Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co powiecie o drzwiach DOOR-SYSTEM ?

Amtla

Recommended Posts

Spojrzałam na fakturę za drzwi i tam pisze: kolor "złoty dąb".

Door-system nie tylko zmienił okleinę z sosnowych na dębowe ale i zmienił 2 nazwy.

Przypuszczam, że ten stary "jasny dąb" to teraz "złoty dąb", a "afzelia" to teraz "dąb".

Myślę, że na okleinie dębowej troszkę inaczej będą te kolory wyglądać. Pytanie tylko o ile inaczej.

Sorki za jakość zdjęcia, ale nie chciałam użyć lampy błyskowej

http://i914.photobucket.com/albums/ac341/nachylek/kolory.jpg

Ten dąb wygląda na najbardziej zbliżony do okien. Ale nie widziałam w realu, więc głowy sobie nie dam uciąć.

Trzeba będzie pojechać do salonu i zobaczyć.

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jutro dzwonię do najbliższego sklepu by się dowiedzieć, czy mają wystawione drzwi w obu kolorach. Mam nadzieję, że będą mieli i będę mogła porównać sobie te dęby.

W razie czego będę próbowała zmieniać moje zamówienie, choć nie mam zbyt dużych złudzeń. Ech... Za późno wstawiliście tutaj zdjęcia. ;)

• 3 weeks później...

Do Mińska było mi za daleko ;) , drzwi porównać nie mogłam, więc zamówienia nie zmieniałam.

Drzwi mam już zamontowane i w sumie jestem zadowolona.

Z daleka mają kolor zbliżony do okien.

Z bliska są o wiele jaśniejsze - ale myślę, że to nie razi.

Tylko mam teraz problem. Pytałam już w innym dziale, ale zapytam jeszcze tutaj:

jak teraz zabezpieczyć je przed szkodnikami-fachowcami oraz na czas ocieplania i tynkowania?

Edytowane przez Viga

• 2 weeks później...
Ja w poniedziałek również zamówiłem drzwi. Firma zmienia wzory i wyszedł akurat nowy katalog. Mieliśmy zamówić inne i w ostatniej chwili zmieniliśmy na inny model. Chyba będzie mocno promowany :) bo na pierwszym planie w katalogu umieścili :). Kolor oczywiście DĄB bo moim zdaniem to taki najbardziej pasuje do okleiny okien "złoty dąb". W Zielonej Górze jak ktoś planuje zakup mają od ręki kilkanaście wzorów do zbycia, ale ze starego wzornika.

Ja również mam drzwi z door-system z lustrem weneckim. Są bardzo piękne, ale niestety pękły - czekamy na serwis:((((. Użytkuje dopiero 2 miesiące. I moje również się niedomykają.

Niestety, lecz do montażu moich drzwi nie doszło, ponieważ po częściowym rozpakowaniu zobaczyłem liczne wady estetyczne. Zadrapania, niedomalowania, wgniecenie, źle położona szpachla maskująca... Co z dzałaniem mechanicznym nie wiem, gdyż natychmiast wróciły do dystrybutora. Oczekuję z niepokojem na załatwienie reklamacji. Nawiasem mówiąc, dziwię się jak w takim stanie drzwi przeszły kontrolę akości i opuściły fabrykę.

• 1 month później...

Ja na swoje drzwi czekałem prawie 2 miesiące. Wszytko przez nierzetelnego sprzedawcę. Jakby ktoś zamawiał te drzwi w Zielonej Górze, to radzę omijać salon DRZWI W 7 DNI. Drzwi mam od środy już wstawione. Kolor DĄB. Drzwi strukturą są prawie identyczne z oknami, jednak odcień mają bardziej żółtawy, a okna złoty dąb są bardziej czerwonawe. Na 100% lepiej brać te drzwi w okleinie DĄB do okien złoty dąb, bo ten ich złoty dąb jest bardzo jasny i jeszcze bardziej żółtawy.

Jak będę miał chwilę to jutro wrzucę fotkę :)

• 2 months później...

chcieliśmy zapytać osoby, które dłużej korzystają z drzwi DOORSY wcześniej DOOR-SYSTEM jak się sprawują? I takie pytańko do osób, które reklamowały drzwi (wyczytaliśmy o jakimś pęknięciu u jednej Pani i przywiezionych na montaż uszkodzonych drzwiach) jak przebiegł proces reklamacji, czy są zadowoleni z postawy producenta?

Merks chcemy z żoną zamówić dokładnie ten sam model drzwi tyle, że z dostawką 30cm - jak oceniasz wykonanie tego modelu?

pozdrawiamy i oczekujemy na opinie

Wykonanie ok. Zamówiłem zamek listwowy i działa on w ten sposób że przed zamknięciem drzwi należy klamkę podnieść do góry i dopiero można przekręcić klucz. W ten sposób można na własnej skórze doświadczyć jak drzwi przy różnej pogodzie pracują. Jak były dłużej otwarte podczas słonecznej pogody i klamką nie były zablokowane to później było ciężko je zamknąć kluczem. Teraz już się nauczyłem że klamkę trzeba blokować. Trochę to upierdliwe moim zdaniem(wcześniej miałem zamek listwowy blokowany kluczem), ale z drugiej strony jest gwarancja że drzwi się nigdy nie wypaczą górą lub dołem, co przy drewnie jest normalne.

• 1 month później...
Wynika z komentarzy że drzwi drewniane sprawują się dobrze. Ja osobiście odradzam drzwi metalowe tej firmy prezentują się dobrze ale wykonanie jest fatalnej jakości drzwi nie równo przylegają do futryny, zamknąć je można przez trzaskanie lub przy mocnym przyduszeniu. Zamówiłem 2 pary tych drzwi 90 i 90+słupek 30, futryna jest cienka jakieś około 7 cm w obydwu drzwiach. W dużych nie dało się równo zamontować futryny. Co najlepsze to na wystawie w sklepie ORBITAL drzwi są idealne futryna z tego samego modelu drzwi 80 ma szerokość 2 i pół raza taką jak w moich. Sklep zrzuca winę na firmę a firma ma przeróżne śmieszne tłumaczenia po trzech tygodniach od zgłoszenia reklamacji z łaską przyjechał firmowy serwisant który tłumaczył się, że u nich to losowo wybierają te futryny i to zależy jaka się trafi. Tylko nikt nie poinformował mnie o samodzielnym systemie wybierania przez firmę futryn a z tego co tłumaczy sprzedawca to nie ma możliwości wyboru w ich katalogu futryny. Co najlepsze to powiedział że tydzień po moich drzwiach przyszły takie same normalne drzwi jak na wystawie. Nikt nie poczuwa się do winy. Jestem zawiedziony gdybym wiedział wybrałbym inną firmę albo drzwi drewniane. Sprawa jest cały czas w toku od listopada.