an.i 27.10.2010 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 jo@nnie i Amtli też dziękuję za odwiedziny kominek przede wszystkim - panoramiczny - koniecznie duże prostokątne okno ognia, bo jak pamiętacie jeszcze kilka dni temu miał być paleniskiem otwartym.....kosztował strasznie dużo......zgłupłam kompletnie, bo za tę cenę miałabym 2 otwarte z obudową... co prawda ja nie chcę, żadnych szlachetnych kamieni przy nim ale zawsze jakaś obudowa musi go zamykać w całość......na razie tylko montaż, bez obudowy - chyba że będzie w miarę nie droga....bo pomysł chcę przenieść z tego otwartego paleniska - zobaczymy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 27.10.2010 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 rozmiar ten sam - a podstawowe ogrzewanie na dole to podłogówka......tylko w sypialniach kaloryfery... może damy radę jeśli słońce będzie dogrzewało wodę....zbieramy drwa już od dłuższego czasu, specjalnie na tę okoliczność została postawiona drewutnia - piękne słowo, tak samo piękne jak sień. Bo tak naprawdę to tylko szopa lub składzik drewna... ale suche i dobre.....a ja uwielbiam ogień i moje dzieciaki też.....no i las za płotem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 28.10.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Zastanawia mnie tak wysoka cena kominka. Czy to tylko kominek czy też jeszcze jakieś systemy nagrzewcze rozprowadzone po domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 28.10.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 tak - ja Cię przytulam i słodko buziakuję... zaglądałam do Ciebie ale nie opowiadasz tam - dlaczego ? Chciałabym napisać - trzymaj się , chociaż Ty się trzymaj. Ale to takie frazesy, czasem trzeba pochlipać.... mój bm - żył tak równo... ani nieopisanej radości, ani wściekłych nerwów ... zawsze takie samo g........." bez emocjonalne " reagowanie na wszystko...to nie dobre.... Poległam przd TV ... w "opakowaniu" ... bez kąpieli ... nie znoszę tego. Budzę się o 2-ej w nocy ...taka "uklejona" Później biorę kąpiel ...i nie mogę zasnąć. Wszystko zmęczenie. Nie fizyczne - psychiczne. Ale jest mały plusik dzisiaj. Sąd Okręgowy ... jak podejrzewałam ...odrzucił zażalenie ...i znowu czekam na ostatnią sprawę. Będzie ostatnia tylko pod warunkiem, że Kargule nie przytargają znowu świadków ... trzymaj kciuki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwartet 29.10.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 :Dja po prostu uwielbiam tłumacznia tzw. fachowców to się wytnie, tam sie przykryje:bash:a że będzie źle to ich nie obchodzi. w łeb ich i tyle;)czy ktos mówi do ciebie Anula? bo u mnie na anie tak mówią. mogę mówić Anula ? czy np. nie lubisz. bo ja taki nawyk mam:)pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.10.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Dzień dobry.Przyszłam posiedzieć trochę wśród miły ludzi bo dzisiaj z rana strrrrasznie kiepski humorek mam. A już najgorzej jak się w lustrze przeglądam. Koszmar. Już jestem umówiona na spotkanie w saloonie fryzjerskim... ale to dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 29.10.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 A ja za Sipatką chodzę (to moje dobre mzimu jest ) Życie mi uratowała rogatym żarłokiem swoim i jeszcze obiecywa, że nie odbierze A tak wogóle an.i jakim węglem będziemy te nasze kozice karmić ? Bo jak tak dalej będzie żarła to drewna na długo nie wystarczy a węgiel "pożywniejszy" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.10.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 No już mnie tak nie chwal bo za dużo mi tych puchatych pierzastych urośnie i zacznę latać.A co do kozy to mnie się wydaje, że każdy węgiel do niej dobry jest. To bydlę rogate jest wszystkożerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 29.10.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witajcie dziewczyny !!! jak tu przyjemnie ! U Ani tak jakoś zawsze ciepełkiem bije ......... i to nie od kozy !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Jakim węglem? - kurde.... kompletnie nie mam rozeznania....ale na składzie gdzie kupiłam pierwsze worki - były 2 hałdy węgla. Jeden niewymiarowy - drugi dużo mniejszy ale równy.Pytałam człowieka co kupić i odpowiedział tak - u mnie cena taka sama, mały szybko się pali i szybko się spala - duży dłużej się pali i dłużej trzyma ciepłoWzruszyłam ramionami, bo jakoś mnie to nie przekonywało - kupiłam ten różny... ale pioruńsko drogi....tak czy inaczej już go nie ma a palić trzeba...Aga a czym Ty będziesz grzała tak docelowo, bo gdzieś umkła mi ta informacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 sipatka a Ty się nie dołuj tym lustrem - tylko biegaj nam tu i fruwaj nawet.... lustro kłamliwe jest - powinnaś to wiedzieć. Zawsze pokazuje nam to co chcemy zobaczyć a nie to co w nas dobre.... wszystko zależy od chwili ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.10.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Aniu, privy czytasz czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Witajcie dziewczyny !!! jak tu przyjemnie ! U Ani tak jakoś zawsze ciepełkiem bije ......... i to nie od kozy !!!!! chciałabym, żeby to była prawda....ale cuś mnie w tym tygodniu przygniotło i nijak wyleźć nie mogę.... dzięki kochane - że jesteście ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Amtla :)czytam - odpowiem Ci -- troszkę potem ale dziś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.10.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 oki:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 29.10.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Docelowo an.i to ja mam kotłownię w budynku gospodarczym, którego nie mogę wykończyć ... Kargule ...Piec na ekogroszek stoi u hydraulika ...instalacja kompletna ... woda w podlogówce .... i doooopa blada ...palę w kozie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Docelowo an.i to ja mam kotłownię w budynku gospodarczym, którego nie mogę wykończyć ... Kargule ... Piec na ekogroszek stoi u hydraulika ...instalacja kompletna ... woda w podlogówce .... i doooopa blada ...palę w kozie ... no widzisz co mi po głowie jak stale zapominam co w niej - przecież czytałam o tej kotłowni i nawet wymądrzałam się tam u Ciebie..... opowiedziałam Agnieszce o Twoim spaniu w opakowaniu i ucieszyło się dziecko - bo mnie się to teraz też zdarza. Powiedziała, że do opowiadania o moim trzaskaniu lodówką tak koło 3 nad ranem, doda jeszcze to spanie w opakowaniu..... Chyba jej nie zamelduję .... u siebie , co ma mnie tak rozbierać z moich przywar przed ludźmi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 29.10.2010 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 :Dja po prostu uwielbiam tłumacznia tzw. fachowców to się wytnie, tam sie przykryje:bash:a że będzie źle to ich nie obchodzi. w łeb ich i tyle;) czy ktos mówi do ciebie Anula? bo u mnie na anie tak mówią. mogę mówić Anula ? czy np. nie lubisz. bo ja taki nawyk mam:)pozdrawiam. wolałabym zostać anną i powiem Ci dlaczego.... ochrzcili mnie dwoma imionami.... i mój ojciec zdecydował za wszystkich, używać to drugie... latami nie mogłam oduczyć ich i całej rodziny używania tego imienia....nie lubiłam go.... udało się kiedy zmieniłam szkołę, środowisko, miejsce zamieszkania...a w domu ojcec został przy swoim, mama i reszta rodziny nauczyła się używać pierwszego... I całkiem niedawno na budowie jeden z wykonawców podszedł do mnie i pyta nieśmiało - czy Panie są dwie ? bliźniaczki może ? bo raz jest Anna a raz ... nawet nie wymienię tego imienia, żeby Wam nie przyszło do głowy żartować sobie potem... Trochę żartami ..... ale lubię tę Ankę lub Annę A na budowie czasem człowiek jest przed pracą, czasem po - ale jakoś ogarnięty. Tylko, że mnie zdarza się jak sipatce przed fryzjerem i przed lustrem, włosy ściągnięte gumką, stare dżinsy, ukochany, powyciągany sweter - ogólnie rzecz biorąc - przyjeżdżają tam dwie osoby, jeśli jeszcze nazywać je innym imieniem - to wychodzi, że są dwie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.10.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 Świetna historia! Ja mogłabym za to odgrywać dr Jekylla i mr Hyde'a, a może raczej dobrego i złego porucznika, szcególnie w czasach typowo budowlanych, bo ostatnio powracam do postaci bardziej jednorodnej.... Aniu, ten ostatni tydzień był chyba po prostu taki dołujcy, dla mnie szczególnie czwartek. Po tym stwierdziłam, że to w sumie dobrze, bo teraz może być już tylko lepiej! dobrego ranka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 30.10.2010 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2010 dobrego ranka! dodam i dzionka.... jadę palić w Paskudzie..... a i zapomniałam, że nie mam parapetów wewnętrznych i żadnych pomysłów na nie..:(może coś podpowiecie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts