Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

mój ojciec powiedział z uznaniem w głosie - to będzie piękny dom. Buduj....:)

Warto było było dla tych kilku słów przeżywać budowlane katusze co?

Ja wiem ...że warto. I nie ważne co mówił przedtem - teraz już wierzy, że sobie poradzisz ...i ja wierze i wszyscy wierzą :D

I tak trzymaj.........rodziców trzeba się słuchać !!! :p

Ja mam podobnie, też dostałam takie "wzmocnienie" od Taty. A spodziewałam się, ze będzie mówił o klopotach i zniechęcał... teraz to tym mocniej działa, kiedy go juz nie ma...

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:oops: :) Bardzo potrzebna jest mi Wasza wiara - gdyby można było zajrzeć do serca innej osoby - zobaczyłabyś Aga ile tam wątpliwości i strachu :(

Ja późno chodzę spać ale ty chyba wogóle nie sypiasz an.i ...

A serce to ty "podajesz na dłoni" i zaraz widać ile w nim strachu...

Ale nic nie bój - tyle tu czarownic i wróżek - odpędzą strachy - nie ma siły !

:) liczę na Was. Zobacz kolejny samotny wieczór- dziś piątkowy, jutro sobotni i tak ......

Było nas 6 . Sześć dziewczyn które długo trzymały się mocno i razem a potem tak się porobiło, że jedna wylądowała w Australii - dziś prawie zero kontaktu.

Druga w Austrii - dobry kontakt, ale ograniczony. Trzecia w Kanadzie - bardzo dobry kontakt - cały czas jest ze mną, wspiera, podnosi na duchu - super, w pierwszych miesiącach - dała mi dużo i do dziś jest. Dwa lata temu byłam tam z ostatnią wizytą - było nas tylko 5 ale też nazwałyśmy to zlotem czarownic- zachwyciłam się nowym budownictwem w Kanadzie. Czwarta w Stanach. Kontakt niezły ale ??? No i dwie z nas zostały w Polsce. Mentalnie z tej szóstki jakby najdalej nam do siebie.

Wiecie dopóki życie plecie się, to wszystko ok. Ale teraz bardzo brakuje mi tych dziewczyn. Inni znajomi - jakoś wyciszyli się.

Dopóki można było mi tylko współczuć, współczuli ale teraz - kiedy nie skusiłam się na to mieszkanko na Ursynowie...

A fe - to dziennik budowy a nie płacznik..........

Liczę na Was :) kochane czarownice.

Budowa łączy nas w szczególny sposób ale często inne ważne przeżycia czy emocje - też.

Tak ogólnie dzisiaj pusto - może inni na andrzejkach? Nawet mój kot powędrował spać do innego pokoju. Ja w każdym razie wróciłam z budowy (a właściwie powinnam pisać "z domku") i czuję się zmęczona. Czytam i komentuję conieco, ale bez energii. Mam nadzieję, ze to nie jakas grypa mnie łamie? Chyba trzeba trochę zwolnić, zeby złapać oddech!

An.i, masz zabawne te fundamenty, rozchodzą sie w takie meandry. ciekawe, czy moje też tak wyglądały ...chyba były prostsze? :roll:

:o bo to nie jest ani kwadrat ani prostokąt, czego nie może przeboleć mój majster, bo gdyby tu ścianę i tam ścianę to " pani ile tu byłoby więcej miejsca"

Szukam na gwałt hydraulika. Mam telefony ale jeden ~chyba trochę drogi, drugi ~nie do końca solidny, trzeci ~ zrobił ale nie wiem czy mogę ci polecić bo trzeba na niego warczeć, wtedy robi ...... To opinie budujących którzy korzystali z usług TYCH hydraulików :(

Dziś byłam na działce i na budowie pierwszy raz od dawna S A M A.

Było fajnie, słońce co prawda walczyło z chmurami, tyłek mi zmarzł szybko bo na chwilę przysiadłam na betonowej ławce, ale było super.

Wracając we wsi przez którą przejeżdżałam, zauważyłam ogłoszenie o usługach hydraulicznych - może tam zadzwonić???? tak z ulicy. Skoro żaden z polecanych nie jest dobry?? to co za różnica?

