Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień Dobry...Piękny dom, piękny dziennik i piękne wiersze. Wczytałam się tak że nie zauważyłam że jest już tak strasznie późno...a jutro do pracy :( Podziwiam działkę i jej zagospodarowanie. Strasznie chciałabym mieć też taki staw na działce, no ale niestety u mnie-może i się uda w zmniejszeniu :D A jeżyk jeszcze jest, czy harmider go wystraszył? :) Będę zaglądać do Twojego dziennika-już go sobie ustawiłam w ulubionych. No i mam pytanko o tynki. Też chcę mieć cementowo wapienne z warstwą kwarcową, a widzę że Twoi wykonawcy super się sprawdzili. Czy mogłabym poprosić o namiar na nich? I jakie były koszty takich tynków? Będę wdzięczna za info :) Pozdrawiam i życzę cierpliwości. Chociaż tej-to chyba Ci nie zabraknie :)

Liczyłam cenową różnicę między tynkami, do których przymierzałam się.

Cementowo wapienne - z worków, na moich metrach byłyby 3 600 zł droższe niż te robione z osobno kupionego piachu, cementu i kwarcu.

Myślę, że to jedna z lepszych moich decyzji. A byłoby jeszcze taniej gdyby na koniec nie wpędzili mnie w zakup piachu który w dużej ilości został.

Dobrze, że mam go do czego wykorzystać.

Poza tym są naprawdę super. Tynki oczywiście.:)

Nooo tak ... teraz to już nam nic nie pomoże jak tak obiedwie będziemy się "pocieszać" ...

To może lepiej pomyślmy o pięknej pogodzie na jutro ...o grzybkach w lesie ... słońcu ... :)

Rano będzie lepiej ! Musi być lepiej ... przecież będzie słońce ... i ciepełko :wiggle:

Nie - nie trzeba .... tego pocieszania... powinnam użyć słowa "czasami" http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/smile-2.gif

no pewnie http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/smile-2.gif jutro będzie lepiej...

taka mądra byłam tylko dlatego, ze wychowałam troje dzieci w mieszkaniu z gipsowymi tynkami... ha ha :)

po 2 - 3 latach już żadna z nich nie była gładka. Wszędzie zaprawki, poprawki a po malowaniu ślady po pędzlu, wałku ..... zawsze robiliśmy to sami - moze źle, ale tak było. Teraz postanowiłam mieć lekko chropowaty tynk... ale Panowie powiedzieli " Phhhyyyyy teraz też będą ślady, bo dziurę, czy obtłuczenie naprawi pani gipsową zaprawą "- tak więc .... cieszę się nimi pewnie nadmiernie, bo dach spędza mi sen z powiek...i chcę o tym na chwilę zapomnieć:(

taras przecieka.....a glazurnicy nie chcą robić jak pada i podłoże jest ciągle mokre...:(

Edytowane przez an.i

Dzień Dobry...Piękny dom, piękny dziennik i piękne wiersze. Wczytałam się tak że nie zauważyłam że jest już tak strasznie późno...a jutro do pracy :( Podziwiam działkę i jej zagospodarowanie. Strasznie chciałabym mieć też taki staw na działce, no ale niestety u mnie-może i się uda w zmniejszeniu :D A jeżyk jeszcze jest, czy harmider go wystraszył? :) Będę zaglądać do Twojego dziennika-już go sobie ustawiłam w ulubionych. No i mam pytanko o tynki. Też chcę mieć cementowo wapienne z warstwą kwarcową, a widzę że Twoi wykonawcy super się sprawdzili. Czy mogłabym poprosić o namiar na nich? I jakie były koszty takich tynków? Będę wdzięczna za info :) Pozdrawiam i życzę cierpliwości. Chociaż tej-to chyba Ci nie zabraknie :)

namiary na tynkarzy przesłałam na priva - mam nadzieję, że doszły . ani

Niestety moja nieśmiała próba zamieszkania przed świętami w domu - obojętnie w jakich warunkach - pewnie się nie uda.:(

Tak naprawdę, to problemem jest nieocieplony dach.

Ogrzewanie i oczyszczalnię zrobię jeszcze w tym roku ale ten dach.....:(

W każdej konfiguracji - jak widać - jest dla mnie problemem.

- albo wścieknięte na amen......

do tej pory reagowali aktywnością ze zdwojoną siłą.....

nic to :)

pewnie, ze nie rezygnuję ale z dnia na dzień i po kolejnych rozmowach z tzw fachowcami, widzę jak mało realne staje się moje pragnienie...

i ta pogoda:(

wilgotność powietrza 90 procent....

ale jak zwykle - kiedy patrzę na Twój awatar - dostaję kopa....:cool:

- albo wścieknięte na amen......

do tej pory reagowali aktywnością ze zdwojoną siłą.....

nic to :)

pewnie, ze nie rezygnuję ale z dnia na dzień i po kolejnych rozmowach z tzw fachowcami, widzę jak mało realne staje się moje pragnienie...

i ta pogoda:(

wilgotność powietrza 90 procent....

ale jak zwykle - kiedy patrzę na Twój awatar - dostaję kopa....:cool:

An.i- zawsze do usług :):):) Wilgotność jak cholera to fakt. Wstawiaj pochłaniacze przemysłowe, odpal kominek - najlepsza metoda na wilgoć. U mnie po 3 dniach palenia spadła do 82 % :):) z 99 %