Gość 14.12.2003 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Witammam małe pytankodach mam juz docieplony ale zauważyłem ze między płytą osb(wodoszczelna) nie ma pustki powietrznej, ocieplenie sciśle przylega do płyty.Jakie moga być skutki takiego ułozenia. W przekroju mam tak zaczynając od gontu bitumicznego:-gont-płyta osb wodoszczelna-20 cm wełna mineralna-5cm płyty z wełny mineralnej-stelaż po płyte kartonowo gipsowa (i tu tylko występuje pustka)-folia-płyta kartonowo gipsowa problem występuje tylko na skosach (czyli jakieś 2-2.5m od krawędzi dachu) pozdrawiamgość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.12.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Masz problem i to nie mały. Pomiędzy płytą poszycia a izolacją cieplną MUSI być szczelina wentylacyjna.Szczelina jest po to by wyprowadzić wilgośc z połaci na zewnątrz budynku, a także wyprowadzić, w okresie lata, gorące powietrze, które nagrzewa połać dachu i nagrzewać będzie pomieszczenia poddasza.Nie mając szczeliny możesz spodziewać się:- wykraplania się pary na dolnej powierzchni płyty poszycia,- zawilgocenia izolacji cieplnej, która straci swoje właściwości ciplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Masz problem i to nie mały. by wyprowadzić wilgośc z połaci na zewnątrz budynku, a także wyprowadzić, w okresie lata, gorące powietrze, które nagrzewa połać dachu i nagrzewać będzie pomieszczenia poddasza. Nie mając szczeliny możesz spodziewać się: - wykraplania się pary na dolnej powierzchni płyty poszycia, - zawilgocenia izolacji cieplnej, która straci swoje właściwości ciplne. sorry za dalsze pytania ale w tej dziedzinie jestem laik!! jakie cieple powietrze , skoro go tam nie ma albo jest ale w bardzo znikomej ilosci. wydaje mi sie ze wilgoc jest zawarta w powietrzu, skoro go nie ma albo jest go mało to nie bedzie sie wykraplać. A jak to jest w budownictwie kanadyjskim, czy ściany te tez posiadaja pustkę na wykraplanie i przewietrzanie?? Pytam bo może jednak uniknę zrywania dachu pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 14.12.2003 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Ale nie myślę byś był laik z zakresie zalogowania się.Mam taką naturę, że nie lubię rozmawiać z "powietrzem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2003 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Ale nie myślę byś był laik z zakresie zalogowania się. Mam taką naturę, że nie lubię rozmawiać z "powietrzem". może za dużo myślisz to nie rozmawiaj, łaski nie robisz nie mniej pozdrawiam gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 14.12.2003 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 Trzeba przyznać, że bezczelność niektórych gości przekracza ludzkie pojęcie... aż chciałoby się prosić admina o przymusowe wprowadzenie nicków i banowanie chamstwa rodem z prymitywnych czacików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.12.2003 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2003 trzeba gościa olać, niech łaski szuka gdziś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.12.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 o widzę ze dobrało sie towarzystwo wzajemnej adoracjirozhisteryzowane dzieciaki rzucające wyświechtane frazesy w styluMydłem, mydłem go dobijemy. Dachowiec no na co czekasz leć z usmarkanym nosem i zapłakanymi oczkami i skarż sie Adminowi a swoja droga niezły urzędas z ciebie by był. łoj ludzie ludzie widzę ze nasz naród jest mistrzem świata w usr..waniu ludziom życia. I miej tu za sąsiada jednego z drugim, zgroza. a tak na marginesie w czym wam pomaga to że ktoś jest zalogowany czy nie, czyżby poziom merytoryki wtedy znacznie rośnie. Nie mniej pozdrawiam, bufonów też Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gocha 18.12.2003 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Do jętek to ja przybiłem OSB gr.12mm ,na to paraizolacja, i dopiero GK. Sprawdziło się. Paraizolacja pracuje w idealnych warunkach, ocieplenie od góry ma na czym leżeć aGK nie pękają na połączeniach. czy tak jest poprawnie,proszę o radę.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowiec 18.12.2003 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Miły Gościu, ani ja cię mydłem ani ja ci z mydłem...Nie lubię chamstwa... co innego prostoty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 19.12.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2003 Postaram się trochę uspokoić atmosferę, chociaż gość pewnie się już obraził i tu więcej nie przyjdzie, ale może ... Gościu,jeżeli Wojtek Nitka mówi Ci, że masz problem, to naprawdę go masz i na tym forum jest on chyba jedyną osobą (to oczywiście moje zdanie) która może Ci pomóc i fachowo - teoretycznie i praktycznie - wytłumaczyć problem.Co do logowania: zdarza się, że goście zadają niby poważne pytania, a potem okazuje się, że robią sobie jaja. Albo rozmawiasz z gościem, ale tak naprawdę nie wiesz, czy z tym samym, czy pytania zadaje Ci już ktoś inny. Więc zaloguj się z nickiem np gośćJ23 i po zabawie, przecież to nie boli i trwa moment, a w znacznym stopniu porządkuje dyskusję. I tylko o ten porządek tu idzie.Zastanów się czy Twoje reakcje nie są "rozhisteryzowane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts