Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tapety natryskowe (tynk japoński) ?

Filo

Recommended Posts

Witam,

Jednym z rozważanych przeze mnie sposobów wykończenia ścian wew. jest zastosowanie tapet natryskowych. Przy założeniu samodzielnego położenia są umiarkowane cenowo a efekt dość ciekawy. W archiwum niewiele znalazłem na ten temat więc proszę o wszelkie Wasze doświadczenia z użytkowania bądź układania tych tapet (powłok).

Mieliśmy takie tapety na klatce schodowej w bloku. Super sprawa. Łatwe do utrzymania w czystości. Łatwa naprawa uszkodzeń.

Fakt, że przy nakładaniu tych tapet strasznie śmierdzi (upewnij się, czy można je stosować w miejscach stałego pobytu ludzi). Bogata paleta kolorów.

interesuje sie równiez tymi tapetami ale wyjasnił mi Kris z mojej grupy, który te tapety nakłada, że tapeta japońska i fracuska sie różnia ...

krispodkarpacie[/b]]To o czym piszecie to japonski tynk sklada sie z wloknin i dodatkow typu zlote nitki itp.

Ja oferuje francuskie tapety natryskowe system sklada sie z gruntu regulujacego chłonnosc podloza kleju, ktory naklada sie tuz przed natrysnieciem platkow i platkow które sa w wygladzie jak skorupka jajek

przynajmniej do tego porównuja ją klienci tak serio jest farba w formie wyschnietych platkow po natrysnieciu jest najkladany lakier

powloka jest niezniszczalna hyba ze mlotkiem ja potraktujecie ....

czy piszesz Filo o tych z celulozą niteczkami elementami korka - japońskich ?

czy raczej myslisz o francuskich jakie wymienia _ZBYCH_?

co do wykonania takiej tapety to zrozumiałem, że mozna je nakładać

urzadzeniem natryskowym airless - metodą bezpowietrzną ale wyjasnienia Krisa byłyby bardziej miarodajne czy jest to jedyna metoda

brzoza