Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Kahah

Recommended Posts

To może tradycyjnie zacznę od początku...

Jestem matką dwójki szkodników - 4 letniej córci i 9 letniego synka oraz żoną swojego męża :wink:

Mieszkamy jak pewnie większość młodych rodzin w domach z betonu, a dokładniej na szóstym piętrze dziesięciopiętrowego wieżowca, który niestety nie jest już pierwszej młodości...

Cztery lata temu urodził się pomysł o budowie domu dla naszej wówczas powiększonej rodzinki o jedną nową obywatelkę :lol:

I zaczęły się dłuuuuuugie poszukiania odpowiedniej działki, która miała spełniać nasze oczekiwania...

Po dwóch latach wertowania ogłoszeń, umawiania się z pośrednikami, oglądania przeróżnych działek - w końcu trafiliśmy :roll:

Działka budowlana o powierzchni 1262 m2 zalesiona sosenkami :D

Wymiary działki to 25 metrów szerokości i 50 metrów długośći - czyli idealna pod dom, który wybraliśmy już chyba z 6 czy 7 lat temu, a który w ostatnim roku cieszy się coraz większą popularnością i tzw. "wzięciem"!

Ale o tym chwilę później...

W ubiegłym roku zrobiliśmy "małe" porządki na działce i w tej chwili jeszcze pewnie przez jakiś czas będzie wyglądała tak:

Budowę domu planujemy rozpocząć wczesną wiosną!

Jesteśmy właśnie na etapie doprowadzenia wody i prądu do działki.

W przyszłym tygodniu również złożymy dokumenty i zaczniemy starać się o pozwolenie na budowę.

Zanim zastanie nas jesień, chcemy również przygotować teren pod budowę i wyciąć trochę drzew...

Projekt domu tak jak wyżej wspomiałam był dość szybką decyzją...

Odkąd dobrych kilka lat temu pojawiły się jego wizualizacje w jednym z "wnętrzarskich" czasopism - wiedzieliśmy, że ten i żaden inny!

Ale... life is life! Przez ostatnie lata pojawiło się wiele różnych ciekawych projektów.... Podobało nam się wiele, pomysły zmieniały się z minuty na minutę! Po czym jak bumerang powróciliśmy do punktu wyjścia!

I tak dokładnie rok temu staliśmy się właścicielami projektu świetnych, młodych architektów "Domy z wizją" - domu Doskonały II :lol:

Ja również (jak wielu tu sympatyków forum) miałam okazję oglądać "na żywo" budowę domu Doskonały i miałam mieszane uczucia, co do właściwego mojego wyboru...

Nawet do niedawna zastanawiałam się poważnie czy nie zmienić projektu na inny?

Ale ostatnie foty z budowy Doskonałych dodane na forum muratora utwierdziły mnie w wyborze :roll:

W końcu i tak każdy zbuduje ten sam projekt "po swojemu" i w taki sposób, żeby być zadowolonym!

A wiadomo, że takie detale jak aranżacja wnętrza i otoczenia domu - da nam dopiero końcowy efekt!

Na dziś ot tyle...

Pewnie troszkę za wcześnie ropoczęty dziennik budowy bez budowy!

Ale od czegoś trzeba zacząć....