:) Nefer kiedy patrzę na Twój awatar - zawsze przychodzi mi do głowy myśl, że jesteś silną, mocną, odważną kobietą i chciałabym doczekać takiego momentu abym miała potrzebę zmiany swojego :( może kiedyś.......

A bo to jest odwrotnie - ten awatar mnie motywuje do walki :):)

Wiesz jak to jest z twardzielami :wink:

dobroszka :) mam szczęście, że tu czasem zaglądasz - dzięki

zadzwonię w poniedziałek, może nie będzie za daleko.

Dobrze sobie radzę, bo nie piszę o wszystkich swoich wpadkach.

Ostatnia dotyczyła zakupu styropianu. Kazał kupić kupiłam. Na wszystkie metry fundamentów.

A potem zwrot. :(

Najgorsze jest to, że wiedziałam o obwodzie i że tylko tam daje się ocieplenie, ale w ferworze walki poszłam na całość. Czasami działam jak w amoku. Żeby zdążyć, żeby nie zapomnieć, żeby dobre kupić..... nie lubię jeździć jak jest ciemno i pada....... :(

A w składach budowlanych nie lubią zwrotów.

Udało się jednak oddać.

No i dobrze.

Nefer - piękna która nadchodzi, żona faraona - co tam awatar :)

:( Pokora ....

codziennie dowiaduję się czegoś nowego o swoim projekcie.

Dzięki losowi :D za to, że trafił mi się taki kierownik budowy i majster.

W projekcie nie ma żadnych zestawień materiałów, nie ma wyliczeń podciągów, nie ma wielu rysunków niezbędnych praktycznie do budowy.....nawet nie potrafię napisać tego co słyszę w trakcie rozmowy obu Panów.

An.i, to niebywałe! Pamiętam rozmowę ze swoim architektem, że np. projekt instalacji do pozwolenia nie jest konieczny, to prościej z dobrym elektrykiem ustalić np. przebieg instalacji elektrycznej. Ale wieńce, podciągi i inne konstrukcje, zestawienie stolarki - wykonane było bez usterek! Już nie chcę pytać, ile za ten projekt zapłaciłaś.. :roll:

Oczywiście wszystkie uzgodneinia z dostawcami mediów oraz ZDiZ-em obowiązkowo!

Skoro nikt nie moze majstrować przy projekcie, czy musisz temu czlowiekowi dopłacić za te elementy? Czy budować bez projektu... :o

:( buduję bez tych elementów projektu. Prawie co drugi dzień, panowie - kierownik budowy i majster siadają nad tym co mam w projekcie i czasami godzinę czasami więcej ustalają - np, na rysunku w fundamentach jest 12 - stal, ale w opisie już 16 - powinno być zestawienie tej stali - nie ma.

Fundamenty są prawdopodobnie najlepiej opracowanym fragmentem projektu. O zestawieniu więźby - zapomnij, podciągi -w ogóle nie opisane, wczoraj siedzieli 2 godziny i ustalali jaką stal mam kupić i ile???? Dach oparty ? obaj się za głowę złapali wskazując mi element rysunku wielkości 2 mm - ?? co on tu narysował - na tej szpileczce ma się trzymać dach?

Oczywiście tłumaczą mi o co chodzi ale - zdaję się na tych Panów w całości bo widzę, że chcą mi pomóc i znają się na budowaniu. Dla nich to jest tylko rysunek - do projektu mu trochę :evil:

Czytam ...i nie wierzę ...

Gdybym wiedziała, że masz dość siły poradziłabym zgotować facetowi taka krucjatę i sprawę w sądzie za to brakoróbstwo, że komiksy by rysował do końca życia... Ale tobie nie doradzę ...

To byłby przysłowiowy gwóźdź...

A swoją drogą - nie ma mocnych na takiego?! To jakby człowiek poszedł do fryzjera i wyszedł ... z połową uczesanej głowy bo ...reszta za dwa miesiące :evil:

Zabić to mało ! Udusić , zakopać - odkopać i udusic jeszcze raz !