an.i 17.09.2009 01:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziewczyny - jesteście kochane. Wrócę do Was za chwilę, a teraz do miłego młodego Pana. Ja też miałam problem z alergią w domu i już 12 lat temu lekarz powiedział mi , że właśnie podłogówka ale wodna. Może warto zasięgnąć opinii innego lekarza. A tu wklejam to co łatwo znaleźć w internecie. I tym razem autorytatywnie, po wieloletnim doświadczeniu mogę powiedzieć, że wodne ogrzewanie podłogowe doskonale sprawdziło się w przypadku problemów alergicznych moich dzieci. Zrobiliśmy je wszędzie z wyjątkiem sypialni. I to się sprawdziło. Proszę poczytać o tym o czym ja wiem z doświadczenia. Z kolei inni obawiają się, że w pomieszczeniach, gdzie zamontowane jest ogrzewanie podłogowe kurz wraz z ciepłem unosi się z podłogi. Nic bardziej mylnego. Gdy przeanalizujemy proces rozchodzenia się ciepła w pomieszczeniu z ogrzewaniem podłogowym zauważymy, że przekazywane jest ono drogą promieniowania. Oznacza to, że ruch powietrza jest bardzo ograniczony, a tym samym nie powoduje rozprzestrzeniania się kurzu. Z kolei przy ogrzewaniu tradycyjnym udział konwekcji w przekazywaniu ciepła jest znaczny, czyli w konsekwencji powietrze w pokojach krąży szybciej, unosząc ze sobą kurz. W czystym domu zmniejsza się niebezpieczeństwo rozwoju zarazków i bakterii. Jednak nawet w najlepiej prowadzonym gospodarstwie domowym pojawia się problem z fruwającym kurzem. Ten "uciążliwy lokator" może stać się przyczyną jednej z bardziej kłopotliwych dolegliwości naszych czasów - alergii. Z badań Niemieckiego Towarzystwa Alergii i Astmy (GAF.) wynika, że osoby uczulone na kurz czują się bardziej komfortowo właśnie w pomieszczeniach ogrzewanych za pomocą wodnego ogrzewania podłogowego. Uciążliwy katar, kaszel czy pieczenia oczu występują w takich warunkach z mniejszym nasileniem, a często nawet ustępują. Według mnie i moich dzieci - to święta prawda. Przy takim ogrzewaniu, mówi się : ciepłe nogi , zimna głowa a to bardzo dobre dla alergików. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 17.09.2009 01:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 zapominam tu zaglądać - I jakby to powiedzieć, często jeszcze miewam problemy, bo moje życie nie zostało do końca uporządkowane. Grzyby cudne ale praca przy nich nudna. Suszyć już nie mogę bo mam zapasy na lata. I żeby zaoszczędzić sobie pracy wymyśliłam jakiś nowy sposób na grzyby w occie. Zobaczę co z tego będzie. Zapraszam znajomych - dziś też ściągnęłam po południu koleżankę i zebrała chyba z 1,5 kg - już tylko dobrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.09.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Hej an.i! Cudowna masz działkę, a dom inny niż wszystkie. Bardzo do Ciebie pasuje. Dziękuję, że chciałaś podzielić się z nami swoimi wierszami. Jest w nich taka lekkość, trochę nostalgii i dużo prawdy. Bardzo fajnie się ich czyta. Nadają temu dziennikowi bardziej intymny charakter. Człowiek wchodzi zerknąć co to za budowa, co za dom, a znajduje tam dużo więcej. Bardzo mila niespodzianka. Co prawda ja z tych co wciąż wola czytać z kartki papieru niż z ekranu komputera, wiec namawiam Cię na wydanie książkowe. No chyba, ze już jest, to poproszę o namiar. No i na koniec, co Ty tutaj życzyć, wyjątkowa kobieto? Tak sobie myślę, ze życzę Ci czasu, dużo czasu .., a Ty już wiesz co z nim zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 17.09.2009 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Z CYKLU DOBRE RADY..... Grzybki możesz jeszcze zamrozić - to najłatwiejsze ,a smak i aromat pozostają . I wstaw sobie przypominajkę o forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 17.09.2009 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Nie wiedziałam! człowiek całe życie się uczy i .... Wydawało mi się , że to co ma tak dużo wody, nie nadaje się do mrożenia. A potem nie rozpadają się na proszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 18.09.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 18.09.2009 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 No pewnie, że z 1 spróbuję, może nawet więcej razy. Tak sobie tylko głośno myślałam. Nie neguję niczego - zanim nie sprawdzę. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 21.09.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Obejrzałam zdjęcia i zaintrygowało mnie to ostatnie!!! Świetny pomysł z tą firanką umoczoną w cemencie !!!! an.i czy możesz pokazać efekt końcowy takiego pomysłu ????? A grzybki można przesmażyć i zamrozić lub wsadzić do słoika .........potem dodać tylko jajko - śniadanie lub kolacja gotowa !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 21.09.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Meg - jak skończę. Wszystko co robiłam do tej pory - rozdawałam. Chociaż niewiele tego. Byle jaką donicę, może być plastikowa, czy gliniana też można tak ubrać. Moja działka miała być ekologiczna. Przesadzam, ale jakoś nie widziałam tam betonu w żadnej postaci. A teraz wydaje mi się, że kamień i beton - tak samo dobrze komponują się z zielenią jak drewno. Będę próbowała to skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 22.09.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 24.09.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 wiersze śliczne mam prośbę mogę skopiować do siebie to zdjęcie ? http://img503.imageshack.us/img503/8344/rdz1.jpg pomysł miałaś genialny, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 24.09.2009 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 proszę, oczywiście że możesz kopiować - zrobiłam sobie chwilę przerwy i zobaczyłam, że masz je już u siebie. Tak łatwiej zapamiętać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.09.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 witaj, wiersze sa super...czy mozna czasami przekleic te Twoje wiersze do siebie??? sa takie ciepłe ....cudneo życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 25.09.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 proszę, oczywiście że możesz kopiować - zrobiłam sobie chwilę przerwy i zobaczyłam, że masz je już u siebie. Tak łatwiej zapamiętać... dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 25.09.2009 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 anetina - przykro mi, że Cię zawstydziłam, nie chciałam. Chyba, że z tym rumieńcem jest Ci do twarzy. Muszę się przyznać, że i tak zadziwiłaś mnie pytaniem. Od jakiegoś czasu robię różne rzeczy w internecie i na swoim laptopie i nie raz pozwałam sobie na podkradanie zdjęć. Ze dwa razy nawet napisałam, że przepraszam ale już wzięłam i że ja starsza Pani - nijak niektórych rzeczy nie potrafię sama zrobić i zwykle - dostawałam odpust. Ci co potrafią, zabezpieczają swoje zbiory i niech im Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.09.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 anetina - przykro mi, że Cię zawstydziłam, nie chciałam. Chyba, że z tym rumieńcem jest Ci do twarzy. : chyba jest mi do twarzy ale ogólnie, to są twoje zdjęcia i twoje wiersze, teksty, więc prawa do ni9ch masz ty ale jednak - ukazując je w neccie, jakbys upowazniała wszystkich do ściągania z twoich zbiorów jesli się bierze od kogoś, wypadałoby się chociaż zapytać, bądź poinformować, że się wzięło :) prawda ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 28.09.2009 23:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Przede wszystkim zgadzam się co do własności i upubliczniania. Jeżeli zamieszcza się coś w internecie trzeba brać pod uwagę to, że inni będą korzystali z tego na różne sposoby. I już. z tym trzecim zdaniem, tak nie do końca się zgadzam, bo przecież było to drugie. Gdyby to dotyczyło prywatnych stron, blogów, czy podobnych - tak trzeba spytać - koniecznie, ale tu w Muratorze, możemy się chyba? tylko zawiadamiać bo to jest - i forma kontaktu i po prostu miłe. jednocześnie po to piszemy, wklejamy zdjęcia aby się nimi dzielić z innymi. Ja w każdym razie zawsze służę pomocą jak będę mogła i umiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 29.09.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 dlatego dziękuję i poproszę o jeszcze wierszy i zdjęć działki oczywiście a i nie pamiętam - ale gratki za zdobycie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 an.i GRATULUJĘ PNB !!!!!!!!!To teraz.......byle do przodu !!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 30.09.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Bardzo Bardzo DZIĘKUJĘ Bardzo Bardzo także za to, że pamiętacie aby tu zajrzeć. Radość z PnB szybko została przykryta przykrym przeżyciem dot mojego życia osobistego. Ale staram się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts