mag 13.12.2003 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Na schodach do domu polozylismy klinkier. Przy remoncie dosc mocno sie pobrudzily. Fachowiec powiedzial, ze nie mam dobrego preparatu do czyszczenia, wiec on je tylko przetrze a pozniej"se pani odczysci". A ja glupia sie zgodzilam. Efekt jest taki, ze po kilku dniach mam juz 4 preparaty do czyszczenia w domu, w tym podobno cudownego "szopa" a schody brudne jak byly. Juz nie mam sil, czyszcze je i skrobie po klika razy dziennie. Czyszcze rozcienczonymi srodkami i wylewam nierozcienczone z butelki. Te schody doprowadzaja mnie do szalu i wyglada to gorzej niz bylo przed polozeniem klinkieru. POMOCY!!! Moze ja to w psychologu dyzurnym powinnam napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolfik 13.12.2003 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 napisz czym zostały pobrudzone te schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 13.12.2003 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Wyglada mi to na gips albo cekol, moze tez byc "posadzka cementowa" ew. klej do plyt gipsowych. Biale paskudztwo bardzo mocno widoczne na ciemnym klinkierze. To sie dostalo w chropowatosci i za nic nie chce sie doszorowac. Troche schodzi zdrapywane zyletka, ale nie bede jak wariatka drapac kazdego kafla przez godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2003 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Firma HP proponuje różnego rodzaju peparaty do usuwania "pozostałości budowlanych" z klinkieru.Do tej pory u mnie się sprawdzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 13.12.2003 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Mi sie juz 4 rozne nie sprawdzily. Boje sie, ze zniszcze kafle. Wylewam to swinstwo, zostawiam na 40 min a potem szoruje i szoruje i nic. Obawiam sie, ze nic z tym nie zrobie i trzeba bedzie zrywac kafle i klasc na nowo. Niestety wiekszosc jest takich brudnych, wlasciwie to nie wiem, czy jest jakis czysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 13.12.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Niestety nic nie doradzę ale "pocieszę", że nie tylko Ty masz problem. U nas zewnętrzne kafle schodowe były (świadomie piszę "były") brązowe w żółte plamki pasujące do żółtej elewacji. Fachowiec z bożej łaski tak je zapaskudził, że mąż konsekwentnie mobilizował go do wyczyszczenia płytek. I to był błąd. Niby są czyściejsze ale żółte plamki bezpowrotnie zrobiły się białe. Czarna rozpacz człowieka ogarnia. Fachowiec stwierdził, że kupiliśmu marne płytki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 13.12.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Wszelkie cementowe zabrudzenia dobrze czyści rozcieńczony kwas solny, ale bardzo ostrożnie sprawdź na dodatkowej płytce czy nie matowieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mag 14.12.2003 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Dzieki Mada, dzieki Yeyo.Mi to juz obojetnie, niech sobie zmatowieja, wszystko bedzie lepsze od bialych plam na ciemnoceglastych plytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 można raz na jakiś czas przesmarować obficcie olejem spożywczym .wygląd bedzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garo 15.12.2003 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Wszelkie cementowe zabrudzenia dobrze czyści rozcieńczony kwas solny Kwas solny usunie zabrudzenia, ale tylko na jakiś czas. Problemem w tym przypadku są wykwity wapienne. Zabrudzenie klinkieru i późniejsze eksperymenty spowodowały zwiększoną reakcję chemiczną, a wykwity usunięte za pomocą kwasu wyjdą znowu i to ze zdwojoną intensywnością. Ten sam problem dotyczy np. kostki brukowej. Mag napisz na czym kładziony był ten klinkier, jaka zaprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts