rubinowa 07.10.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 dzięki za odpowiedź, czekam na jeszcze; tak, do 30 mKw bez łaski pana wójta, ale mój miałby mieć 120 mKw, owszem na mapie jest zaznaczone ubagnienie, ale nie bo nie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 07.10.2009 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 zanim trafię do swojej gminy - spróbuj w ochronie środowiska - wszystkie ich wnioski są nadrzędne - wójt tylko podpisuje - jeżeli oni wyrażą zgodę i stwierdzą zasadność : np po to aby osuszyć teren, on nie ma nic do gadania... pamiętam, że obiecałam i chyba będę u siebie w przyszłym tygodniu we wtorek albo środę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 07.10.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 czy jest sposób aby bez czytania wszystkich wątków znaleźć taki o oknach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.10.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Ja najczęściej znajduję "muratorowe" wątki w ...Googlach.Na forum już też widziałam ten patent.Wpisuję forum murator i ...czego szukam.Spróbuj - inaczej masz noc z głowy hi hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 07.10.2009 23:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 masz rację - siedzę tu już trochę ale to nie ma sensu wszystkie wątki i już od połowy pierwszej strony przeradzają się w dyskusję wyższości Świąt Wielkanocnych....nad drewniane lepsze czy nie lepsze..... Ja miałam już drewniane i - nigdy więcej. Takie mam doświadczenia, więc na ten temat nie chcę dyskutować, szukam firmy solidnej i z dobrą ceną.... Jakiś Jezierski, Plast - coś tam i czytając te wątki dochodzi się do wniosku, że człowiek powinien być alfą i omegą - nie ma takich. Nie można być ekspertem we wszystkich sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 08.10.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ...tutaj sa zebrane najczęściej zadawane pytaniajest dużo wątków o oknach, m. in. wątek jareko, ktory jest specem od okien - może coś ciekawego znajdziesz? A co konkretnie Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.10.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 w zasadzie tylko opinia o firmie Ja nie muszę wiedzieć i nie jestem w stanie wiedzieć wszystkiego o wszystkim, tym bardziej o oknach, ale chciałabym móc spytać czy ktoś korzystał z usług danej firmy, czy jest zadowolony, czy realizacja przebiegła zgodnie z umową i .... takie tam zwykłe rzeczy. Wydawać by się mogło, że idę do firmy, określam swoje potrzeby - oni przedstawiają mi swoją propozycję, dobrze jak ma alternatywę, wtedy sama mogę zdecydować czy stać mnie na to czy na tamto, albo z czego wolę zrezygnować. Po przeczytaniu tych postów - można się załamać, pewnie dlatego, że głownie piszą ludzie którym się nie udało. Nie mogę zakładać idąc do producenta, że dostanę coś innego, niż to co napisane jest w umowie ..... czy powinnam???? Nie mogę - bo musiałbym założyć, że pustak, cement, beton czy dachówka - też jest niepełnowartościowa w związku z czym ........... Dzięki -byłam w tych wątkach pół nocy ale temat jest przegadany. Stały spór dotyczy który z Panów wie więcej i lepiej. Jednak niektórym forumowiczom jest to potrzebne i dostają odpowiedzi na zadane pytania i chwała im za to. Tym Panom. Ja nie będę się tak zagłębiała w temat. Chcę złożyć zapytanie u 2 producentów i tyle. W tej sprawie muszę zaufać producentowi inaczej klapa Byłam w " Megalu" - potrzebuję jeszcze jednej firmy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 08.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ale super trafiłaś na fachowca ciekawe, jak się sprawdzi w praktyce powodzenia w szukaniu okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.10.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 oczywiście najpierw pojadę tam gdzie on buduje i postaram się porozmawiać z inwestorem.... ale staram się myśleć pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 08.10.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 czy jest sposób aby bez czytania wszystkich wątków znaleźć taki o oknach?? ani. jesli chcesz to dam Ci kontakt do naszego forumowego stary On wie wszystko na temat okien. Duzo forumowiczow u Niego kupowali swoje okna i kazdy tylko chwalil. Okna i wykonawsto, wszystko. Nefer tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.10.2009 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Zeljka - daj , oczywiście , każdy sprawdzony kontakt jest mile " pożądany" Czy to jest producent ? nawet jeśli nie to też może mi pomóc ocenić to co zaproponuje mi firma. mam nadzieję. Już pisałam, czy nie!!! skleroza - to przywilej starszych ludzi część dachu w moim ~super domku jest ze szkła ale żeby nie było nudno także szyba w parterze ma tylko 8 metrów długości ~co tam , to już pisałam, za wszystkie następne swoje pomysły chciał dodatkowe pieniądze. Niedoczekanie jego.. Muszę teraz- po fundamentach zdecydować co będzie i jak będzie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.10.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 część dachu w moim ~super domku jest ze szkła ale żeby nie było nudno także szyba w parterze ma tylko 8 metrów długości ~co tam , to już pisałam, za wszystkie następne swoje pomysły chciał dodatkowe pieniądze. Niedoczekanie jego.. ciekawa jestem efektu końcowego....wzorowałaś sie na czymś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 08.10.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 znam dom gdzie, jedna ze ścian jest ze szkła - ściana ma szerokość jadalni - musi mieć około 4,5 metra w tym są drzwi - chyba 0.80 - wygląda to rewelacyjnie i może opowiadałam o tym architektowi - ale nie prosiłam go o taką ścinę, a potem prosiłam o zmianę ściny która ma 8 m bieżących i którą zaprojektował u mnie w szybie .. kolejne jego projekty czy koncepcje - oddzielnie płatne ... więc zabrałam się od tego Pana - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 09.10.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 no to brzydki Pan powinien wszystko uzgodnić z Toba, zapisać i jakbys ewentualnie prosiła o zmiany już po akceptacji to wtedy można by było negocjowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.10.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 an.i kontakt dalam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 09.10.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 dzięki - lecę do ....sama nie wiem od czego zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.10.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 jakis beznadziejny ten Twój architekt! Rozumiem, ze nie był to ktoś z polecenia tylko przypadkowy? Projekt, który mój architekt mi wykonywał później został conieco zmieniony, nie ustrzegl się też pewnych błędów, ale przynajmniej słuchał, co się do niego mówi. No i umawialiśmy się na cenę za wykonanie całości, a nie ilośc spotkań? No bo to przeciez ma byc projekt indywidualny - czyli coś, co zgadza się z oczekiwaniami inwestora, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 10.10.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 an.i 30 okien?! Co Ty hotel budujesz? A kto to bedzie myc? Ale przyziemna istota ze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.10.2009 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 pisałam, usprawiedliwiając architekta , to dla mnie to był najgorszy czas na robienie projektu. Po pierwszym spotkaniu, od razu zrobił rzuty ubrane w elewacje i potraktował to jako pierwszą swoją koncepcję. Ta elewacja podobała nam się bardzo, ale był problem z rzutami. Na drugim spotkaniu, rzuty w dużym przybliżeniu odpowiadały naszym potrzebom, ale szlag trafił elewacje - to tak przy okazji. A potem na siłę - bo to powinno być już według niego osobno płatne - trochę poprawił tę ogrodową elewację, bo powiedziałyśmy, że wygląda jak stodoła...... Ale przed podpisaniem umowy, nie mówił nic o 2-ch koncepcjach, tylko o zrobieniu projektu. szkoda gadać - inna sprawa, że zastanawiam się ( to przez te okna) czy nie poprosić kogoś o pomoc - wolę obcemu zapłacić niż wracać do człowieka, który okazał się zwykłym ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an.i 10.10.2009 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 już zaczynam zapisywać kolejkę chętnych - bo przecież nie ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts