atija 27.03.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 super wejść w niedzielę na forum i od razu takie wieści :D:D:wiggle: Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 27.03.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 To wspaniale!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edmaan 27.03.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Jak to dobrze przeczytać z rana ( czytałam rano, odpisuję trochę później) tak dobre wiadomości. Od razu wszystko staje się weselsze i chce się żyć. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Stała czytelniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.03.2011 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Toż to fantastyczne wiadomości. To chyba z Konstancina już do nowego domu w ciepłe dni pojedziecie. To będzie kropka nad ,,i" w rehabilitacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 27.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 O rany, nie wiem co napisać - nie było mnie dłuższy czas na forum i zastanawiałam się od kilku dni czemu nie mogę na forum znaleźć dziennika Ani. Udało mi się wreszcie go odgrzebać gdzieś w subskrypcjach i nie mogę uwierzyć w to co się tutaj podziało... Anka to taka dzielna i ogromnie wrażliwa kobieta... i bach ....... Agnieszko trzymam mocno kciuki za Was wszystkich ale za Anię najbardziej. Ona musi jeszcze zmierzyć się z paskudą i pisać tutaj dla nas. Troszkę wiosny dla Ani z mojego ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.04.2011 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak tam u Was ? Co słychać ? poproszę o wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.04.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Wreszcie się wyspałam przez ostatni tydzień jeździłam do Mamy do Konstancina autobusem, bo auto w naprawie..i przez tydzień pobudka o 4:30, na 7:40 do Mamy, wychodziłam z Kubą (brat) po 20:00, ok 21:00 byłam w domu, trzeba było się umyć, trochę ogarnąć itp..spać przed lub tuż po 24:00..ale dość o mnie Mama robi nam huśtawki, jednego dnia dobrze, innego nie bardzo. Kiedy stajemy na nogach na rehabilitacji potrzeba jest kilku osób do pomocy, żeby podtrzymywać nogi, które się zginają w kolanach, stopy, biodra, prostować plecy, podnosić głowę. Ale we wtorek sama się prostowała i patrzyła przed siebie, dużo mówiła, nawet udało nam się z nią porozmawiać, powiedziała - oczywiście niewyraźnie, ale brat się pytał, czy właśnie to powiedziała, a ona mówiła ładnie 'tak' - że bardzo nam dziękuje za pomoc, że jest wdzięczna i coś w stylu, że czuje się zobowiązana (może do walki o siebie...?). Potem opowiadała, że babcia i ciocia same przyjechały do ośrodka i same pojechały. To był piękny dzień!! ale następnego była już zmęczona, w czwartek jeszcze bardziej, piątek przespała od 8:00 rano do 17:00..ale wczoraj znowu się 'przebudziła' długo jeździliśmy na wózku po ośrodku, spytała się mnie, co jadłam na obiad na stołówce (czasem pani z pokoju Mamy mnie zabiera, kiedy jest wolne miejsce, bo jakiś pacjent gdzieś pojechał). No i wydaje nam się, że jest bardziej aktywna wobec osób, które widuje często i często z nimi pracuje - np. Ania z rehabilitacji, która ćwiczy Mamę przez 1,5godz dziennie. We wtorek stawała chętnie na nogi, i po ćwiczeniach nachyliła się do Ani - ona się pyta 'czy chce mi pani coś powiedzieć?', ja mówię - 'nie, chce ci dać buzi' i pocałowała ją w policzek :) a potem poklepała po ręku w podziękowaniu. Jak wieczorem przyjechał Kuba, to mu opowiadała, co się działo i chciała mu pokazać, jak wstaje, więc jej pomogliśmy przy łóżku stanąć - i jak stała to się do niego przytuliła :') Kuba opowiadał o koledze, któremu złamali żebro na treningu - prychnęła, a jak Kuba powiedział, że tamten od 12 lat ćwiczy karate, to się śmiała z niego dziś Kuba był na rano, a ja jadę na 14. Nie wiem, w jakich miejscach w Polsce Wy mieszkacie, ale tu - w Warszawie potwornie wiało, pojechałam wczoraj po południu na działkę, żeby zobaczyć, czy wszystko ok. Wykorzystałam chwilę słońca i obleciałam teren dookoła. I jakaż wielka moja radość była, kiedy zobaczyłam, że wszystkie kwiatki, które w zeszłym roku sadziłyśmy z Mamą teraz już wychodzą z ziemi! cały ten wstrętny grobowiec nad butlą z gazem będzie okwiecony wydaje mi się, że wychodzą hiacynty.. zakochałam się w nich ostatnio, więc strasznie się z tego cieszę. Porobiłam parę zdjęć, pokażę jej dziś. Tutli_putli- u nas wiosna wygląda podobnie dziękuję za zdjęcie. Także tak to wygląda. Raz są dni piękne i radosne, kiedy indziej łzy się cisną do oczu, że Ona tak cierpi, widać, jak bardzo ją to męczy - nie tylko fizycznie..nie wiem, na ile ją znacie, ale dla niej największe zmartwienie to, że jest dla nas problemem, że musimy się nią opiekować..a ona tak pięknie wyraża wdzięczność!! i wspólną radość, kiedy coś jej się udaje. Jesteśmy z niej tak bardzo dumni!! Dobrze, że mnie mili ludzie dokarmiają, bo do pani w okienku w McDonaldzie mówiłabym już po imieniu.. ok, zbieram się powoli. Mam nadzieję, że w Waszych domach, ogrodach i sercach również panuje już wiosna Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.04.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No łatwo nie jest. Ja się nauczyłam w takich sytuacjach chwytać dzień i cieszyć się z każdej najdrobniejszej rzeczy. Jak widzę też tak masz Najważniejsze,żeby Ania się nie poddała. Dopóki walczy dopóty jest nadzieja. I tego zaangażowania trzeba pilnować. To jest najważniejsze - żeby Ania chciała. Myślę ,że Ania nie jest landrynkową niuńką (proszę o przekazanie Ani ) i będzie walczyć - mocne całusy. Aga - jesteś bardzo dzielna. Wiesz ? Wiesz. Każdego dnia jest lepiej. Myśl w ten sposób, gdy zacznie CI brakować sił. Przytulam Cię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 10.04.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Bardzo się cieszę że są takie postępy i wierzę że będzie coraz lepiej.Jesteście bardzo dzielni !!!Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.04.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Aga, przekaż Mamie buziaczki... i to, że cały czas w nią wierzę.... i czekam, kiedy sama napisze tutaj wiadomość.... Moc wiosennych pozdrowień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.04.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Pozdrawiam i trzymajcie się. Trochę jeszcze pracy przed Wami, ale będzie coraz lepiej Przywieź mamie hiacynta - nie zostawiaj, ale niech wącha gdy jesteście - mam nadzieję, że to nie zaszkodzi a jedynie będzie bodźcem do szybszego powrotu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 10.04.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Agnieszko z Twoich postów bije tak wielka miłość do mamy , że musi być dobrze, coraz lepiej. Cieszę się ogromnie, że Ania pracuje, że chce. A gorsze dni mamy wszyscy. Fajne jest to , że po tych gorszych przychodzą lepsze. I tego się trzymajmy. Życzę dużo siły i samych życzliwych ludzi wokół Was. Pozdrawiam:hug: Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 21.04.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 http://i55.tinypic.com/2hn6dyv.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.04.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://w-kartki.eu/kartki/91/4/d/4311.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.04.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Radosnych Świąt Wielkanocnych http://img39.imageshack.us/img39/2996/forummd.jpg życzy Gosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.04.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://www.straz.boleslawiec.pl/images/wielkanoc2009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.04.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://www.portal.pwr.wroc.pl/files/prv/id24/ebip/kartka_wielkanoc_2011.jpg Zdrowych i pogodnych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.04.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 http://www.stonehousecollection.com/Merchant2/graphics/00000003/easter-16026.jpg Wesołych i zdrowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 23.04.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.05.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 ANUŚ-co u Was??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts