Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domu anny

an.i

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:) zanim trafię do swojej gminy - spróbuj w ochronie środowiska - wszystkie ich wnioski są nadrzędne - wójt tylko podpisuje - jeżeli oni wyrażą zgodę i stwierdzą zasadność : np po to aby osuszyć teren, on nie ma nic do gadania...

:lol: pamiętam, że obiecałam i chyba będę u siebie w przyszłym tygodniu we wtorek albo środę :lol: :lol:

:( masz rację - siedzę tu już trochę ale to nie ma sensu :cry:

wszystkie wątki i już od połowy pierwszej strony przeradzają się w dyskusję wyższości Świąt Wielkanocnych....nad

drewniane lepsze czy nie lepsze.....

Ja miałam już drewniane i - nigdy więcej. Takie mam doświadczenia, więc na ten temat nie chcę dyskutować, szukam firmy solidnej i z dobrą ceną....

Jakiś Jezierski, Plast - coś tam i czytając te wątki dochodzi się do wniosku, że człowiek powinien być alfą i omegą - nie ma takich.

Nie można być ekspertem we wszystkich sprawach :cry: :cry: :cry:

:o w zasadzie tylko opinia o firmie

:( :( :( :( Ja nie muszę wiedzieć i nie jestem w stanie wiedzieć wszystkiego o wszystkim, tym bardziej o oknach, ale chciałabym móc spytać czy ktoś korzystał z usług danej firmy, czy jest zadowolony, czy realizacja przebiegła zgodnie z umową i .... takie tam zwykłe rzeczy.

Wydawać by się mogło, że idę do firmy, określam swoje potrzeby - oni przedstawiają mi swoją propozycję, dobrze jak ma alternatywę, wtedy sama mogę zdecydować czy stać mnie na to czy na tamto, albo z czego wolę zrezygnować. Po przeczytaniu tych postów - można się załamać, pewnie dlatego, że głownie piszą ludzie którym się nie udało.

Nie mogę zakładać idąc do producenta, że dostanę coś innego, niż to co napisane jest w umowie ..... czy powinnam????

Nie mogę - bo musiałbym założyć, że pustak, cement, beton czy dachówka - też jest niepełnowartościowa w związku z czym ...........

Dzięki -byłam w tych wątkach pół nocy ale temat jest przegadany. Stały spór dotyczy który z Panów wie więcej i lepiej.

Jednak niektórym forumowiczom jest to potrzebne i dostają odpowiedzi na zadane pytania i chwała im za to. Tym Panom. :) :) :)

Ja nie będę się tak zagłębiała w temat.

Chcę złożyć zapytanie u 2 producentów i tyle.

W tej sprawie muszę zaufać producentowi inaczej klapa :( :( :(

Byłam w " Megalu" - potrzebuję jeszcze jednej firmy i tyle :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

:( czy jest sposób aby bez czytania wszystkich wątków znaleźć taki o oknach?? :(

ani. jesli chcesz to dam Ci kontakt do naszego forumowego stary

On wie wszystko na temat okien. :D Duzo forumowiczow u Niego kupowali swoje okna i kazdy tylko chwalil. :p Okna i wykonawsto, wszystko.

Nefer tez. :wink:

Zeljka - daj , oczywiście , każdy sprawdzony kontakt jest mile " pożądany"

Czy to jest producent ? nawet jeśli nie to też może mi pomóc ocenić to co zaproponuje mi firma. :( :) :D mam nadzieję.

Już pisałam, czy nie!!! skleroza - to przywilej starszych ludzi :lol:

część dachu w moim ~super domku jest ze szkła ale żeby nie było nudno także szyba w parterze ma tylko 8 metrów długości ~co tam , to już pisałam, za wszystkie następne swoje pomysły chciał dodatkowe pieniądze. :evil: :evil:

Niedoczekanie jego..

Muszę teraz- po fundamentach zdecydować co będzie i jak będzie zrobione.

:evil: :evil:

część dachu w moim ~super domku jest ze szkła ale żeby nie było nudno także szyba w parterze ma tylko 8 metrów długości ~co tam , to już pisałam, za wszystkie następne swoje pomysły chciał dodatkowe pieniądze. :evil: :evil:

Niedoczekanie jego..

ciekawa jestem efektu końcowego....wzorowałaś sie na czymś???

:o znam dom gdzie, jedna ze ścian jest ze szkła - ściana ma szerokość jadalni - musi mieć około 4,5 metra w tym są drzwi - chyba 0.80 - wygląda to rewelacyjnie i może opowiadałam o tym architektowi - ale nie prosiłam go o taką ścinę, a potem prosiłam o zmianę ściny która ma 8 m bieżących i którą zaprojektował u mnie w szybie .. :evil: :evil: kolejne jego projekty czy koncepcje - oddzielnie płatne ... :evil: :cry: więc zabrałam się od tego Pana -

jakis beznadziejny ten Twój architekt! Rozumiem, ze nie był to ktoś z polecenia tylko przypadkowy? Projekt, który mój architekt mi wykonywał później został conieco zmieniony, nie ustrzegl się też pewnych błędów, ale przynajmniej słuchał, co się do niego mówi. No i umawialiśmy się na cenę za wykonanie całości, a nie ilośc spotkań? :o

No bo to przeciez ma byc projekt indywidualny - czyli coś, co zgadza się z oczekiwaniami inwestora, prawda?

:( pisałam, usprawiedliwiając architekta , to dla mnie to był najgorszy czas na robienie projektu.

Po pierwszym spotkaniu, od razu zrobił rzuty ubrane w elewacje i potraktował to jako pierwszą swoją koncepcję. Ta elewacja podobała nam się bardzo, ale był problem z rzutami. Na drugim spotkaniu, rzuty w dużym przybliżeniu odpowiadały naszym potrzebom, ale szlag trafił elewacje - to tak przy okazji. A potem na siłę - bo to powinno być już według niego osobno płatne - trochę poprawił tę ogrodową elewację, bo powiedziałyśmy, że wygląda jak stodoła......

Ale przed podpisaniem umowy, nie mówił nic o 2-ch koncepcjach, tylko o zrobieniu projektu.

szkoda gadać - inna sprawa, że zastanawiam się ( to przez te okna) czy nie poprosić kogoś o pomoc - wolę obcemu zapłacić niż wracać do człowieka, który okazał się zwykłym ......