Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

NIE kupujcie w składach budowlanych VOX!!!

Recommended Posts

Byłam na tyle naiwna (a może "rozpaskudzona" zakupami w CASTORAMIE), że wzięłam za dobrą monetę informację, ze zakupiony towar można zwrócić lub wymienić. Kupiłam prawie 500m różnych listew w tym 200m listwy zakończeniwej sidingowej. Okazało się, że listwa zakończenowa nie pasule, więc pełna optymizmu poprosiłam o wymianę na inną i....tu zaczęły sie schody. Zaczęto mnie zwodzić. Pan, który sprzedał listwę stwierdził, że na pewno wymienią przynajmniej część, później że musi zapytać kierownika, później, że musi zapytać czy fabryka przyjmie,później....KONTAKT SIĘ URWAŁ. Zadzwoniłam do dyrektora sprzedaży SKŁADÓW VOX, który stwierdził, ze nie on o tym decyduje, że mogę dzwonić do właściciela firmy p. Piotra V. Zapomniał o tym, że jego bezpośrednim przełożonym, Prezesem firmy VOX składy jest pani Anna Strug (dane w KRS firmy). Sprawa w trakcie załatwiania :o . Odnoszę jednak wrazenie, że firma VOX permanentnie i z pełną PREMEDYTACJĄ wprowadza ludzi w błąd, aby żerować na naiwnych. Oto przesłanki mojej opinii:

1. W składach(przynajmniej szczecińskim na Cukrowej) brak jest wzorów listew, a składy magazynowe sa równe 0

2. W katalogach i na stronie produktu BRAK JEST DOKŁADNYCH WYMIARÓW LISTEW I DESKI (jest tylko podana długość).

3. informuje się o możliwości zwrotu towaru.

4. brak dostępnych cenników

Jeżeli więc ktoś planuje zakup sidingu niech lepiej znajdzie inną firmę

Po interwencji (kilkanaście telefonów do sekretariatu p. prezes udało się otrzymać zgode na wymianę listew. I byłoby pięknie, ale... :evil: postanowiono upier...lić babę. Z Obiecanej na 14.09.09r września wymiany listew, termin stał się bliżej nie określony, bo "fabryka" czyli paniusia obsługująca załadunki dla Szczecina nie może znaleźć miejsca w tirze na ...dwie paczuszki listew, które wchodzą do mojego lanosa. Kiedy zadzwoniłam na nr podany przez pracownika składu czyli0618928241 usłyszałam, ze gównianym towarem za 1000zł nie będzie sobie zawracała głowy!!! Czyli listwy na wymianę mogą NIGDYnie dojechać!!! :cry: Na moją propozycję zwrotu towaru Kierownik składu stwierdził, że on nie jest komisem i NIE ZROBI KOREKTY FAKTURY!!!

No i cóż zostało mi tylko dzwonić do prezesa bądź właściciela firmy w poniedziałek, a potem cdn...

• 3 weeks później...