AgaJeżyk 05.06.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Dziękuję - zapisałam będę dzwonić - tylko ta odległość jak on robi tam u Was .... zobaczymy Aaaa nie, nie nie !!! On mi wysłał firme montującą najbliżej Konina. Do AGP-ów wysłał już inną firmę. Koszty mniejsze ! Ma kontakt z monterami oczyszczalni i wyśle do ciebie tych, którzy najbliżej ciebie funkcjonują. Bardzo zdrowy układ nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 05.06.2010 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 (edytowane) tak:yes:byle tylko - nie była potrzebna zgoda sąsiada:) to będzie dobrze Edytowane 5 Czerwca 2010 przez an.i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.06.2010 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Agnieszka:yes: chciałam Cię dopytać o tę oczyszczalnię tunelową.Znalazłam w inter. trochę informacji i czy u Ciebie jest tak jak na zdjęciu http://img155.imageshack.us/img155/103/komory.jpg tzn - oczyszczone ścieki rozsączane są po działce?nie wiem jak to robię ale nie znalazłam w dzienniku zdjęć z tej części montażu - robiłaś? czy ja już jestem tak nieprzytomna??be:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.06.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Robiłam fotki ...ale nie zrobiłam jeszcze wpisu do dziennika. Wyślę ci na maila chcesz ? Podaj adres zaraz cos podrzucę. Znalazłaś dokładnie to co ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.06.2010 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Aga - wysłałam adres - ale nie wiem czy dobrze???a tak w ogóle to nie zwyczajnie - [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.06.2010 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 wiesz dlaczego szukałam biologicznej - bo nie trzeba rujnować działki:cry: niewiele tam miejsc dobrze zagospodarowanych, ale wszędzie coś " naćkałam" tu krzaczki, tam iglaczki, tam początek wrzosowiska ....łe to kiedyś miało połączyć się w całość - tymczasem dla niewtajemniczonych wygląda jakby było zupełnie przypadkowe a dla mnie najcenniejsze - bo "temi rencami":cry: i już rośnie - jedno od 3 lat inne od 10 -ciu. Dziś z żalem patrzę na to miejsce gdzie kiedyś było zielono a teraz pobojowisko - główny wjazd do domu. Tyle roślin musiałam wykopać, zadołować a teraz nijak nie mogę znaleźć dla nich miejsca. Wczoraj z ojcem wsadziliśmy 3 z 5 korzeni winorośli - tak na siłę trochę bo zadołowana a rosła jak oszalała, Wykopanie takiego rowka - dla mnie - tragedia tak samo jak zrobienie drenażu. To wszystko jest łatwiejsze na nowym terenie. :cry::cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.06.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 U mnie więcej miejsca zajął zbiornik ...jak rowek... Zbiornik wkopać musisz ... i rowek do stawu też musisz wyorać. Na jedno wychodzi. Umów się na wizyte monterów - to nie zobowiązuje. Powiedza ci na ile musisz zrujnować działkę przy jednej i drugiej oczyszczalni - będziesz miala porównanie. Idą fotki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.06.2010 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Dzięki - przyszły i odpisałam.Pewnie, ze tak z tym rowem. Na zbiornik znalazłam miejsce - a właściwie to ci od oczyszczalni wskazali według nich najlepsze - cuśśśś blisko domu ale może tak może być.Do stawu czy pod tunel też będę musiała - tylko że do stawu już jest ruina a pod tunel będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.06.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 To masz zagwozdkę ... wybierz mniejsze zło... Zapłacisz więcej ...ale raz ...albo mniej ale z większym poświęceniem... Masz jeszcze czas na przemyślenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 06.06.2010 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Chyba tak - ale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 09.06.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 :cool:Witam wszystkich którzy mnie nie odwiedzili.Mój dzień był bardzo pracowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Ja zajrzałam, ale dopiero teraz Dobry wieczór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 09.06.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witaj AnnoLatam po forum i szukam dzienników, boszszee co oni znowu porobili????????? zmian i ulepszeń się zachciewa a nas forumowiczów nikt nie pyta o zdanie. Chce mi się ryczeć ze złości:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 09.06.2010 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witaj Anno Latam po forum i szukam dzienników, boszszee co oni znowu porobili????????? zmian i ulepszeń się zachciewa a nas forumowiczów nikt nie pyta o zdanie. Chce mi się ryczeć ze złości:bash: Boszszszsz już myślalam, że zwariowałam ... Też nie mogę się nigdzie dostac ... zaraz mnie coś trafi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.06.2010 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 dzień dobry - w każdym razie słoneczny i upalny na szczęście nie miałam dwa dni czasu za wiele to ominęły mnie pierwsze wkurzające wejścia do dzienników Byłam pracowita i przerzucałam dziennik w starej wersji do nowej... i teraz mam za swoje - wszystko podwójne i z komentarzami też ma być jakaś kaszana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.06.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Dzień doobrryy:yes: Chyba w sprawie dzienników wróciło do normy, w każdym razie dziś - mój znalazł się tam gdzie był. A ja pomału padam - przedwczoraj spałam od 20 do 24 potem 20 minut przerwy i do 5 rano. Stwierdziłam że o 5 - to za wcześnie żeby wstawać, więc jeszcze chwila. I o 9. 30 okazało że wszędzie jestem spóźniona. Położyłam kilka spraw ale zwyczajnie nie daję rady. I obawiam się że będę żałowała wyboru Pana który ma mi ocieplić dom i kłaść tynki. Już zaczął po terminie a wczoraj kilku facetów malowało mój dom czymś bezbarwnym - gruntowanie i w połowie dnia wszyscy się zabrali. Moje protesty na nic się nie zdały. A jak nie zrobi niektórych ścian - to nie ma dachu a jak nie ma dachu ....to u mnie przecieka i nic w środku:x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.06.2010 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 I zdecydowałam na komin tynk mozaikowy z mas tynkarskich - takie drobne kamyki. Najjaśniejszą z mas. Chciałam żeby kominy były zwyczajnie otynkowane i białe- ale wszyscy na czele z kierownikiem bud podnieśli takie larum, że ..... co robić??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Moje kominy są otynkowane, nie białe co prawda i tak doradzał nam wykonawca - nie wiem więc czemu u Ciebie miałby być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.06.2010 23:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 nie ma problemu z kominami na dachu chyba jest ~ niewielki z tym na ścianie. Że będzie pękał, że będzie brudny, że......wszyscy wykonawcy - jak zauważyłam lubią standard. Cały czas słyszę uwagi - a po co to.......... a dlaczego tam ............ a tu mogłoby ............a kto będzie mył .............w tym układzie stwierdzili że taki komin na ścianie to też problem - tu ściny za mało, tam za dużo... i lawina narzekania ....oraz wskazówek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.06.2010 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 i mam pytanie kochane - które tynki lepsze - z tych wapienno cementowych - te z piachu kwarcowego i białego cementu? czy te z gotowej mieszanki???bo ja nie chcę tych super gładkich ścian. Gipsowe zrobię chyba sufity a reszta wapienno cementowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts