Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasz dom - projekt indywidualny

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie :D na razie nie mam czym za bardzo sie chwalić ,ponieważ budowa domu zacznie się teraz we wrześniu .Co prawda fundamenty juz są , czekamy teraz na fachowców ,ktorzy maja niebawem przyjsc .

pokaze wiec projekt naszego domku ,mam nadzieje że znajdzie się kilka osób ,ktorym podoba sie budownictwo modernistyczne :D

pozdrawiam Beata

http://img142.imageshack.us/img142/5491/bialobrzegi00.jpg

http://img266.imageshack.us/img266/1056/bialobrzegi02.jpg

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam Was jeszcze raz :)

no tak to jest tylko projekt ,sama jestem ciekawa czy uda nam sie zrobic cos co bedzie mialo identyczny wizerunek co na papierze ,no ewentualnie podobny :wink:

Właśnie ,właśnie diabeł tkwi w szczegółach i mam nadzieje ,ze to forum pomoże mi w wybraniu jak najlepszych szczegołów :D

co do projektu jest to projekt indywidualny wiec sie nie nazywa jest po prostu nasz :)

powiedzieliśmy architektowi co konkretnie chcemy ,jak to ma mniej wiecej wygladac ,jakie pomieszczenia maja sie znajdowac w nim ,powierzchnia jaka nas interesuje no i mamy :)

Dom ma 170 m powierzchni mieszkalnej + garaz na dwa samochody

na dole ;

wiatrołap,hol ,kotłownia ,łazienka , garderoba ,pokoj jednej

córki :),pokoj drugiej córki :),kuchnia ,spiżarnia , jadalnia ,salon i ogród zimowy.

na gorze

sypialnia ,garderoba ,łazienka ,pralnia ,gabinet .no i dwa tarasy na gorze jeden ok 70 m a drugi ok 50 m.

uklad domu co ma sie znajdowac na dole a co na gorze to nasza decyzja -tak po prostu chcielismy :)

Witam!

Projekt faktycznie ciekawy i... bardzo odważny. Osobiście nie wybrałabym go ze względu np na te tarasy - kocham zieleń i chcę spędzać czas w moim ogrodzie (działkę mamy połtora tysiąca metrów w wielokącie) więc taki taras stałby nieużywany. Ale każdy ma inne preferencje i musi budować domek pod siebie (nasz projekt odbiega znacznie od oryginału) znając najlepiej swoje potrzeby i upodobania. Układ mi się jak najbardziej podoba, chociaż chyba wolałabym gabinet itp mieć na dole a górę typowo sypialnianą. Tak czy inaczej gratuluję pomysłu i chętnie zajrzę na stan surowy zamknięty ;D Pozdrawiam serdecznie

dominia no musze Ciebie lekko rozczarowac ,gdyz głównie ze wzgledów wielkości działki zdecydowalismy się na projekt indywidualny .W sumie nasza działka nie należy do najmniejszych bo ma ok 930 m ,ale wlasnie to ale .... :( tylko 16,5 m szerokości .

LYRECO7 no tak wszystko się zgadza każdy ma inne preferencje i musi budowac pod siebie .Dlatego układ domu jest taki jaki najbardziej nam odpowiadal.Gabinety przewaznie bywaja w domach na dole ,,ale my ponieważ gabinet traktujemy tylko jako miejsce do naszej dyspozycji wiec wylądował na gorze :)) dzięki za komentarze i milo mi ,ze sie podoba :)

A$IA , malgos no chyba nikogo nie pominęłam :) miło słyszeć miłe komentarze :))

Witam :wink:

projekt cudnyyyy :o z niecierpiliwoscią czekam na jego realizacje. układ domku fajny i wazne ze ustawiliscie pomieszczenia pod wasze potrzeby :wink: w projektach gotowych musimy isc nieraz na kompromisy 8) a wasz stworzyliscie sobie według waszych potrzeb :wink:

a taki zewnetrzny piekny wygląd wybraliście Wy czy Wasze córki ? czy moze wspólnie nad tym pracowaliście ?