Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasz dom - projekt indywidualny

Recommended Posts

monah miło mi ,ze odwiedziłas nas :)

ponieważ jestem na forum krótki czas :lol: jeszcze dokładnie nie rozejrzałam sie po całym forum :-? ale wyobraz sobie dzisiaj zaczełam czytac twój topik :)

jestem przy sofie filcowej :) ale się usmiałam przy porannej kawie ,jestes po prostu niemożliwa :)już nie chce sobie myśleć co to się bedzie działo u nas jak bedziemy na tym etapie :)))

Perłóweczka witaj Cieszę się ,że nas odwiedziłaś :)

co do moich psiaków to sa 3

jak mowi moj mąż nasze KLONY :)

co do projektu no to nasza wspólna decyzja czyli moja i mojego męża :) (oczywiście duża zasługa naszego zaprzyjaźnionego architekta )przynajmniej na tym etapie co jesteśmy podoba nam się to samo :) zobaczymy co bedzie dalej :D

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

monah miło mi ,ze odwiedziłas nas :)

ponieważ jestem na forum krótki czas :lol: jeszcze dokładnie nie rozejrzałam sie po całym forum :-? ale wyobraz sobie dzisiaj zaczełam czytac twój topik :)

jestem przy sofie filcowej :) ale się usmiałam przy porannej kawie ,jestes po prostu niemożliwa :)już nie chce sobie myśleć co to się bedzie działo u nas jak bedziemy na tym etapie :)))

hehhe, no to miło mi również, że Ci poranną kawę osłodziłam :D jeszcze sporo stron przed Tobą, zapraszam - u mnie zwykle wesoło ;)

a projekt masz cudowny. zakochałam się w tych tarasach i w wizji wieczornych imprez tarasowych (Waszych lub córek ;) )

dominia no musze Ciebie lekko rozczarowac ,gdyz głównie ze wzgledów wielkości działki zdecydowalismy się na projekt indywidualny .W sumie nasza działka nie należy do najmniejszych bo ma ok 930 m ,ale wlasnie to ale .... tylko 16,5 m szerokości

Domek będzie tak ładny, że i na wąskiej działce się wybroni...a w tej sytuacji to tarasy napewno się przydadzą - bo jak sąsiad niedaleko, to będziesz miała trochę intymności.

Psiaki cudne - znam jednego takiego ze spacerków z moją suczką (owczarek niemiecki) i jest strasznie sympatyczny - mimo groźnego wyglądu.

co do moich psiaków

są to dwie kochane suczki no i najmłodsze szczęście 13 miesięczny chłopak :)

nie mam problemów z rozpoznaniem :lol: ale przyznac muszę , że wiele osób zadaje mi to pytanie który jest który :D

ogólnie bardzo symatyczne psy ,chociaż ktoś jak nie zna rasy moze mieć odmienne zdanie .

ogólnie bardzo symatyczne psy ,chociaż ktoś jak nie zna rasy moze mieć odmienne zdanie .

dokładnie :wink:

ja wczesniej nie miałam zwierzaków i nie interesowało mnie to... a teraz Maxio to nasz ulubieniec . dodam jeszcze ze kupiłam dla dzieci chomika Rarytasa :wink: i na początku musiałam mu czysic klatkę bo dziewczyny się bały :roll: wczesniej jak ktos by mi powiedział ze będę miała zwierzaki i jeszcze będę czysciła im klatki i zagrodzenia to chyba bym go wysmiała ...a teraz... :o jak to człowiek się zmienia hmmm... dobrze ze na lepsze :wink:

mąż chce dokupic jeszcze jednego psiaka zeby Maxiowi było razniej :o

noo jest tego troszkę :)

przeważnie to psie fora :) forum dog de bordeaux nasze polskie .francuskie ,włoskie ,światowe dog de bordeaux w ogóle jest tego troszke. Interesują mnie psy na całym świecie tej właśnie rasy .troszke zajmuje mi to czasu ,bo oprócz for odwiedzam różne stronki hodowców ,piszemy ze sobą czasem.(wiec nie ma co się dziwic ze chłop mi się wkurza :roll:

no nie wspomne o wyjazdach na wystawy z naszymi psiakami o pgaduszkach meilowych ,na gg z zakręconymi ludzmi oczywiście w pozytywnym znaczeniu którzy maja tez taką samą pasje

co tam dalej aaa nasza klasa , forum języka włoskiego ale tam to tylko jest taki fajny program uczenia się słówek wiec na tym forum nie udzielam się .Ostatnio zrobiłam sobie przerwe ,bo zawsze mobilizuje sie do nauki przed wyjazem na wakacje :) a potem zapał mija :D

no i żeby nie było ,ze jestem jakas poliglotka często proszę moja siostrę o pomoc w tłumaczeniach to może mniej ,ale w napisaniu coś w języku angielskim .

chyba nic nie pominęłam

no i teraz to forum

a nie chce już wspominac ,że normalnie pracuję

[/b]

Witaj Betilaguna.

Mnie też dopisz do zainteresowanych Waszym przyszłym domem.

Projekt odważny, nietuzinkowy, jestem ciekawa jak wpisze się w krajobraz, okolicę.

Piękne przeszklenia, imponujące tarasy, leżaki na wizualizacji już zachęcają do słodkiego lenistwa :wink: Bardzo się cieszę, że pozwolisz nam śledzić losy Waszej budowy. Pozdrawiam :)

Witaj !

Podoba mi się styl Waszego domu. My również jestesmy na etapie ( już kończymy ) domu w stylu modernistycznym. B. podobają mi się przeszklenia, płaskie dachy. Niestety moje warunki na to nie pozwalają więc być może tylko " spłaszczymy" dach garażu.

Mam pytanie do Ciebie odnośnie elewacji drewnianych. Jestem nowa na tym forum i " raczkuję" w poszukiwaniach tematów.

Powiedz mi czy nie boisz się prowadzenia drewna, tych ciągłych impregnacji, starzenia się materiału, itp. ? Uwielbiam drewno na elewacji ale się go poprostu boję. Chciałabym aby mnie ktośw końcu do tego przekonał.

p.s. gdzie się budujecie ?

Witam nowe osoby :) no w sumie wszystkich witam ,zeby nie było :D

na razie jeszcze cisza ,czekamy na ekipe :) mam nadzieje ,ze się doczekamy :lol:

ktoś tam wcześniej pisał ,ze jest ciekawy jak dom wpisze się w krajobraz ,okolice :)

a no jakoś bedzie musiał ,zobaczymy czas pokaże :) działka nie jest zbyt rewelacyjana nie jest na uboczu .Znajduje w srodku miasta ,miasteczka :) wiec z każdej strony mam sąsiadów .Wielki plus jest taki ,ze ma wszędzie blisko ,a najważniejsze że do pracy 5 minut drogi.

Jestem dobrej myśli posadzi się traweczkę ,posadzi drzewka :) bedzie fajnie:)

odnosnie elewacji no to pewnie ,że się boje jak to bedzie w praniu :D

myślimy nad drewnem egzotycznym (może merbau) ,ale mam jeszcze zobaczyć coś drewnopodobnego ,podobno nieźle wygląda .Muszę jednak zobaczyc na własne oczy . aa i jeszcze polecano mi modrzew syberyjski :)

co do tarasów prawdą jest ,że trzeba zwrócic ogromna uwage na izolacje ,zeby nie było potem niespodzianek