Jarek.P 18.04.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wszelkiego rodzaju diaksy i tym podobne narzędzia będą działać bez problemu (pomijam już fakt, że wszelkie gniazdka jednofazowe powinny mieć swoje jednofazowe obwody, nie korzystać z trójfazowego). Miksokret - szczerze mówiąc, nie wiem, jaki pobór mocy mają takie urządzenia zasilane z sieci, u mnie był taki z własnym napędem spalinowym, ale jeśli agregaty tynkarskie na 3C16 pracują, to i miksokret pójdzie. Zresztą, jak pisałem, podmienić bezpiecznik na C20 nawet na czas robienia takich wylewek nie problem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 18.04.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 ok w takim razie zakupie c16. teraz już mogę złożyć zamówienie na całość rozdzielni wielkie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 18.04.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 (edytowane) miksokrety (putzmaister itp) to maszyny z własnym dieslowskim silnikiem, także problem raczej z głowy "większy" diaks to coś raczej do max 2300W, czyli tyle co udźwignąć powinno zabezpieczenie 10A Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 18.04.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Z diaksem zapewne problem był nie w jego mocy nominalnej, a w rozruchu, zwłaszcza jeśli był to starszy/tańszy model bez miękkiego startu - takie maszyny w momencie włączania mają "kopa" z poborem prądu czasem i parę razy większym niż nominalny. Dobry B16 powinien jednak to znieść, a c16 już na pewno. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 19.04.2011 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Problem był/jest w momencie rozruchu.Im większa tarcza (bardziej masywna) tym cięższy rozruch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.04.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kurcze - dawno mnie tu nie było. Sporo napisaliście. Jeżeli buzzer ma b20 na wejściu i da c16 to będzie praktycznie bez selektywności. C16 w rozdzielni daje selektywność przy B25 oczko wyżej (w złączu). Co nie znaczy, że buzzer nie może sobie dać c16. Najwyżej będzie miał wycieczkę do złącza przy włączaniu maszyny bez softstartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 19.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Kurcze - dawno mnie tu nie było. Sporo napisaliście. Jeżeli buzzer ma b20 na wejściu i da c16 to będzie praktycznie bez selektywności. C16 w rozdzielni daje selektywność przy B25 oczko wyżej (w złączu). Co nie znaczy, że buzzer nie może sobie dać c16. Najwyżej będzie miał wycieczkę do złącza przy włączaniu maszyny bez softstartu. No teraz to już po ptokach. Dziś złożyłem zamówienie na całość osprzętu i paczka właśnie do mnie jedzie. Jutro powinno u mnie być. Kurcze a ten bezpiecznik w złączu nie jest przypadkiem zaplombowany?- będe miał do niego dostęp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Aby zdjąć napięcie na heblach - tak. Aby podmienić esa bez śladu - nie (plomby). Przynajmniej w moim regionie energetycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 20.04.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 To w razie jak mi wyskoczy bezpiecznik przy liczniku ten 20A to będe mógł bez problemu podejść do niego i ponieść heble tak aby prąd w domu znów był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.04.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) tak, przynajmniej ja tak mam, w skrzynce przy liczniku jest zdaje się C20 przed licznikiem i jakiś FR za licznikiem, pierwszy pod plombą drugi nie, no chyba, ze odwrotnie, nie pamiętam już Edytowane 1 Maja 2011 przez edde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts