z moimi dziewczynkami dziękuję za komplementy i ciepłe słowa:)

Wjazd (jak zamieściłam na mojej niezwykle dopracowanej grafice :lol: ) jest od południowego wschodu (bardziej od wschodniego południa ale gorzej brzmi)

Fibi w tej chwili jest kotem wyprowadzanym na smyczy (chodzi jak pies - no może wolniej i częściej się zatrzymuje a czasem wejdzie na dzrzewo co psu się nie zdarza) kiedy jedziemy na działkę pod Łodzią biega swobodnie ale zbytnio się nie oddala ( do sąsiadów na myszy) w Podkowie też ja puszczamy. Od strony ulicy jest tak zarośnięte,ze wyjsć może tylko bramą a od niej trzyma się z daleka. Ale też się boję. Plan mam taki,że wypuszczana bedzie tylko w ciągu dnia i jak jestesmy w domu a brama i płot od ulicy będą taki,że nie będzie mogła przejść (jest leniwcem więc bedzie wolała pójść do sasiadów niz skakac przez płot za,którym nic ciekawego nie ma)

• 4 weeks później...

Witam Aniu :wink:

Wpadłam z rewizytą do Ciebie i projekt bardzo fajny.

Hmmmmm ja osobiście zwracałam uwagę, aby było osobno jeszcze WC, bo miałam tak w domu wcześniej a teraz tego nie mam i wiem jak to jest, gdy wejdziesz do łazienki a tutaj nagle dziecko chce -siusiu :-?

W Larze mała jest ta łazienka -niecałe 5 metrów, moja jest wieksza a i tak bidet poszedł w zapomnienie :cry: - wcale nie taka duża. Ciesze się, że obok w pom. gosp. jest WC.

Musiecie przemysleć to bo ja ewentualnie bym powiększyła o te WC łazienkę chociaż ida tam widzę kominy -wetylacje :roll:

Projekt bardzo ciekawy :wink:

Fajny domek będzie :wink:

A zwierzaki super :D

A ta wycena domku -to drewnianego ok. 300 tys.?

Oczywiście trzymam kciuki za ten kredyt :wink:

• 1 month później...