Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

Dziękuję - zapisałam będę dzwonić - tylko ta odległość jak on robi tam u Was .... zobaczymy

Aaaa nie, nie nie !!!

On mi wysłał firme montującą najbliżej Konina. Do AGP-ów wysłał już inną firmę.

Koszty mniejsze ! Ma kontakt z monterami oczyszczalni i wyśle do ciebie tych, którzy najbliżej ciebie funkcjonują.

Bardzo zdrowy układ nie?

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agnieszka:yes: chciałam Cię dopytać o tę oczyszczalnię tunelową.

Znalazłam w inter. trochę informacji i czy u Ciebie jest tak jak na zdjęciu

http://img155.imageshack.us/img155/103/komory.jpg

tzn - oczyszczone ścieki rozsączane są po działce?

nie wiem jak to robię ale nie znalazłam w dzienniku zdjęć z tej części montażu - robiłaś? czy ja już jestem tak nieprzytomna??be:jawdrop:

wiesz dlaczego szukałam biologicznej - bo nie trzeba rujnować działki:cry:

niewiele tam miejsc dobrze zagospodarowanych, ale wszędzie coś " naćkałam" tu krzaczki, tam iglaczki, tam początek wrzosowiska ....łe

to kiedyś miało połączyć się w całość - tymczasem dla niewtajemniczonych wygląda jakby było zupełnie przypadkowe a dla mnie najcenniejsze - bo "temi rencami":cry: i już rośnie - jedno od 3 lat inne od 10 -ciu.

Dziś z żalem patrzę na to miejsce gdzie kiedyś było zielono a teraz pobojowisko - główny wjazd do domu. Tyle roślin musiałam wykopać, zadołować a teraz nijak nie mogę znaleźć dla nich miejsca.

Wczoraj z ojcem wsadziliśmy 3 z 5 korzeni winorośli - tak na siłę trochę bo zadołowana a rosła jak oszalała,

Wykopanie takiego rowka - dla mnie - tragedia tak samo jak zrobienie drenażu.

To wszystko jest łatwiejsze na nowym terenie.

:cry::cry::cry::cry:

U mnie więcej miejsca zajął zbiornik ...jak rowek...

Zbiornik wkopać musisz ... i rowek do stawu też musisz wyorać. Na jedno wychodzi.

Umów się na wizyte monterów - to nie zobowiązuje. Powiedza ci na ile musisz zrujnować działkę przy jednej i drugiej oczyszczalni - będziesz miala porównanie.

Idą fotki ?

Dzięki - przyszły i odpisałam.

Pewnie, ze tak z tym rowem. Na zbiornik znalazłam miejsce - a właściwie to ci od oczyszczalni wskazali według nich najlepsze - cuśśśś blisko domu ale może tak może być.

Do stawu czy pod tunel też będę musiała - tylko że do stawu już jest ruina a pod tunel będzie.

Witaj Anno

Latam po forum i szukam dzienników, boszszee co oni znowu porobili?????????

zmian i ulepszeń się zachciewa a nas forumowiczów nikt nie pyta o zdanie. Chce mi się ryczeć ze złości:bash:

Boszszszsz już myślalam, że zwariowałam ...

Też nie mogę się nigdzie dostac ... zaraz mnie coś trafi ...

dzień dobry - w każdym razie słoneczny i upalny :) na szczęście nie miałam dwa dni czasu za wiele to ominęły mnie pierwsze wkurzające wejścia do dzienników :cool:

Byłam pracowita i przerzucałam dziennik w starej wersji do nowej... i teraz mam za swoje - wszystko podwójne :evil: i z komentarzami też ma być jakaś kaszana :-x

Dzień doobrryy:yes:

Chyba w sprawie dzienników wróciło do normy, w każdym razie dziś - mój znalazł się tam gdzie był.

A ja pomału padam - przedwczoraj spałam od 20 do 24 potem 20 minut przerwy i do 5 rano. Stwierdziłam że o 5 - to za wcześnie żeby wstawać, więc jeszcze chwila. I o 9. 30 okazało że wszędzie jestem spóźniona. Położyłam kilka spraw ale zwyczajnie nie daję rady. :oops:

I obawiam się że będę żałowała wyboru Pana który ma mi ocieplić dom i kłaść tynki. Już zaczął po terminie a wczoraj kilku facetów malowało mój dom czymś bezbarwnym - gruntowanie i w połowie dnia wszyscy się zabrali. Moje protesty na nic się nie zdały. A jak nie zrobi niektórych ścian - to nie ma dachu a jak nie ma dachu ....to u mnie przecieka i nic w środku:x

nie ma problemu z kominami na dachu

chyba jest ~ niewielki z tym na ścianie. Że będzie pękał, że będzie brudny, że......

wszyscy wykonawcy - jak zauważyłam lubią standard. Cały czas słyszę uwagi - a po co to.......... a dlaczego tam ............ a tu mogłoby ............

a kto będzie mył .............

w tym układzie stwierdzili że taki komin na ścianie to też problem - tu ściny za mało, tam za dużo... i lawina narzekania ....oraz wskazówek..