Peter.Gd 06.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 W tym temacie prosimy umieszczać wszelkie komentarze i pytania. Odpowiemy tak szybko jak sie uda i na tyle ile potrafimy. Rady i wskazówki jak najbardziej wskazane i mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 10.09.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Hej Peter. Gd Ale ładny domek wybraliście , skąd ja go znam, hmmmm Tak patrzę na te ceny.... my za murarkę zapłaciliśmy 35 tys łącznie, od kopania fundamentów, po kominy, a musze dodać, że nasz projekt domku jest większy i jeszcze go poszerzylismy i popodnosilismy ścianki kolankowe, nie mówiąc o bardziej skomplikowanej konstrukcji, gdyż wyrzuciliśmy z parteru ważną ścianę nośną i chcieliśmy wylewane nadproża pocienione nad oknami- z tym mieli sporo roboty. Moja rada - poszukajcie może jeszcze.... po okolicznych wiochach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 10.09.2009 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Hmm, ten wykonawca jest z wiochy I do tego sprawdzony Rzeczywiście nasz domek jest duużo mniejszy i nie planujemy zmieniać rozmieszczenia ścian. Ewentualnie cofniemy troszkę ściankę do pom. gospodarczych żeby nieco powiększyć kuchnie. Całość ma nas kosztować 24 000, ale pamiętaj Guzmanko, żę u nas będzie piwnica, więc dochodzi cały poziom do wymurowania. Reszte zwalmy na różnice w cenach wykonawstwa w poszczególnych regionach Polski. Ale co będe udawał. Tak naprawde to jestem leniwy i nie chce mi sie dzwonić z zagranicy po ludkach Szwagra też molestować nie mam serca tym bardziej, że twierdzi, że taniej znależć bedzie ciężko a nie wiadomo czego się wtedy spodziewać. Aktualnie próbuje zaadoptowac wentylacje i rozmieszczenie kanałów do nowych warunków bo rekuperator będzie przeniesiony do piwnicy. Tak w ogóle to strasznie do tyłu jestem z tym dziennikiem. Czekam na skan listu z gminy z 10 przykazaniami pani urzędniczki bo juz nie pamiętam dokładnie co tam sie nie podobało. Dziekuję bardzo za wpis bo już stałem sie ofiarą niewybrednych żartów mojej żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 11.09.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Pozdrów proszę żonę ode mnie Mój Darek też nie był przekonany, do dziennika na FM, a teraz sam znajomym podsyła linki i chwali się postępami, no i dziennikiem Fajnie, że macie kogoś takiego (szwagra), który zadba o Waszą budowę. Czekam na nowe posty w dzienniku. P.S. Najlepszym sposobem na wpisy w komentarzach są odwiedziny i wpisy w innych komentach, no bo jak inni maja się dowiedzieć że założyłeś dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 19.11.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 A ja gratuluje wyboru, i budowania, i projektu, bardzo fajny domek ale my jednak na nieco mniejszy sie zdecydowalismy. No i sie chwali ze emigracja w polsce sie stawia:) Pozdrowienia z Leicester ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 02.12.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witajcie. Widze plyta zeranska przegrala z wylewanym Poczekaj z ociepleniem do wiosny.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 02.12.2009 23:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jak bloczki wyschna i bedzie odpowiednia temperatura plus prognozy to ocieplam, jak nie bedzie okazji to czekamy. Dogadaliśmy sie z wykonawca, ze jak bedzie dobry moment to rzuca co ma i przyjezdza docieplac i robic opaske drenazowa. A płyty przegray juz dawno Doszedłem do wniosku, że jak nie robie wszystkiego od razu to i tak na to samo wyjdzie i żadnych korzyści z braku przerw nie bede mial. A zawsze ryzyko ze beda pekniecia na spojeniach, szczególnie jak plyty nie wychodza jednakowej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 30.01.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Oooo widzę kolejne osoby budujące DCP160 widzę, że zaczęliśmy w podonym czasi, my pod koniec września coprawda budujemy DCP180A ale to podobne projekty, budujemy w tym samym woj. ja dla porównania mogę powiedzieć, że za SSO zapłaciliśmy ekipie 40 tyś coprawda bez piwnicy ale dom większy. życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 31.01.2010 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 No to przynajmniej jest jakies wymierne porownanie, bo jak patrze na ceny wykonawcow w innych wojewodztwach to wychodzi, ze mieszkam w najgorszym miejscu . Powysylalem troche ofert zeby sie rozeznac w sytuacji na wiosne ale tylko jedna wyszla taniej. Tyle, ze różnica niewielka a w przypadku mojej ekipy wiem juz jak robia, wiec nie mam wyjscia. A cod o Montrealu to byl pierwszy 'rozmiar' jaki rozwazalem. Niestety na mojej małej dzialeczce mogłby byc juz problem. Gratuluje wyboru i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkapki 31.01.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Najważniejsze to mieć sprawdzoną ekipniech wezmą nieco więcej ale będziesz maił pewność, że to dobra ekipa my mieliśmy tańsze oferty ale wzięliśmy droższą ale z polecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 17.08.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 No ja tu widze, ze nas przeganiacie pomalenku;) z dachowka to odrazu sie lepiej prezentuje. Co do okienek napisalem w swoich komentach. Slicznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter.Gd 17.08.2010 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Teraz niestety czeka mne dłuższa przerwa. pewnie do wiosny niewiele juz się poprawi. Ale miło jest chociażby usiąść na paczce styropianu i pocieszyc oczy. Pewnie sam znasz to uczucie Co do okien to rzeczywiście tarasowe przesuwane są drogie ale pełne tafle 2,4 x 2,4 to dopiero koszt. Dlatego sie nie zdecydowałem a pewnie wyszłyby super. I jeszcze tołazienkowe na całą szerokość. Myślałe,że będzie dobry efekt. Pewnie będzie ale już się zastanawiam, gdzie ja tam wcisnę dwie umywalki bo brakuje mi ściany na lustro Ale tak jak napisałeś: okna na całe życie. miejmy nadzieje, że nie będę żałował, że nie dałem max współczynników. Pilnowałem tylko, żeby było poniżej 1,0 dla całego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.08.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Ponizej 1,0 to juz rewelka bo stare dwuszybowe powyzej 1,8 sie krecily. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts