ewazych 05.09.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Na poniższym zdjęciu jest rysunek planów łazienki problem polega na tym że nie wiem co mam zrobić by utrzymać prawidłowy spadek do toalety w małym pomieszczeniu? Gdyż koło kibelka w dużej łazience jest pion (kółko) a odległość po ścianie to ok 4m. I teraz nie wiem co mam zrobić by woda z tą większą zawartością spłynęła. Czy muszę budować łązienkę wyżej na stopniu z rozdrabniaczem czy czymś innym? dzięki za pomoc czy jekiekolwiek linki do tematów, a i przepraszam za moje niefachowe słownictwo http://farm3.static.flickr.com/2507/3890428827_eb05aeedbd_o.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 06.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Z rysunku wydaje mi sie że nie ukryjesz rury do małego WC w ścianie bo jest za cienka. Moim zdaniem należy rozkuć pion i dać tam maksymalnie nisko trójnik fi110 90st, tak żeby kołnież był 10-12 cm pod poziomem docelowej posadzki. Następnie w podłodze wykuć bruzde na kanalize do małego WC.Zdecydowanie odradzam rozdrabniacz - bedzie hałasował.pozdrawiamKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewazych 06.09.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Krzysiu dziękuje za odpowiedź ale myślisz że tak niski spad będzie gwarantował odpływ wody z małego wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu00 06.09.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 na rysunku jet po obwodzie około 4,5 metra. Po prostej to jakieś 3. 12 cm daje 4cm na metrze, wiec 4%. To wystarczy az nadto Ach, przepraszam za ten kołnieŻ , aż mną wstrząsneło jak to zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts