Jurek_Z 06.09.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 A może słabo zaszczepiona ocyszczalnia. Nastąpiło silna fermentacja, po napowietrzeni alkohol zmienił się w ocet. Proszek zawierający związki sodu może reagować z octem wytwarzając duże ilości dwutlenku węgla i piany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.09.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 baaaaaaa....ale tej piany już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 06.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 baaaaaaa....ale tej piany już nie ma No to teraz z tą zagadką mogą sobie poradzić tylko super detektywi - Kubuś, Tosia. Tygrys ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2009 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 "myśl, myśl, myśl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 07.09.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Toż to klasyczna "hydro-zagadka" Miałem dwukrotnie taki przypadek w oczyszczalni JPR Fill d'Eau. Zrzucam to na niewystarczający rozwój bakterii w złożu czynnym - albo nie miały co jeść, albo źle były zaszczepione. Prawidłowy rozwój błony biologicznej musi potrwać i w tym okresie mogą występować różne zachwiania działalności oczyszczalni (powstawanie piany, złe parametry oczyszczonych ścieków, zapaszki...) U mnie ta piana waniała detergentami, a pojawiła się, gdy małżowinka używała do mycia naczyń jakiegoś taniego płynu do mycia naczyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.10.2019 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Dzień dobry, poszukuję firmy od Poliplastu. Mam problem , mam ich POŚ bezdrenażówą od 2009 i zrobił się problem techniczny. Nie mogę znaleźć ich na rynku , czy wiadomo kto ich przejął czy choć jest jakiś mistrz od funkcjonowania oczyszczalni na rynku polskim ,który jest dostępny telefonicznie.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 01.10.2019 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 Widzę, że pod ich NIP-em i adresem działa teraz firma NICOLL Polska (http://www.nicoll.pl/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.10.2019 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2019 dzwoniłam ale już w tym nie działają i mogą tylko wgrać nowe opragramowanie a technicznie już się tym nie zajmują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto_usunięte* 03.08.2020 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2020 Dzień dobry, czy ktoś znalazł serwis tych oczyszczalni na dolnym śląsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts