Gosiek33 08.11.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Gosiek, ja także ze wszelkich namiarów skorzystam...przesiedziałam dzisiaj pól dnia w necie i mam istny mętlik w głowie...a zatem poproszę Jak ktoś nie lubi za dużo sprzątać to polecam nasz gres to Gran Sabana 60x60 kupiony na Bartyckiej w ,,Yeti" tu aranżacja gdzieś z netu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=10699&d=1273867284 moje to tylko te duże http://img14.imageshack.us/img14/4158/dsc0021640x480m.jpg reszta zdjęć w moim dzienniku na przedostatniej stroni co by Ani nie zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.11.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 znowu przestałam dostawać zawiadomienia.... nic nie zmieniając w ustawieniach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.11.2010 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Aniu a jakich płytek szukasz, może coś podpowiemy. Kolor, wymiar? Może moje Ci się spodobają - duże, beżowe, kamień matowy z niewielkimi przebłyskami jakby poleru, doskonale się użytkuje czytaj brudu nie widać co przy dwóch psich mopach stale znoszących do domu piach i inne ogrodowe skarby jest cenne. A cena... 65 zl na II gatunek (I gatunek coś koło 200 PLN;) tak myślę, ze gdybym wiedziała jakich to nie byłoby problemu..... ładnych, nie drogich, praktycznych i pasujących do koncepcji....... i tu problem - bo koncepcja jak huśtawka, raz tu raz tam.... a ogólnie rzecz biorąc - do wszystkiego z wyjątkiem tych co na zewnątrz - bo teraz nie czas.... Twoje bardzo ładne - tylko - jasne .... a ja chyba w ciemniejsze kolory pójdę.... zresztą - co tu gadać - nie wiem. Chciałabym wejść do sklepu, spojrzeć na coś i powiedzieć - TE ale ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 08.11.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 ...ale musisz pochodzic ... no niestety ... Ja w necie oglądałam i "styki mi sie paliły" ... że nie wspomne o fałszywych kolorach na fotkch . Ale jak polazłam do sklepu to kilka razy mnie ta sama płytka przyciągneła ... i mam ! Tyle, że jasna ...nie dla ciebie. Chociaz powiem ci, że fenomenalna jesli chodzi o brud. Piasek zgrzyta pod butami a nic nie widać. W sieni ( lubię to słowo) jest ta sam ale ceglana jakby i tam juz nie ma zmiłuj ...widać wszystko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.11.2010 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Gosiek, ja także ze wszelkich namiarów skorzystam...przesiedziałam dzisiaj pól dnia w necie i mam istny mętlik w głowie...a zatem poproszę ania, jak niedziela ? Pewnie chociaż jeden dzień spokojny....[/quote Czy spokojny ? Dla mnie zmarnowany.... Właściwie jak TY - tylko, że ja kompletnie sama, cały dzień przesiedziałam przy necie i kartkach - usiłując coś .... i NIC Mama czuje się źle, tak jakby sobie odpuściła...... więc też ....... Pogoda okropna, stale siąpi, a u mnie zostało jeszcze sporo pracy na zewnątrz.....w ubiegłym tygodniu narobiło mi się zaległości... A dziś od nowa ...... mikrę muszę oddać w końcu do naprawy... to dla mnie jak odjęcie kończyny.... wszędzie daleko.... I po swoim wpisie - widzę, że nie powinnam tu wcale zaglądać..... bo znowu jęczę.....sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.11.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A jęcz sobie, jęcz jesień jak zawsze dołuje ... i kłopoty rodzinne nie napawają optymizmem Weź sobie jakiś Bodymax czy inny preparat na wzmocnienie, zdecydowanie teraz należy sobie go trochę pobrać A płytki zdecydowanie polecam jasne, dokładnie jak Aga pisze. Na jasnych gdy suche piach chrzęści a nie widać... chyba, że pedantką jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 08.11.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Ja też sobie na wsi założyłam jasne płytki. Tylko że ja nienawidzę jak coś mi chrzęści więc choć nie widać to i tak latam ze szczotką (nie poprawiać że na miotle:mad:). Ostatnio chodzi mi po głowie remoncik mieszkanka. Znaczy się, że budowa zakończona i Izie zaczyna się nudzić. Pewnego dnia zabiorę się za robotę i jak małż z wróci z pracy to mu tylko sprzątanie po malowaniu zostanie i ....... klejenie tapet pod sufitem . Nie mogę się tylko zdecydować czy robić pokoje a potem łazieknę demolować czy odwrotnie? Problem polega na tym, że na remont pokoi to sobie mogę pozwolić bo zrobię sama, tylko materiały do zapłaty a na łazienkę to jeszcze z rok muszę poczekać. Ale jak zrobię remont a potem łazienka to mi zabrudzi wszystko odnowione! I jak z tym osiołkiem co mu w żłoby dano...... Chciałabym już a rozum mówi zostaw, ale ja kceeeeeeemmmmmm juuuuuuuuż a nie z rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 zacznę od rzeczy przyjemniejszych.. połaziłam znowu po