Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co powiecie o drzwiach DOOR-SYSTEM ?

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My kupiliśmy DS11, ale w niestandardowym wymiarze 150x247 cm, w kolorze dąb. W katalogu wyglądają raczej smutno, ale zdecydowaliśmy się na klasyczna prostotę i kiedy w końcu się ich doczekaliśmy nie mogłam uwierzyć, że to właśnie te drzwi. Wyglądają super! Są bardzo rzetelnie wykonane, dopracowane detale, żadnych fuszerek. Jesteśmy zadowoleni. Zamontowaliśmy je dopiero miesiąc temu, więc o samym działaniu drzwi chyba nie powinnam się narazie wypowiadać. Wizualnie robią jednak wrażenie., Jesteśmy z nich zadowoleni.

Zdjęcie0170.jpg

Zdjęcie0168.jpg

Zdjęcie0169.jpg

ja mam drzwi system door. Sa ładne i tak dalej - niestety my musieliśmy reklamować, poniewaz sie rozkleiły po 2 tygodniach uzytkowania. Malo tego reklamacja otarła sie o rzecznika praw konsumenta i trwala pół roku. Ani sprzedawca ani producent nie poczuwali sie do odpowiedzialnosci, aby wymienic drzwi. W koncu po pol roku wymienili. mam nadzieje, ze to koniec problemow:)

• 3 months później...
  • 1 year później...

Z tego to miejsca chciałbym ostrzec wszystkich ewentualnych i potencjalnych nabywców drzwi systemu DOORSY!!! Zastanówcie się kilka razy zanim zdecydujecie się na zakup tych drzwi - już wyjaśniam przyczynę tego ostrzeżenia:

Zakupiłem drzwi systemu DOORSY model DS 6. Za drzwi zapłaciłem 5300,-, było fajnie do momentu zapłaty. Potem okazałem się niepotrzebny i nie ważny. Przyjechali "fachowcy" (swoją drogą to szkoda, że już nie kręcą serialu USTERKA), wymontowali stare drzwi i zabrali się do montażu nowych a tu ZONK!!! okazało się, że drzwi, które przywieźli to były drzwi model...nieokreśłony i nie występujący w ofercie tej firmy. Montażyści nie mieli wpływu na towar jaki im dostarczono. Po konsultacji z producentem dowiedziałem się, że taki drzwi zostały zamówione ( różnica pomiędzy DS6 a dostarczonymi to brak szybek czyli prześwietleń w drzwiach). Powiadomiony przedstawiciel zobowiązał się do dopilnowania wymiany lub "poprawki" tychże drzwi. Po ponad tygodniu, gdy zadzwoniłem do przedstawiciela usłyszałem między innymi cyt: "to że za drzwi zapłaciłem 5300PLN nie oznacza, że jestem bogiem i nikt nie będzie koło mnie skakał, mam być zadowolony, że wogóle mam drzwi". NIe mam pojęcia kiedy drzwi zostaną wymienione lub naprawione. Przedstawiciel firmy ze Świętochłowic mnie całkowicie olał. Teraz to ja musze dochodzić swoich praw u producenta chociaż nie miałem z producentem wcześniej żadnego kontaktu i to nie ja zamawiałem drzwi u producenta, więc producent niebardzo chce ze mną rozmawiać. Ponadto drzwi, pomimo tego, że niewłaściwe, to i tak są źle zamontowane, nie domykają się i pod drzwiami jest szpara, że wiatr, deszcz i śnieg mi zawiewa. MASAKRA!!! Nawiększ żal mam do przedstawiciela firmy z e Świętochłowic, który to niechce w żaden sposób pomagać klientowi, ma klienta gdzieś bo przecież dostał prowizję a teraz to ja mu tylko d... zawracam. ZASTANÓWCIE SIĘ PRZED KUPNEM. aA jeśli już przekonacie się do tych drzwni to napewno nie kupujcie w oddziale Świętochłowickim : bardzo nieuprzejmi ludzie szczególnie przedstawiciel.

• 2 years później...

ich drzwi zewnętrzne(!) objęte są 24 miesięczną gwarancją, czyli generalnie śmiech na sali.

po czterech latach są wypaczone do tego stopnia że ranty drzwi (od strony zamka) trzeba frezować aby można było w ogóle przekręcić klucz w zamku.

niedowiarkom załączam link do warunków gwarancji...

http://doorsystem.pl/detal/assets/spaw2/uploads/files/warunki%20gwarancji.pdf