Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Polewasz do czasu kiedy podłoga zasysa wodę (pewnie max. 1-1,5 tygodnia przy tej wilgotności). Jak lejesz to widzisz czy woda znika, prawda ? Jak nie zasysa jej podłoga to styknie :)

Przykryj najwyżej folią i niech sobie tam poleży z tydzień :)

• 2 weeks później...
Hej Aniu, sprawdź koniecznie te faktury na materiały. Nie jestem w stanie pomóc w tej sprawie, ale może na wymianie doświadczeń znajdą się jakieś osoby, które na tym się znają? Pewnie warto tam zadać pytanie. Ja miałam jeszcze gorzej z fakturami, bo za całość budowy, kilkadziesiąt faktur po syto kilka pozycji na każdej - i całkowicie wymieszane. Na koniec miałam wrażenie, ze niektóre materiały były liczone dwa razy, niestety nie byłam w stanie tego ogarnąć..

dziękuję sure :)

próbowałam - niestety dla mnie to nie wykonalne.

Też mam wrażenie, że z tymi fakturami jest coś nie tak. Próbowałam nawet zadawać im pytania ale na wszystko są gotowe odpowiedzi.

Dodatkowo - nijak nie mogę dać sobie rady z ogarnięciem tego co na dachu. Praktycznie połowa tej płaszczyzny jest niedostępna. Braki o których była mowa, zawsze dotyczyły tylko tej dostępnej części dachu.

Ale jak pisałam -wszystko może być w tych fakturach, skoro człowiek, chwilę po ustaleniu, że firma nie kryła dachu deskami - w pozycji KRYCIE - zmienił tylko stawkę usługi.:mad::sick:

No to dziękuję:)

pięknie tam u Ciebie Nefer..... na prawdę pięknie....

http://img839.imageshack.us/img839/8218/69511994.jpg

kiedyś w dobrych czasach urządzałam takie babskie wieczorki.

Szampan był pity najrzadziej, ale było fajnie i puszczałam - takich dwóch facetów - blondyn i czarny - je....żyku - skleroza to przywilej wieku

Dziś też zapraszam wszystkie kobitki które do mnie zaglądają...

ach sorki - jak mówi mój wnuczek :oops: to był Modern Talking

Edytowane przez an.i

- je....żyku - ... też zapraszam ...

Aaaa dziękuję , dziekuję ;)

Czytam o twoim glazurniku ...i ...skąd ja to znam ?

No właśnie to przerabiałam ! Wszytko Mapei ... a płytki w kuchni spier... ł że mu nawet Mapei nie pomoże ...

I z polecenia był ! Już w nic nie wierzę ... w "polecenia" też...

Ania, to Ty nie zauważyłaś, że właśnie dobre czasy wróciły ? Kończ tę chałupę, bo szampan się chłodzi :):)

Ty mi dziewczyno jeszcze powiedz, dlaczego np. kleju do glazury nie kupisz przez net z dostawą na budowę tylko latasz jak kot :):):) ? Potem znajdujesz fugę, bierzesz numer - i kupujesz przez net :)

Edytowane przez Nefer

Ania, to Ty nie zauważyłaś, że właśnie dobre czasy wróciły ? Kończ tę chałupę, bo szampan się chłodzi :):)

Ty mi dziewczyno jeszcze powiedz, dlaczego np. kleju do glazury nie kupisz przez net z dostawą na budowę tylko latasz jak kot :):):) ? Potem znajdujesz fugę, bierzesz numer - i kupujesz przez net :)

Nefer dziękuję...niech się chłodzi....

to dlatego, że ja buduję swoją paskudę na tak zwanym " za........du.........piu......" Tam gdzie diabeł mówi dobranoc.

Poza tym i to chyba ważniejsze, nie mieszkam tam...

i żeby ~ ha ha :wiggle:podjechać, muszę mieć na to minimum 45 minut do godziny......

Jak odbierać te przesyłki??:(

Czasami jest jakiś wykonawca, innym razem - nie......

Czytając Twój dziennik - robi mi się smutaśnie, że ja tak nie potrafię.

Np - prawie przetarg:yes: na ogrodzenie.....

Ja od 2 tygodni nie potrafię znaleźć nikogo do wyszalowania i wylania niewielkich schodów - z wyjścia gospodarczego na działkę..... a teraz usłyszałam, że już za późno bo pogoda...... :(

To samo z wodą z dachu.... próbowaliśmy z ojcem ale to za trudne .... nie ma wykonawców do takich małych prac.....

Edytowane przez an.i

Niedługo to już czas nastanie tylko na imprezki bo pogoda niesamowicie galopuje w kierunku nader zimnym brrrrrr

żeby tylko zimno ale ten niewidoczny a prawie ciągły opad... a fu

chętnie będę kibicowała, bo w moim kalendarium ( sprawdziłam) :) nie zapowiada się dużo imprezek.....chociaż może to się jeszcze zmieni - kto wie....

Mój glazurnik jutro zafuguje kotłownię a to co zrobił do tej pory, zrobił dobrze, ale co się nagada to jego:mad:

Z jednej rzeczy był zadowolony - to ściany. Zostały mu 2 worki kleju i mówi, że to się bardzo rzadko zdarza.

A co ma mówić...... Strasznie dużo gada i należy do tych co wszystko wiedzą najlepiej...mam niefart do takich facetów .....

AgaJeżyk a co z Twoją kuchnią - zaglądałam do Ciebie i na zdjęciu nie widać chyba zongów ...będzie ładnie - tylko cierpliwość po tylu miesiącach wysiłku związanego z budową siada.....:bash:

"Witaj domowniku :p gratulacje, a ważne, że budowa do przodu idzie :wiggle:"

Gosiek 33 - idzie ale coraz gorzej...... jak wspominałam już nie potrafię zorganizować nikogo do -wydawałoby się prostych, niewielkich, ale ważnych dla mnie prac.

Poza tym mam 2 miesiące opóźnienia - co przekłada się na niemożliwość skończenia kilku rzeczy a co za tym idzie, przeprowadzki.....ale będzie co będzie, już nawet martwić się nie mam siły....

chciałbym tylko mieć możliwość podgrzania jej w zimie.....zobaczymy.....