JarzyQ 03.09.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Rozwalilem miske olejową tuż przed wjazdem i niestety nie zauważyłem tego. Wjechalem pod garaż aż tu widze mega plamę oleju. Teraz moje pytanie: czym to wyczyścić?? narazie zasypałem piaskiem i starłem szczotka ale plama została. Czy jest jakaś chemia albo jakiś domowy sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
h3atb3at 04.09.2009 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Czas gra na Twoją niekorzyść - najskuteczniej chyba będzie potraktować plamę środkiem o nazwie DIMER(firmy Karcher) lub TruckClean(Tenzi) a później myjką ciśnieniową porządnie spłukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 04.09.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 na torze, jak komuś olej poleci, to zasypują od razu cementem. zasypią, machną szczotką, jeszcze raz zasypią i plama z asfaltu znika - po 5 minutach taka "plama oleju" ma taką samą przyczepność, jak reszta asfaltu , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.09.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Rozwalilem miske olejową tuż przed wjazdem i niestety nie zauważyłem tego. Wjechalem pod garaż aż tu widze mega plamę oleju. Teraz moje pytanie: czym to wyczyścić?? narazie zasypałem piaskiem i starłem szczotka ale plama została. Czy jest jakaś chemia albo jakiś domowy sposób?? Niczym tego nie wyczyscisz - jak olej wniknął w powierzchnię kostki - to amen ... - do wymiany zabrudzone kostki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.09.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 myjka ciśnieniowa + detergenty , zejdzie na 100% , kamień nie jest aż tak bardzo nasiąkilwy , jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 04.09.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 myjka ciśnieniowa + detergenty , zejdzie na 100% , kamień nie jest aż tak bardzo nasiąkilwy , jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca - no cóż - niech próbuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 04.09.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Moim zdaniem rowniez kostki do wymiany.....kamien jest baardzo nasiakliwy...........przeciez kostaka nie jest impregnowana jak np blaty kuchenne, ma porowata powierzchnie.No ale jesli uda Ci sie zmyc te plamy to koniecznie daj znac czym.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 myjka ciśnieniowa + detergenty , zejdzie na 100% , kamień nie jest aż tak bardzo nasiąkilwy , jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca - no cóż - niech próbuje ... Mała plama ,mało kostki ,mały problem.pablitoo ma rację myjka nic tu nie pomoże i chemia też.Co gorsze to chemia odbarwi ją w miejscu ciśnieniowego mycia.Miałem kilkanaście plamek z kapiących misek olejowych jak przyjeżdżają znajomi.Ten co układał przyszedł i wymienił.Mówił mi coś o przeciw działaniu przed takim zalaniem całej kostki.Ale to nie temat wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 04.09.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 oj już nie wymyślajcie , jako producent kostki granitowej wiem co piszę , sam sobie upaprałem podjazd olejem , wyczyściłem tak jak pisałem wcześniej , fakt trzeba to zrobić jak najszybciej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinor 04.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Musisz nanieść na plamy warstwę środka do mycia naczyń (najlepiej jakiegoś dobrego). I czekasz aż deszcz to zmyje. W razie konieczności powtórzyć. Zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 04.09.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 a ja protestuję!jako że lubię majsterkować, to często przed domem zmieniam sobie/znajomym oleje i często jakiś olej, smar czy inny rozpuszczalnik zachlapie mi kostkę.na początku faktycznie jest plama, ale z biegiem czasu znika do zera.po prostu przy okazji mycia samochodu pociągnę taką plamę kilka razy kerszerem i kilka miesięcy załatwia sprawę.mi akurat takie plamy nie szkodzą, ale jak komuś szkodzą i nie chce czekać, to faktycznie chyba tylko wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 05.09.2009 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 to ja zacytuję sam siebie : jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.09.2009 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 to ja zacytuję sam siebie : jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca Wydaje mi się ,że nie jest to najszybszy sposób na zniknięcie plam z kostki po olejach.Sam przecież jako producent piszesz że : fakt trzeba to zrobić jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 06.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 to ja zacytuję sam siebie : jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca Wydaje mi się ,że nie jest to najszybszy sposób na zniknięcie plam z kostki po olejach.Sam przecież jako producent piszesz że : fakt trzeba to zrobić jak najszybciej Taki z niego producent kostki jak z koziej dupy trąba ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom11111 06.09.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 popieram jednaago z kolegow. Sam wiele razy sprawdzilem.Po kilku miesiacach, czasem tygodniach, zalezy czy zima czy lato, takie plamy znikaja.Ja mialem jedna zasade, jak padal porzadny deszcz i kostka dobrze nasiakla, bralem szczotek ryzowa (ciagle padalo) i po prostu 2,3 minuty ta plame szorowalem. W oczach znikala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 06.09.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 W temacie jest KOSTKA GRANITOWA !!! Ciekawe z której strony jest on BARDZO NASIĄKLIWA (i ciekawe komu udało sie zmyć z niej kolor - nawet myjką ciśnieniową ) Najwięcej zabawy, moim zdaniem, będzei z "fugą" między kostkam (którą częściwowo można próbować wymienić) - albo zostawiec na kilka lat i samo zniknie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba_x 07.09.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 to ja zacytuję sam siebie : jeśli zostaną plamy to i tak po czasie wyblakną od słońca Wydaje mi się ,że nie jest to najszybszy sposób na zniknięcie plam z kostki po olejach.Sam przecież jako producent piszesz że : fakt trzeba to zrobić jak najszybciej Taki z niego producent kostki jak z koziej dupy trąba ... , im szybciej tym lepiej : - nie musisz oglądać plamy przez kilka miesięcy - jeśli plama jest na płytkach to sobie nie wybije zębów jak na nią wejdzie jeśli olej był przepalony (czarny) to po umyciu mogą zostać ślady które właśnie od słońca znikną po czasie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekot 07.09.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 zejdzie z czasem , wiem z doświadczenia przerobiłem przypadek dwa razy po miesiącu dwóch nie nie ma sladu , deszcz , słońce , piach , temeratura robi swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts