Gość PĘDZIWIATR 14.12.2003 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 chcialbym wiedziec czy ktos przeprowadzal w/w test szczelnosci domu i ile taka przyjemnosc kosztuje;czy fachowcy przeprowadzajacy test udzielaja rad jak pozbyc sie nieszczelnosci; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.12.2003 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Jak uszczelić budynek - możemy Ci pomóc. Jednak szczelności budynku, o ile wiem, nikt w naszym kraju nie przeprowadza. Chyba że się mylę. Jeżeli mylę się, z chęcią nawiązę z takimi firmami współpracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 urządzenia do takich testów posiada chociażby instytut wentylacji i klimatyzacji politechniki warszawskiej[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.12.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Urządzenia być może posiada, ale czy prowadzi badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 14.12.2003 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Komercyjnie testów nie prowadzą, ale w ramach swoich prac badawczych - tak. Trzeba się "wkręcić" w ich program badawczy to taki test zrobią. To urządzenie mieści się w bagażniku samochodu, więc nie ma problemu z transportem. Odnośnie szczelności budynku polecam następujące strony: http://www.luftdicht.de/http://www.blowerdoor.de/ Są tam podane ceny (ale w Niemczech). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 14.12.2003 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 I jeszcze jedno pytanie do p. Wojciecha Nitki: czy mają państwo jakieś opracowania na temat szczelności, podobne do tych opracowań z niemieckich linków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.12.2003 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Opracowań nie mamy, jako że w w naszym kraju "temat nie istnieje", ale temat znamy bardzo dobrze.Nie mniej gdyby potrzebne były bliższe informacje - służymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 szarus klikasz z niemiec ? / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 14.12.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 27.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Jezeli ktos jest zainteresowany testem szczelnosci w Gdansku to prosze o kontakt na PW.Ostatnio byl u mnie przedstawiciel jednej z bardzo powaznych firm z branzy inteligentnych uszczelnień budynków i wlasnie wspominal o tym tescie.Co do kosztów nei chce sie wypowiadac,ale wspominal cos o kwotach rzedu 1500-2000 zl. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optimal 04.01.2013 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Widzę, że wątek mocno leciwy... Ale w Polsce w ciągu ostatnich kilku lat bardzo wiele w kwestiach testów szczelności budynków się zmieniło. Chętnie na ten temat podyskutuję. Ktoś zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 06.03.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 czas leci. Program NF15 i NF40 rusza w tym roku. A jak z kosztami wykonania tego testu? Czy ktoś z was zdecydował się na jego wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 06.03.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Jakiś czas temu zahaczyłem delikatnie o temat testu szczelności budynku. Sam myślałem o zrobieniu. Z cenami jest różnie, 1200zł,1500zł jak i 800zł w promocyjnej cenie (szczelność + zdjątka termowizyjne w zestawie). Już kilka lub kilkanaście firm robi testy. Wuja google coś na pewno znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 04.06.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 ja na moim terenie i w krakowie znalazłem ofertę za 400 zł..http://www.prus.co/testy_szczelnosci_budynku.php#ofertarobił ktoś takie badanie i coś może napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Optimal 12.06.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Zależy, do czego potrzebujesz. Pod dotację, czy dla Twojej wiadomości, czy masz spór z wykonawcą? Dużo od tego zależy. Może ekipa przyjść, napompować dom i tyle. Zależy więc czy potrzebujesz raport, dokumentację i jak bardzo szczegółowo. Jeżeli masz pytania - pisz proszę na priv. Wiem coś niecoś na temat tej technologii i jej możliwości. Co do opłacalności jestem do testów szczelności przekonany, ale nie w każdym wypadku. Trochę zależy od tego, czego się spodziewasz. Nowy budynek warto zawsze sprawdzić choćby po to by wiedzieć, czy spełnia założenia WT2008 w zakresie szczelności (bo każdy powinien spełniać i to obowiązek wykonawcy, jeżeli nie spełnia można nie odebrać budynku i pogonić ekipę do uszczelniania). Jeżeli natomiast budynek jest już w użyciu, to właśnie zależy. Jakby co - coś podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.12.2014 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Zapraszamy do obejrzenia filmu, w którym pokazujemy próbę powietrzną. Blower door test to znakomity sprawdzian jakości pracy ekipy i wbudowanych produktów. Zobacz inne filmu murator.tv - Telewizji Budowlanej Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 31.01.2015 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2015 Szanowna Redakcjo. W zaprezentowanym filmie widać, że operator nie zna programu, wpisuje nieprawidłowe wartości w pola programu "FanTestic" !!! Pole "Wysokość" to nie jest to samo co "Wysokość budynku ponad grunt" ! "Wysokość" to wysokość ponad poziomem morza. Efektem jest niedokładne wyliczenie n50 - amatorka. Pozdrawiam GREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 29.03.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2018 Odświeżę temat bo stoję przed dylemat czy decydować się na test szczelności.Na jakim etapie ten test ma największy sens? Wydawało mi się że idealny moment to byłoby po SSZ i ociepleniu dachu, najmniej trzeba zepsuć by ewentualne niedoróbki poprawić.Co jeśli dom jest ocieplony i otynkowany z zewnątrz, a wewnątrz są tynki i ocieplenie poddasza (bez zabudowy)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 31.03.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2018 Ja robiłem przed zabudową GK, żeby jeszcze poprawić nieszczelności. Najlepiej byłoby zrobić drugi test po tej zabudowie, ale wiadomo, to kolejne 1000 zł w plecy. Pierwszy test wykrył ciekawe nieszczelności (głównie gniazdka i folia dachowa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts