NOTO 24.11.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Hmm.. Ja dziś szukam i najtańszy Fiskars 2400 jest za 187 zł :/ Natomiast znalazłem ciekawy produkt f-my Romanik: http://www.allegro.pl/item728272140_siekiera_rozlupujaca_2kg_romanik_hit_aj.html Siekiera skonstruowana z dodatkowym klinem I o wiele tańsza od Fiskarsa, nawet zważywszy, że ten model akurat jest z jakiejś tam linii prestiżowej, cy cuś Ktoś testował produkty Romanik-a? Jeśli tak, to niech się podzieli opinią. Pytam, bo wkrótce być może czeka mnie szlachtowanie metrówek grabowych Jeszcze nie wiem kiedy konkretnie, ale wolałbym to poćwiartować za mokrego drewna, niż po wysuszeniu... Grab do miętkich nie należy... Mam taką (2 kg). Przerąbałem ze 12,p drewna (dąb i grab). Dla mnie ważne jest że stylisko jest cześciowo bronione przez metalową blachę. Kilka razy to wykorzystałem. Nie moczyłem jej w wodzie. Jak to wykonać , tzn. ile czasu trzeba ? Czy to właśnie nie powoduje zniszczenia styliska ? Polecam. Ale nie mam porónania z Fiskarsem. Nigdy nim nie pracowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 24.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Lejesz do wiadra wodę i wkładasz do niej siekierę. Trzonek napęcznieje. Ale wg producenta (gwarancja) mocowanie trzonka i styliska jest takie, że nie ma prawa się poluzować.A naprawdę mocowanie jest solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Lejesz do wiadra wodę i wkładasz do niej siekierę. Trzonek napęcznieje. Ale wg producenta (gwarancja) mocowanie trzonka i styliska jest takie, że nie ma prawa się poluzować. A naprawdę mocowanie jest solidne. U mnie tal leciutko się poruszy gdy siekiera utkwi w drewnie i muszę ją wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 01.12.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja bym przeszedł się do sklepu i chociaż spróbował reklamować. Tam gdzie kupowałem swoją powiedziano mi, że gdyby coś się działo to mam przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.12.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Ja bym przeszedł się do sklepu i chociaż spróbował reklamować. Tam gdzie kupowałem swoją powiedziano mi, że gdyby coś się działo to mam przyjść. Kupowałem w Castoramie .... myslicie że się uda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dareks 01.12.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Zadzwoń do producenta i idź do sklepu. Spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts