Gość zone_wlkp 05.09.2009 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Witam jestem obecnie w trakcie remontu kapitalnego siedliska położonego w wielkopolskiej wsi . Mój dylemat polega na wyborze techniki w jakiej ma powstać komin oraz ilości kanałów jakie ma posiadać. http://img117.imageshack.us/img117/2736/dsc03341.th.jpg zaznaczyłem ścianę działową która już powstała i narożnik w jakim chce zbudować kominek .Komin powstanie po drugiej stronie ściany tak jak na rysunku(w kuchnio-jadalni).Zależy mi żeby kominkiem ogrzewać większość domu oraz poddasza i tu rodzi się pytanie , jak rozprowadzić ciepłe powietrze z kominka?Zrobić jeden kanał dymy, jeden wentylacyjny oraz jeden na ciepłe powietrze ?! Czy rozprowadzić je rurami i obudować ?zaizolowane rury z ciepłym powietrzem mogą "iść" w drewnianym stropie z podwieszanym sufitem ? PozdrawiamD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zone_wlkp 05.09.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 z murarzem uzgodniłem 80 zł za mb komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zone_wlkp 07.09.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts