Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynkowanie samemu?

Recommended Posts

Witajcie, mam zamiar otynkować sam ścianę gdzie wykuwałem otwór pod drzwi tzn poszerzałem go bo tam była stara metalowa futryna a nowa która kupiłem jest wyższa i trochę tynku poleciało i jeszcze przerabiałem trochę elektrykę itp. więc ściana do tynkowania dodam, że to jest łazienka(będzie) myślałem aby po skuciu płytek uzupełnić braku rotbande ale tę ścianę może walnąc gotową zaprawą tynkarską.

Myślałem abyt ropbił to tak narzucić kilka razy i dotrzeć co wy na to?

Witam

Ja bym na twoim miejscu spróbował.

Mówisz że były na ścianie płytki więc powinna być mniej więcej wypionowana i myśle że jest to nieduża ścianka.

Jak chociasz widziałeś jak to się robi to bierz się za to. Jakby co to przy plejeniu płytek się wyrówna byle by nie trzeba było za dużo równać bo kleje do klejenia płytek są drobie więc lepiej dobrze ją otynkować.

rozbrajają mie niektóre odpowiedzi

po prostu kup listwy podtynkowe , przyklej je wypoziomuj je , zrób jedną ścianę poczekaj aż wyschnie , potem drugą a kąt 90 stopni sam ci wyjdzie

proste , tylko chęci i zero strachu wszyscy są teraz fachowcami , sam wiem bo sam tykuje chate , a nie miałęm o tym bladego pojęcia

czasami nie wyjdzie , czego dobrym przykładem są moje ściany , na szczęście gołym okiem nie widać

Ja będe tynkował pod płytki więc może wyjść lepiej gorzej ale powiem czego używałeś?

ja nie robiłem sam , miałem "fachowców" , w kibelkach tynk pod płytki zrobili mi na ostro bez gładzenia , kąty będę musiał wyłapać podczas układania płytek , mam nadzieję że się uda :-?