oleniek 04.09.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witajciewiem że raz jużtu znalazłam taki wątek, ale go odszukać nie mogę. Czy można położyć kafelki na beton komórkowy bez tynku? (w spiżarni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.09.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witajcie wiem że raz jużtu znalazłam taki wątek, ale go odszukać nie mogę. Czy można położyć kafelki na beton komórkowy bez tynku? (w spiżarni) A czemu nie? Co miałby ten tynk pod kafelkami dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 04.09.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Czy można położyć kafelki na beton komórkowy bez tynku? (w spiżarni) Też o tym intensywnie rozmyślam (ściana z BK lub silikatów) w odniesieniu do łazienek i pom. gosp. Jedyny minus, jaki wydumałem - co będzie, kiedy małżonka zechce zmienić płytki? Jak jest tynk, skuty zostanie z płytkami, a bez niego 1/4 grubości ściany z nimi odejdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.09.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 można, tylko że pewnie wyjdzie więcej kleju... ew. trzeba będzie użyć zaprawy wyrównawczej jak jest bardzo krzywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 04.09.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Podobno najpierw kładzie się klej pacą zębatą na ścianę a jak wyschnie wtedy przykleja się płytki kładąc klej na płytkę w stronę przeciwną W przyszłym miesiącu poeksperymentuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takitomek 04.09.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Spokojnie mozesz klasc plytki na sciane bez tynku tylko polecalbym przeszpachlowac wczesniej sciane klejem zeby usunac wszelkie nierownosci ( moze to byc zaprawa wyrownawcza ale to mija sie z celem bo to to samo a cena wieksza) no i oczywicie musisz sie liczyc z wiekszym zuzyciem kleju zeby utrzymac pion.Polecal bym rowniez wzycie lepszeko kleju tzn. polelastycznego lub przynajmniej wzmocnionego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.09.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 04.09.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tez o tym myslalem, ale martwie sie o to jak wyjdzie bo sciany idealnie gladkie nie sa. Myslalem o przyklejeniu wczesniej plyty gk, na nich wychodzi rowniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 04.09.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ja wyłożyłem bezpośrednio na bk całą łazienkę i już ponad rok i jest Ok. Oczywiście wcześniej należy zagruntować ściany, aby wody nie zbierały z kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts