Waco 13.12.2003 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Co jest lepsze do ogrzania domku letniskowego o powierzchni ok. 60m2?Koza jest tańsza, ale kominek ma swój urok-ogień i te sprawy...Dodam że domek jest solidnie ocieplony, wstawiłem też plastikowe okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 13.12.2003 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2003 Koza jest tańsza i jeszcze może przynosić dochody !!! I mleko toto daje, i trawnik przystrzyże, i odpadki usunie... Co do ogrzewania tych 60m2, to miałbym pewne wątpliwości... , no chyba, żeby wykorzystać to co puszcza pod ogonem... Lampki jakieś, albo co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wawi 15.12.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Polecam piec kominkowy - tak to sie nazywa w supermarketach, to taka ekskluzywna koza, ale z szyba itp. Efekty:wolnostojacy a efekyt jak kominka - widać ogieńzobacz np http://www.giersz.pl/piecyki.php Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 15.12.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Zależy od zasobności portfela. Ja osobiście pozostałbym przy kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_arcin 16.12.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Za jakieś 2.500 masz piec kominkowy dobrej firmy, za kominek wydać trzeba dużo więcej. Jeśli chcesz szybko i tanio to nie ma co się zastanawiać. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Mam taki austryjacki ABX za 2750PLN, 6 kW, ogrzewam 85m2 jest O'k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WMarek 16.12.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Również proponuje koze, nie musisz obudowywać itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 16.12.2003 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Jeżeli to domek letniskowy i pomieszkujesz tam od czasu do czasu to myślę ,że zwierzę z szybką ( to o czym pisze Wawi ) bedzie lepsze- prawie od razu oddaje ciepło . W zimne dni jak przyjedziesz i bedziesz chciał mieć momentalnie ciepło to koza szybciej to zapewni . Kominek co prawda też ale nie prawie od razu. Pamiętac jednak musisz ,że koza szybciej sie wychłodzi jak przestaniesz dokładać - kominek co prawda tez się wychłodzi ale jak przed snem załadujesz to do rana powinno dotrwać miłe ciepełko. Ja mam kominek i jaki wieczorem dołożę to rano jest jeszcze na tyle żaru ,że wystarczy podłozyc kilka nowych polan i samo dalej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.12.2003 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 serdeczne dzieki wszystkim-chyba rzeczywiscie wybiore "zwierze z szybka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monter 2000 16.12.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 widzę, że nie odkryję Ameryki polecając kozę, ale wydaje mi się, ze to lepsze rozwiązanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts