Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamiast pisać - nie znajduję weny - czytam Wasze dzienniki i komentarze.

Tam dopiero się dzieje.

Też bym tak chciała.

U mnie potworny bałagan. Dopóki nie skończę tego etapu praktycznie nie mogę zamówić kontenera, bo stale coś przyjeżdża a on - kontener musi stać we wjeździe na działkę na czas ładowania. Nie ma innej możliwości.

Nie wiem co ze zdjęciami - nic ciekawego na nich nie ma. Mnóstwo ścian które na zdjęciach wyglądają identycznie. Czasami kiedy czytałam inne dzienniki zastanawiałam się dlaczego ludzi wklejają zdjęcie i piszą - to moja sypialnia, a to gabinet - kiedy dla mnie oba te pomieszczenia wyglądały identycznie - znaczy się nijak.

Postaram się więcej ale stale nie mam czasu - wszystko robię chyba wolniej.

mam nadzieję, że będzie ciekawy jak się skończy budować, na razie trudno sobie wyobrazić.

Sama mam problem, bo nie wiem co zrobić z elewacją. To banalne ale jak zwykle duże znaczenie będą miały środki finansowe, niestety to nie ja wygrałam w totka i przez miesiąc nie odebrałam pieniędzy.

Ale nie strąca mi to snu z oczu - będzie jak będzie. Pamiętacie - żeby skończyć muszę sprzedać mieszkanie, pieniądze przeznaczone na ten kawałek budowy już się skończyły.

Od teraz a więc dach - to przekroczenie budżetu przeznaczonego na ten etap. Jadę na pożyczkach u dzieci. Mieszkanie jest wystawione i nawet często oglądane - jest więc nadzieja na szybką sprzedaż.

Gdyby nie Agnieszka - teraz na pewno nie dałabym rady.

Skąd wziąć buźki???

Zawsze trzymać - Agnieszko, emocjonalnie, ale trzymać. Nie ma u mnie takiego ruchu jak u Was - ale też ja jestem " kupą " nieszczęścia a nie radości. Kiedy to się skończy - nie wiem, tęsknię za wieloma rzeczami - za tym też.

A to nie zachęca do bycia.

Jednak bardzo podnoszą mnie na duchu Wasze wpisy i odwiedziny.

Czytanie Was powoduje uśmiech, radość co zdarza mi się rzadko - pięknie tam i wesoło. Pewnie dlatego wolę czytać niż pisać.

Dziś Agnieszki - moja Agnieszka obchodzi imieniny - czy AgaJeżyk - też? Jeżeli tak - to ode mnie gorące buziaki a jeżeli wybrałaś inny dzień na imieniny - to buziaki zostają.

an.i domek pieknie rosnie. Jest powod do radosci.

I ja Cie proszę, nie pisz, że jestes sama jak palec.

A my tutaj, to co? Przyjechalabys do mnie na zachod Warszawki pogadac, zamiast mowić, że ludzi na tym swiecie ni ma. ;-)

A poza tym, co to za powiedzenie "sam jak palec", jak palcuf jest u kazdego wiecej niż jeden... Skad sie biroa takie powiedzonka, hehe...

Aneczko ... Agnieszka to ja jestem styczniowa ... ale na buziole to do ciebie zawsze przylezę bo mam deficyt czułości w życiu ;)

Kciukaski zawsze trzymam - bo wiem, że warto. Wiem, że pod tym kłębkiem nieszczęścia siedzi silna kobieta, która uczy sie chodzić od nowa ...

I wiem, ze jak juz staniesz na nogi ... to pogalopujesz ... a nam oczy wyjdą. Dużo wiem cooo ? :D

A ten palec Żelko - to powinien mieć ciąg dalszy.

U nas brzmi to (uwaga - nie będzie ładnie ) "Sam jak palec w dooopie"

No ... to juz wiesz czemu jeden palec ... :rolleyes:

Ale się uśmiałam, nie znałam tego zakończenia! :D

An.i, a jak ja zajrzałam do Twojego dziennika po pewnym czasie (bo nie miałam powiadomień), to miałam wrażenie, ze dzieje się dużo i szybko! A jak sama budowałam, to mi się strasznie dłużyło. Teraz już mieszkam i jest normalnie. to znaczy wchodzę do Domu i odpoczywam, po prostu spokój mnie ogarnia. Najchętniej zasiadam na kanapie i wyglądam przez okno (wyobrażam sobie, jak tam niedługo będzie ładnie) ;)

A ten palec Żelko - to powinien mieć ciąg dalszy.

U nas brzmi to (uwaga - nie będzie ładnie ) "Sam jak palec w dooopie"

No ... to juz wiesz czemu jeden palec ... :rolleyes:

Ile to się człowiek tu może dowiedzieć ;)

Aniu, kibicuję Ci cały czas w budowie - ani się obejrzysz a będziesz płytki i krany wybierała ;)

tak bym chciała - chociaż do jednej łazienki wybierać krany i płytki. Tymczasem mam problem organizacyjny. To dużo jak dla mnie .

Najlepiej byłoby wziąć firmę i kończyć, jednak zwyczajnie nie stać mnie na to. Tymczasem nie wiem w jakiej kolejności dalej, wpuszczać kolejnych fachowców - no i dziś ta rozmowa z elektrykiem, chyba nie zdawałam sobie sprawy, że to idzie w takie tysiące złotych. 75 zł za punkt? a w domu 200 m żeby nie wiem jak rozumnie, bez szaleństwa projektować te punkty - będzie ich dużo. Nogi się pode mną ugięły kiedy podał mi cenę ~lekko przybliżoną za prace w podobnym domu.

Nic to -

Dzięki sure - skorzystam - jak Wy to robicie, że raz dwa pięć i już jest link do strony z której korzystaliście dużo wcześniej.

:) nie mogę znaleźć buziek.....żeby się do Was kele południa uśmiechnąć

Pal sześć buźki ! Napisz hi hi albo hłe hłe - najważniejsze, że chcesz sie do nas uśmiechnąć !

To baaardzo ważny krok w twojej nauce chodzenia :wiggle:

an.i przywitać się przyszłam, czytam wiersze i wzruszam się zawsze

A dom Twój to cudo i nie mów, że nie warto zdjęć wstawiać - my budowlańcy widzimy w tych ścianach to co w przyszłości z nich się wyłoni :D

Nie potrafię pisać jak bym chciała ale czytać Twoje wpisy to sama przyjemność

Mieszkam sobie w domu zupełnie jeszcze niewykończonym - ma ściany, tynki, prąd, ogrzewanie i zimną wodę :yes: i to wystarczy by czuć się fantastycznie nawet w największe mrozy. Teraz wiosną gdy co rano ptaki drą się cudnie, gniazda budują, karmią się robalami z mojego trawnika i czekają na nowe pokolenie, liście na krzewach i drzewach nieśmiało się rozwijają, wiosenne kwiaty kolorami nas zachwycają - wykończenie domu schodzi na plan dalszy - teraz przyroda daje najwięcej radości i sił do dalszej pracy w ogrodzie :lol2: