Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

[pilne] ile dajecie w domu różnicówek i na jakie obwody?

Recommended Posts

Wszelkiego rodzaju diaksy i tym podobne narzędzia będą działać bez problemu (pomijam już fakt, że wszelkie gniazdka jednofazowe powinny mieć swoje jednofazowe obwody, nie korzystać z trójfazowego). Miksokret - szczerze mówiąc, nie wiem, jaki pobór mocy mają takie urządzenia zasilane z sieci, u mnie był taki z własnym napędem spalinowym, ale jeśli agregaty tynkarskie na 3C16 pracują, to i miksokret pójdzie.

Zresztą, jak pisałem, podmienić bezpiecznik na C20 nawet na czas robienia takich wylewek nie problem.

J.

• Odpowiedzi 189
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z diaksem zapewne problem był nie w jego mocy nominalnej, a w rozruchu, zwłaszcza jeśli był to starszy/tańszy model bez miękkiego startu - takie maszyny w momencie włączania mają "kopa" z poborem prądu czasem i parę razy większym niż nominalny. Dobry B16 powinien jednak to znieść, a c16 już na pewno.

J.

Kurcze - dawno mnie tu nie było. Sporo napisaliście. Jeżeli buzzer ma b20 na wejściu i da c16 to będzie praktycznie bez selektywności. C16 w rozdzielni daje selektywność przy B25 oczko wyżej (w złączu). Co nie znaczy, że buzzer nie może sobie dać c16. Najwyżej będzie miał wycieczkę do złącza przy włączaniu maszyny bez softstartu.

Kurcze - dawno mnie tu nie było. Sporo napisaliście. Jeżeli buzzer ma b20 na wejściu i da c16 to będzie praktycznie bez selektywności. C16 w rozdzielni daje selektywność przy B25 oczko wyżej (w złączu). Co nie znaczy, że buzzer nie może sobie dać c16. Najwyżej będzie miał wycieczkę do złącza przy włączaniu maszyny bez softstartu.

No teraz to już po ptokach. Dziś złożyłem zamówienie na całość osprzętu i paczka właśnie do mnie jedzie. Jutro powinno u mnie być.

Kurcze a ten bezpiecznik w złączu nie jest przypadkiem zaplombowany?- będe miał do niego dostęp?