asterix38 05.09.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.09.2009 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.09.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Koszt niski a co ona daje: Nic nie daje. Zanim napiszesz coś równie ciekawego zastanów sie dlaczego jak na dużych budowach leją konstrukcje żelbetowe nikt nie wkłada tam folii. Myślisz że to z oszczędności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 bez względu czy wylewasz fundamenty do szaluku czy bezpośrednio do gruntu daj zawsze foilię budowlana. Koszt niski a co ona daje: - zabezpiecza przed zbyt szybkim wyciąganiem wodym (mleczka) z betonu - stanowi izolację stopy przed podciąganiem kapilarnym. - jeżeli dasz sporo to możesz owinąć ławę i będzie zaizolowana n( przy założeniu że będziesz ścianę fundamentową z bloczków betonowych. - zastosuj dystanse dla zbrojenia - wysamruj ile się da środkiem niewchodzącym w reakację z styrodurem Dobry poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.09.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.09.2009 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 05.09.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 uziom fundamentowy też zawinąć w folii i zalać w ławy owinięte folią...tak to możemy antyradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.09.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Po trzecie jeżeli Cię to obuża to twój problem i może byś nie jadził (o ile wiesz co to znaczy) Nie wiem co to znaczy. Dlaczego mój problem? Ja wiem że ławy nie owija się w foilie a Ty ludziom próbujesz wmówić że sie owija. Napisz dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 05.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Dlaczego mój problem? Ja wiem że ławy nie owija się w foilie a Ty ludziom próbujesz wmówić że sie owija. Napisz dlaczego. Bo się muratora naczytał Czego dowodem jest stek bzdur w założonym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.09.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Bo się muratora naczytał Czego dowodem jest stek bzdur w założonym temacie. Wniosek identyczny do mojego, ale nie chciałem tak z grubej rury Myślałem może nowa teroria da się udowodnić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 05.09.2009 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 O kutwa! Nie wiem, czy mam się bać, bo ja nie zawinęłam Ciekawe, co zrobił świstak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.09.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 O kutwa! Nie wiem, czy mam się bać, bo ja nie zawinęłam Ciekawe, co zrobił świstak? Chyba zawijał w papierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 05.09.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Holly sh... Znalazł się prawdziwy czytelnik... Postawisz chałupkę to będziesz wiedział co jest warta folia w połączeniu z betonem, ba nawet imitacja papy w cienkich rolkach czasami nie daje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 06.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 w sreberka świstak zawijał w sreberka... Tutaj się robi nie poradnik budowniczego tylko "jak kłócimy się na forum" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.09.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 w sreberka świstak zawijał w sreberka... Tutaj się robi nie poradnik budowniczego tylko "jak kłócimy się na forum" A bo człowiek od cienkiego tematu zaczął. Jak by wystrzelił z grubego kalibru, dajmy na to napisał, że lepiej zbudowac szkieletora niż dom tradycyjny (albo na odwrót), tudzież że mur dwuwarstwowy nie ma sensu, lepiej stawiać ścianę trójwarstwową, a najlepiej to jednowarstwową, może jeszcze dołożył z boku wątek o wyższości wełny nad styropianem, to już byśmy tu do tej pory do mordobicia i wzajemnego doszukiwania się dziadków z wermahtu doszli J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 06.09.2009 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 06.09.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 06.09.2009 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 O kutwa! Nie wiem, czy mam się bać, bo ja nie zawinęłam Ciekawe, co zrobił świstak? Zawinął w sreberka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 06.09.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.09.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 I tutaj mamy pełny obraz postawy i zachowań Polaka. Popatrzecie na siebie i na to co wyprawiacie. Rozumy własne żeście pozjadali i dokopać każdemu kto ma inne zdanie, pomysły czy przemyślenia. Świetnie chwała wszystkim. No a jaką postawę Ty prezentujesz? Wszyscy się mylą Ty nie? Ja też mogę w Twoim stylu: porada 1: - trzeba zainstalować pompę ciepła i solary. Cena nie gra roli. Ważne jest poczucie ich proekologiczności wielokrotnie potwierdzone w rozlicznych artykułach. porada 2: - dyskusja z powyższym nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts