Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co powiecie o drzwiach DOOR-SYSTEM ?

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
  • 1 month później...

A jakie Wasze wrażenia z minionej zimy?

Zaraz wejdę sobie na ich stronkę i sprawdzę, co oferują, czy mają jakieś zabezpieczenia p/włamaniowe.

Chyba to nowa firma, skoro nie ma tu osób, które użytkowałyby ich drzwi dłużej niż rok?

Acha! Pola, czy Twoje drzwi to kolor jasny dąb? Mam okna złoty dąb i myślę, że te kolory współgrają ze sobą?

Edytowane przez Viga

• 4 weeks później...

Zdecydowaliśmy się w końcu na drzwi z door-system, bo fakturą i kolorem są bardziej zbliżone do naszych plastikowych okien (złoty dąb) niż z Węgrzyna. Ale wiadomo, że plastik i drewno to dwie różne bajki, więc różnica zawsze będzie.

Na razie czekamy na dostawę, która ma być koniec kwietnia/początek maja. Ciekawa jestem, czy to była dobra decyzja. ;)

Bo co innego oglądać drzwi w salonie, a co innego mieć już je zamontowane.

Edytowane przez Viga

Tak, dąb jasny. Ale mam obawy, że do moich okien chyba lepiej by pasowała "afromozja", bo okna dosyć ciemno wychodzą (są z Matplastu).

Niestety nie mogłam tego sprawdzić. :( Jeżeli Ty masz taką możliwość, to porównaj oba kolory.

Popatrzyłam teraz na drzwi Weri i się z lekka załamałam. O wiele za jasne do moich okien. Niestety mąż wybierał, bo ja byłam unieruchomiona. :bash:

Edytowane przez Viga

A nie wiesz, jak wychodzi "afzelia" ? Hairdresser może ma właśnie w takim kolorze?

Merks - myśmy zamówili z zamkiem listwowym. Będę mogła pokazać ale dopiero w terminie jw.

Oglądaliśmy gdzieś w sklepie w innych drzwiach i wyglądało to jak wychodzące zaczepy.

Finlandia pisał o tym zamku :

Zamek listwowy poza bezpieczeństwem spełnia inną rolę - stanowi dodatkowe zabezpieczenie w przypadku wypaczania się drzwi.
.

Mam jeszcze pytanie do Weri: od dnia 08.11.2010r. nastąpiła zmiana w wykończeniu drzwi zewnętrznych z mahoniowego na dębowe - a jakie Wy macie wykończenie?

Ja ogólnie wiem jak wygląda zamek listwowy, bo miałem drzwi z takim zamkiem u siebie w bloku. Jak najbardziej polecam. Tylko że np. w drzwiach Węgrzyn jest napisane że zamek półlistowy 90 cm i moim zdaniem to zdecydowanie nie jest to samo.Nie wiem właśnie jak to wygląda w drzwiach Door-System.

A jaką Wy macie okleinę? Mam nadzieję, że też jasny dąb? ;)

My mamy kolor AFZELIA.

Okna i bramy garażowe mamy złoty dąb.

Kolor drzwi jest trochę jaśniejszy niż okien i bram, początkowo trochę mnie to irytowało, ale z biegiem czasu jakoś się przyzwyczaiłąm i nie rzuca mi się to w oczy (praktycznie można powiedzieć, że kolory się "zlały").

Co więcej, poza mną nikt nie zauważył tej "różnicy" w kolorze :)