kieniu_2006 03.09.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam wszystkich budującychmam do Was pytanie. Ile mniej więcej płaciliście za położenie instalacji elektrycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.09.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Mogę powiedzieć ile mniej więcej skasowałem klientów do tej pory.Mniej więcej brałem od 3,500 do 17,000 zł. Za każdym razem to był domek jednorodzinny i prosta instalacja elektryczna bez żadnej inteligencji i sterowników.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoora 06.09.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 cena zależy co masz w domu (tylko gniazdka i włączniki, czy też od razu gniazda tv, net, telefon) i ILE MASZ PUNKTÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.09.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Mniej więcej brałem od 3,500 do 17,000 zł. a te 17 tyś to za co? Ja zapłaciłam za 175 punktów 5500 zł bo był to znajomy, ale powinnam była zapłacić ok 7900 - w moim regionie takie ceny. Oczywiście materiał i robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.09.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Za robociznę + materiały.Czasem zdarza się klient, który wie czego chce i jest w stanie za to zapłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 10.09.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 robertsz wcześniej pisałeś, że "za każdym razem to był domek jednorodzinny i prosta instalacja elektryczna bez żadnej inteligencji i sterowników...." dlatego zapytałam! czyli nie była jednak taka prosta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 10.09.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Najbardziej cenotwórcze są:- pełna ochrona przeciwprzepięciowa- układ zasilania awaryjnego- sensowny podział obwodów na oddzielne różnicówki- elektryczne piece CO, CWU- rolety A ponadto:- roboty okołobudowlane np. wysprzątanie domu, umycie okien, wywóz gruzu i inne wg życzeń inwestora lub inwestorki- jakość prac i gwarancja (w moim przypadku 5 lat jest standardem) Czy w instalacji jest 50 czy 150 PKT, czy instalacja to 8 czy 28 niezależnych obwodów to nadal jest to instalacja prosta. Nie wymaga sporego nakładu myślowego, ani też sporego zaplecza technicznego... jest po prostu prosta.Spróbuj jednak podejść bez kilkudniowego przygotowania (przemyślenia) do instalacji opartej na sterowniku.... powodzenia i zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts