Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasz dom - projekt indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajna sprawa - też mi się podoba i marzy po cichu. Na wątku o ogrodach nawet był adres firmy co sprzedaje takie cudne palmy, podany. Tylko jak jest w Irlandii zimą? Czy oby jednak tam nie jest bardzaiej łagodny klimat niż u nas?

Własnie w tym jest problem ze w Irlandii jest inny klimat .nie ma srogich zim takich jak w Polsce :wink: tylko duzoooo deszczyyy :cry:

trzeba bedzie sprawdzic czy w Polsce przetrwają :roll:

Tak myślałam :-? U nas z zimą to jak z rosyjską ruletką :evil:

no to moze jest najwyższy czas ,zeby pokazac Wam działke na ktorej bedzie stał domek .

http://img40.imageshack.us/img40/4329/dsc00275bz.jpg

http://img34.imageshack.us/img34/779/dsc01090ju.jpg

http://img143.imageshack.us/img143/360/dsc00022t.jpg

na razie tyle musze poszukac więcej zdjęc :)

No no ruch na działce ze ho ho :o

mowa była o fudamentach a tu proszę tyle murów juz urosło :o

wszystko zaczęło nabierać pięknych kształtów :wink:

no widac troszkę widac ,ale jestem jeszcze daleko w polu :-?

moja koleżanka w połowie pazdziernika wprowadza się do nowego domku :D

ja też juz bym chciałam :lol:

noo ale trzeba byc cierpliwym wiem ,wiem :)

pozdrawiam Cieplutko :)

Obserwowalem wątek i odwazylem sie napisac :D

Fajny domek,odwazny,ladne tarasy,ale o tym juz bylo.O psach też,chyba wszystkim sie podobaja dogi.Bardzo jestem ciekaw efektu koncowego.

Bialobrzegi -radomskie,augustowskie....?

Palme mialem taka przed domek(w irl) nic im sie dzieje ale tu w zime jest max -5 tylko nocami,taka palma w polskim klimacie nie wytrzyma 1 zimy za dlugie okresy temperatury na minusie.

POWODZENIA.

hej hej

nie stropu jeszcze nie ma :lol:

fachowcy morduja sie z kręceniem belek :lol: podobno dom tak konstrukcyjnie niesamowity ,ze trzy zwykle domy mozna byloby postawic :( wiec dlatego nie wstawiam zadnych zdjęc.

czekam cierpliwie

a co do palmy podoba mi sie strasznie, marze o takiej noo ale coż jak nie bedzie sie nadawala to mam w zanadrzu piekne drzewko ,ktore tez widzialam w slonecznej Italii :( wiec nie wiem czy nadaje sie w nasze klimaty ,ale jak znajde jakas fotke to wkleje :lol: aa co do palm to jeszcze wpadl mi jeszcze jeden pomysl ,zeby zimą przechowywac w ogrodzie zimowym a latem wystawiac na zewnatrz ,ale to nie to samo wiec musze sie zastanowic .... :x

chociaz powiem szczerze ,ze podobaja mi sie brzozy karłowate :lol: wiem ,ze to nie jest to samo co palma ,ale w sumie ladnie wyglada.Gdyby ktos mial jakis pomysl to zapraszam może cos ciekawego zaproponujecie :)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE :)

projekt rewelacja - kiedyś kiedyś ze dwa lata temu coś podobnego planowałem z zoną wtedy jeszcze narzeczoną, ale skutecznie sprowadziły nas na ziemie ceny działek w mieście gdzie takie "klocki" można by stawiać - teraz nie mamy szans na postawienie czegoś takiego - raz ze by cudacznie wyglądało w porównaniu do okolicznych domów dwa że plan zagospodarowania nie zezwala na stropodachy - spadek najmniej 27 stopni :(

jeszcze raz gratuluje świetnego gustu :) taki dom to jeszcze coś wyjątkowego w polskim krajobrazie ! (pomijając kostki z lat 70-80 :D )

ps zostaje klasyczne połączenie na elewacji ciemnego drewna i jasnych tynków ?

Dzięki :D cieszę się , że projekt podoba się

z elewacja mamy koszmar :lol: jezdzimy ,oglądamy :-? interesowało mnie drzewo egzotyczne , ktoś polecił mi również modrzew syberyjski .

Ostatnio nawet byliśmy w takiej firmie ,ktora zajmuje sie drewnem miedzy innymi elewacyjnym .no i tak..... ceny kosmiczne :( a najfajniejsze jest to ,ze powiedziano nam ,ze jeśli chce się mieć drewno trzeba o nie dbac ,aby ladnie wyglądało :( Tak mniej wiecej raz na 5 lat konserwacja .

No i tu są schody ,mąż się buntuje i mowi ,ze nie będzie co 5 lat bawił się z tym drewnem :(

patrzyłam wiec na imitacje drewna ..........ale to mi się nie podoba .......lipa straszna :( przynajmniej to co widzielismy.

w tym momencie mamy wielki dylemat:( zobaczymy jak się sprawy potoczą

w sumie mamy jeszcze troche czasu.

Znalazłam w koncu w swoich albumach zdjeciowych fotke z drzewem ,ktorym jestem zachwycona.

Jeśli ktoś wie co to za drzewo i czy nadaje sie do naszego klimatu to proszę o opinnie:)

http://img196.imageshack.us/img196/2900/italia2007092.jpg

http://img198.imageshack.us/img198/4302/italia2007091.jpg

miałam zdjęcia lepszej jakości takiego drzewa ,ale nie moge znalezc