Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

Gosiek, ja także ze wszelkich namiarów skorzystam...przesiedziałam dzisiaj pól dnia w necie i mam istny mętlik w głowie...a zatem poproszę:D

Jak ktoś nie lubi za dużo sprzątać to polecam nasz gres to Gran Sabana 60x60 kupiony na Bartyckiej w ,,Yeti"

tu aranżacja gdzieś z netu

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10699&d=1273867284

moje to tylko te duże

http://img14.imageshack.us/img14/4158/dsc0021640x480m.jpg

reszta zdjęć w moim dzienniku na przedostatniej stroni co by Ani nie zaśmiecać :cool:

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu a jakich płytek szukasz, może coś podpowiemy. Kolor, wymiar? Może moje Ci się spodobają - duże, beżowe, kamień matowy z niewielkimi przebłyskami jakby poleru, doskonale się użytkuje czytaj brudu nie widać co przy dwóch psich mopach stale znoszących do domu piach i inne ogrodowe skarby jest cenne. A cena... 65 zl na II gatunek (I gatunek coś koło 200 PLN;)

tak myślę, ze gdybym wiedziała jakich to nie byłoby problemu.....;)

ładnych, nie drogich, praktycznych i pasujących do koncepcji.......

i tu problem - bo koncepcja jak huśtawka, raz tu raz tam....:wave:

a ogólnie rzecz biorąc - do wszystkiego z wyjątkiem tych co na zewnątrz - bo teraz nie czas....

Twoje bardzo ładne - tylko - jasne .... a ja chyba w ciemniejsze kolory pójdę....;)

zresztą - co tu gadać - nie wiem.

Chciałabym wejść do sklepu, spojrzeć na coś i powiedzieć - TE

ale ........

...ale musisz pochodzic ... no niestety ...

Ja w necie oglądałam i "styki mi sie paliły" ... że nie wspomne o fałszywych kolorach na fotkch .

Ale jak polazłam do sklepu to kilka razy mnie ta sama płytka przyciągneła ... i mam ! Tyle, że jasna ...nie dla ciebie. Chociaz powiem ci, że fenomenalna jesli chodzi o brud. Piasek zgrzyta pod butami a nic nie widać. W sieni ( lubię to słowo) jest ta sam ale ceglana jakby i tam juz nie ma zmiłuj ...widać wszystko !

Gosiek, ja także ze wszelkich namiarów skorzystam...przesiedziałam dzisiaj pól dnia w necie i mam istny mętlik w głowie...a zatem poproszę:D

ania, jak niedziela ? Pewnie chociaż jeden dzień spokojny....[/quote

Czy spokojny ? Dla mnie zmarnowany....

Właściwie jak TY - tylko, że ja kompletnie sama, cały dzień przesiedziałam przy necie i kartkach - usiłując coś .... i NIC

Mama czuje się źle, tak jakby sobie odpuściła...... więc też .......

Pogoda okropna, stale siąpi, a u mnie zostało jeszcze sporo pracy na zewnątrz.....w ubiegłym tygodniu narobiło mi się zaległości...

A dziś od nowa ......

mikrę muszę oddać w końcu do naprawy... to dla mnie jak odjęcie kończyny.... wszędzie daleko....

I po swoim wpisie - widzę, że nie powinnam tu wcale zaglądać..... bo znowu jęczę.....sorki :(

A jęcz sobie, jęcz :stirthepot: jesień jak zawsze dołuje ... i kłopoty rodzinne nie napawają optymizmem

Weź sobie jakiś Bodymax czy inny preparat na wzmocnienie, zdecydowanie teraz należy sobie go trochę pobrać :cool:

A płytki zdecydowanie polecam jasne, dokładnie jak Aga pisze. Na jasnych gdy suche piach chrzęści a nie widać... chyba, że pedantką jesteś :eek:

Ja też sobie na wsi założyłam jasne płytki. Tylko że ja nienawidzę jak coś mi chrzęści więc choć nie widać to i tak latam ze szczotką (nie poprawiać że na miotle:mad:).

Ostatnio chodzi mi po głowie remoncik mieszkanka. Znaczy się, że budowa zakończona i Izie zaczyna się nudzić. Pewnego dnia zabiorę się za robotę i jak małż z wróci z pracy to mu tylko sprzątanie po malowaniu zostanie i ....... klejenie tapet pod sufitem :lol2:.

Nie mogę się tylko zdecydować czy robić pokoje a potem łazieknę demolować czy odwrotnie? Problem polega na tym, że na remont pokoi to sobie mogę pozwolić bo zrobię sama, tylko materiały do zapłaty a na łazienkę to jeszcze z rok muszę poczekać. Ale jak zrobię remont a potem łazienka to mi zabrudzi wszystko odnowione! I jak z tym osiołkiem co mu w żłoby dano...... Chciałabym już a rozum mówi zostaw, ale ja kceeeeeeemmmmmm juuuuuuuuż a nie z rok.

zacznę od rzeczy przyjemniejszych..

połaziłam znowu po sklepach..... na gwałt muszę zdecydować z czego będą podłogi, bo za miesiąc mam montaż schodów i będzie - be, jak nie zdążę z podłogami.....

jeszcze nie kupiłam tego co pokażę, ale pewne decyzje zostały już podjęte, przy innych nadal się waham...

mimo, iż podejrzewam że te płytki to taka okresowa moda - to jednak zdecydowałam, że w bibliotece będą takie...

http://img109.imageshack.us/img109/3140/200od.jpg

do tego - kiedyś, zafunduję sobie ciemną zabudowę i coś jasnego na podłodze, jasny fotel, lub sofka, jakiś obraz ..... ła - już jak widać łażę po tym pokoju...ciężkie zasłony ...ale czy jasne? nie wiem....widzę tylko firankę, w tym pokoju koniecznie w odcieniu ekrii i najlepiej z gipiurą - też sprawiająca wrażenie starej i ciężkiej.....

blat mojego biurka jest wyłożony takim zielonym filcem....więc ta - roślina z ciemnozielonymi grubymi liśćmi - nazywa się na z..... ale nie pamiętam.....ła

se pomarzyłam.....

an.i zanim zdecydujesz się na te płytki poczytaj ten wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%82ytki-gresowe-imituj%C4%85ce-drewno-POMOCY!!!/page16

Gosiek - przeczytałam

ale nie wiem o co chodzi z tymi płytkami... moje to Madera Wenge mają łagodne brzegi, nie wiem jeszcze jak z wymiarami ale ja zamierzam je położyć w bibliotece, to ostatnie pomieszczenie ..do którego dotrze piach......więc nie przeszkadza mi, że są te wgłębienia, nawet mi się to podoba.

Jadę znowu - popatrzeć......

ale dziękuję i oczywiście proszę o uwagi.....

Dawno nie czytałam tego wątku, ale chodziło tam o trudność z położeniem dobrze tej płytki. Z racji wymiaru są podobno krzywe i trudno ułożyć tak, żeby się potem o nie nie potykać :( Choć to nigdy nie wiadomo, może ci niezadowoleni mieli kiepskiego wykonawcę, albo partia towaru byłą skopana?

Gdy pierwszy raz podobne zobaczyłam w sklepie byłam od razu nimi zauroczona :) A zanim u nas nastał czas na gresy czytałam o załamanych inwestorach z podobną płytką na podłodze. A u nas w międzyczasie koncepcja się zmieniła i ten dylemat nam odpadł.

sure, Gosiek, meg, atija, - napisałam o tym właśnie dlatego, że to mój maleńki sukces....wcześniej przy podobnych rozmowach nie miałam odwagi zaprotestować, ale byt kształtuje człowieka - mogłabym powiedzieć, gdybym nie miała 100 lat.... Teraz kiedy powinno być najprzyjemniej, robi się trudno. Pieniędzory gdzieś wsiąkły... więc wybór dosyć trudny.....

Gdyby nie wspomniał o tym, że pojechał po 10 gwoździ do zabicia płytami bramy garażowej i za to sobie policzył....podczas gdy różne niepotrzebne walają się po budowie, wystarczyło się rozejrzeć....gdyby -tego nie powiedział....ale zachłanność go zgubiła....