me_how 04.09.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witam chciałbym zapytać czy mieszkając cały rok na swojej działce w specjalnie przygotowanym(ocieplonym, obudowanym) domku holenderskim będę stanowić dla mojego miasta "problem". Widziałem program na tvn, w którym była mowa o działkowcach mieszkających w swoich altankach i to dla władz był wówczas problem. Niestety nie pamiętam o co konkretnie chodziło:( Na działce prawdopodobnie będę rozpoczynać budowę domu tak więc mieszkanie obok budowy będzie mieć dodatkowy atut(stróżowanie). Chciałbym się dowiedzieć czy można dostać na taki domek jakiś adres tymczasowy lub coś w tym stylu. Jeśli jesteśmy już przy domkach holenderskich to chciałbym zapytać także czy ktoś z Was ma doświadczenie z takimi domkami. Głównie chodzi mi o to czy te domki po kilku latach gniją..?(w końcu to blacha). Licze na konstruktywne odpowiedzi, które będą dla mnie niezbędne.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 05.09.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Zacząć należy od tego, czy można postawić na działce budowlanej taki obiekt. W zasadzie, zgodnie z obowiązującym prawem, na działce budowlanej, można postawić bez pozwolenia i zgłoszenia, taki domek, tylko w przypadku aktualnego pozwolenia na budowę. (Art.29.1.29 PB) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 05.09.2009 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 pozwoleni na taki domek? To zwykła przyczepa/kontener na kołach! Czy myślimy o tym samym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts