Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Baterie wolnostojące, baterie podłogowe

guccirushi

Recommended Posts

Gdzie to kupic to nie wiem... ale z tego co wiem, to to jest zabudowa w formie skrzynki z mdf-u ktora nasunieto na pionowe rurki wystajace z podlogi. Robi sie otwory w tej skrzynce i przykreca zwykla scienna baterie wannowa.

Mialam gdzies jeszcze photosa takiej baterii ktora stoi na dwoch chromowanych rurkach, ale nie moge znalezdz :roll:

Ale mozesz jeszcze pomyslec o bateriach nawannowych, jak obudujesz wanne, to przeciez mozesz podlaczenie wyprowadzic pod wanna... a baterie postawic na wannie.

• 2 years później...
  • 4 months później...
  • 1 year później...

Kto się interesował ten wie jak absurdalne są ceny baterii podłogowych (mogą stanowić równowartość wanny wolnostojącej). Ostatnio w jakimś katalogu znalazłem fajne rozwiązanie zastępcze - takie niby-nóżki stanowiące podsatwę do której można wkręcić dowolną tradycyjną baterię wannową. Nóżki kosztowały coś koło (skromnego) 1000 zł.

Ale teraz totalnie nie mogę sobie przypomnieć i znaleźć namiarów na te nóżki (jaki producent, gdzie to kupić?). Czy ktoś spotkał się z tym rozwiązaniem i wie o czym mówię i może mnie naprowadzić ? :)

Dzięki, ale już znalazłem chociaż nie było łatwo.

Może się komuś przyda bo to całkiem niezłe rozwiązanie:

http://www.dekorum.pl/baterie/wannowe/giulini_stela_do_baterii,p2041610393

1165 zł + bateria. W 2000 zł spokojnie można się zamknąć.

A za te pieniądze z kompletnych baterii można wybierać między nędzną chińszczyzną albo (ale to już nawet ciężko) retro wynalazkami (ja właśnie szukam czegoś w miarę nowoczesnego).

• 1 month później...