sklepach..... na gwałt muszę zdecydować z czego będą podłogi, bo za miesiąc mam montaż schodów i będzie - be, jak nie zdążę z podłogami..... jeszcze nie kupiłam tego co pokażę, ale pewne decyzje zostały już podjęte, przy innych nadal się waham... mimo, iż podejrzewam że te płytki to taka okresowa moda - to jednak zdecydowałam, że w bibliotece będą takie... http://img109.imageshack.us/img109/3140/200od.jpg do tego - kiedyś, zafunduję sobie ciemną zabudowę i coś jasnego na podłodze, jasny fotel, lub sofka, jakiś obraz ..... ła - już jak widać łażę po tym pokoju...ciężkie zasłony ...ale czy jasne? nie wiem....widzę tylko firankę, w tym pokoju koniecznie w odcieniu ekrii i najlepiej z gipiurą - też sprawiająca wrażenie starej i ciężkiej..... blat mojego biurka jest wyłożony takim zielonym filcem....więc ta - roślina z ciemnozielonymi grubymi liśćmi - nazywa się na z..... ale nie pamiętam.....ła se pomarzyłam..... an.i zanim zdecydujesz się na te płytki poczytaj ten wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64040-P%C5%82ytki-gresowe-imituj%C4%85ce-drewno-POMOCY!!!/page16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 12.11.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Gosiek - przeczytałamale nie wiem o co chodzi z tymi płytkami... moje to Madera Wenge mają łagodne brzegi, nie wiem jeszcze jak z wymiarami ale ja zamierzam je położyć w bibliotece, to ostatnie pomieszczenie ..do którego dotrze piach......więc nie przeszkadza mi, że są te wgłębienia, nawet mi się to podoba. Jadę znowu - popatrzeć......ale dziękuję i oczywiście proszę o uwagi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.11.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Dawno nie czytałam tego wątku, ale chodziło tam o trudność z położeniem dobrze tej płytki. Z racji wymiaru są podobno krzywe i trudno ułożyć tak, żeby się potem o nie nie potykać Choć to nigdy nie wiadomo, może ci niezadowoleni mieli kiepskiego wykonawcę, albo partia towaru byłą skopana? Gdy pierwszy raz podobne zobaczyłam w sklepie byłam od razu nimi zauroczona A zanim u nas nastał czas na gresy czytałam o załamanych inwestorach z podobną płytką na podłodze. A u nas w międzyczasie koncepcja się zmieniła i ten dylemat nam odpadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.11.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Aniu, brawo. Świetnie poradziłaś sobie z rozliczeniem kosztów dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 12.11.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Aniu jestem z Ciebie dumna, brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 12.11.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Tak trzymać Aniu !!!!!!! Brawo !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 12.11.2010 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 dzięki - sama jestem w szoku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.11.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Też jestem w szoku nareszcie udało Ci się wygrać wojenkę z wykonawcą... i jaki zysk teraz to chyba już z górki będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.11.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 A na pewno łatwiej przy następnych negocjacjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.11.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Widzisz, jak się kobieta na budowie "wyrabia".... Gratuluję I widzę, że już coraz więcej wiesz o swoich podłogach. Ja uziemiona przez weekend nie ruszyłam się z miejsca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 13.11.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Aniu ! Jestem z ciebie dumna Fajnie , że tak to się zakończyło.Robisz się żelazna kobita Tak trzeba , chociaż ciężko to przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 13.11.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 sure, Gosiek, meg, atija, - napisałam o tym właśnie dlatego, że to mój maleńki sukces....wcześniej przy podobnych rozmowach nie miałam odwagi zaprotestować, ale byt kształtuje człowieka - mogłabym powiedzieć, gdybym nie miała 100 lat.... Teraz kiedy powinno być najprzyjemniej, robi się trudno. Pieniędzory gdzieś wsiąkły... więc wybór dosyć trudny.....Gdyby nie wspomniał o tym, że pojechał po 10 gwoździ do zabicia płytami bramy garażowej i za to sobie policzył....podczas gdy różne niepotrzebne walają się po budowie, wystarczyło się rozejrzeć....gdyby -tego nie powiedział....ale zachłanność go zgubiła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 13.11.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 I dobrze mu tak i krzyż mu na drogę i oby nigdy więcej nie trafił do Ciebie taki oszust. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts