Krzychos 04.09.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Bardzo proszę o poradę.Mam ściany w domu wykończone Acryl Putzem firmy Śnieżka i zamierzam je zagruntować.Bardziej chodzi mi o pozbycie się na razie pyłu, który jest na ścianch i suficie, ponieważ malowanie przewiduje dopiero za kilka miesięcy. Producenta farb jeszcze nie mam wybranego, na ścianach będzie jakiś kolor a na sufitach kolor biały matowy.Interesuje mnie jakiś porządny grunt , który mógłbym zastosować oraz to w jakich proporcjach mieszać go z wodą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 04.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Grunt jaki chcesz, najlepiej taki jaki sugeruje producent farby. Jak go użyć - przeczytasz na opakowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.09.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 rozcieńczona farba akrylowa tak aby ściągnąć pył, później farba gruntująca śnieżki lub farba gruntująca zalecana przez producenta farby Farba śnieżki jest stosunkowo gęsta i idealnie kryje niedoskonałości podłoża i wyrównuje strukturę podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 04.09.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Generalnie z większością farb nie ma problemów po gruncie tytan czy ceresit... Gorzej jest z farbą tikkurila która wymaga gruntu tej samej firmy (tak z doświadczenia)... Najlepiej zmieszać grunt z farbą tak żeby nie ściekał...gotowe "farby gruntujące"są zwykle zbyt gęste i po pomalowaniu masz fakturę jak "kozie wory" wrażliwym sorry za wyrażenie pzdr, Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniucorso 04.09.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Najlepiej zmieszać grunt z farbą tak żeby nie ściekał... Jeśli chodzi o akrylowe to generalnie się sprawdza, gorzej z lateksem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts