mike01 06.09.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam, Zastanawiam sie nad kupnem takiego otoz zestawu do wykorzystania do nakladania gladzi na sciany a pozniej do pomalowania scian:http://www.allegro.pl/item729163030_kompresor_najmociejszy_2_4kw_akcesoria_gratis.html Mam troche tych metrow i chcialbym zrobic to samodzielnie a nie placic kupe kasy za usluge.Co sadzicie o tego typu urzadzeniach to nakladania gladzi i malowania scian.Wiem ze musialbym kupic odpowiedni pistolet nphttp://www.allegro.pl/item723820581_pistolet_do_tynkow_farb_gipsow_5l_fvat_3_dysze.html Slusznie wydane pieniadze i dam rade czyms takim czy sa jakies ale? Bede wdzieczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p1oterek 06.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Pistolet potrzebuje od 300-400 litrów powietrza na minutę więc kompresor, który jest podany nie obsłuży pistoletu. Może być ciężko. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 06.09.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 ...zabawka do pompowania kół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike01 07.09.2009 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 W takim razie opis ktory jest do kompresora ze mozna nim smialo malowac itp swiadczy o wprowadzaniu kupujacych w blad. Zapytam z innej strony Czy majac odpowiednio wiekszy kompresor i pistolet dam rade natrydkowo polozyc gladz i pomalowac? Moze zaproponujecie cos dobrego w miare rozsadnej cenie. Niby mozna kupic specjalne sprzety do malowania jak np firmy WADER ale gladzi to juz tym nie naniose pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 24.09.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 mike01, ponieważ nikt z profesjonalistów Ci nie odpowiedział, postaram się przekazać to co już wiem po pierwszych praktycznych zastosowaniach... Pistoletem spokojnie pomalujesz, ale nie jest to ani mega-szybkie, ani też samo się nie robi (ten lejek z farba w środku w koncu co nieco waży). Musisz też się dopracować ustawień samego pistoletu (ile materiału, jakie ciśnienie na kompresorze). Ja emulsją malowałem tak (duży pistolet, dysza 4mm)- ciśnienie na kompresorze ok 6bar- minimalna wręcz ilość fakrby (emulsja nierozcieńczona)- nakładanie kilku (4-5) warstw w odstępach po kilka, kilkanaście minut- daje to w zasadzie brak faktury na ścianie Pistolet mały, lakierniczy z dyszą 2,2 na razie probowałem z czystą emulsją, nierozcieńczoną i efekt był słaby. Popróbuję jeszcze z rozcieńczeniami i dam znać. Aha, kompresor mam 2 cylindrowy, na zbiorniku 50l o wydajności powietrza 270l/min. Prośba do praktyków, profesjonalistów i fachowców: dajcie znać z jakimi (mniej więcej) w jaki sposób malujecie ściany. Ciśnienie ilość farby, jakie dysze, czy może koniecznie z użyciem zbiornika ciśnieniowego? Czy rozcieńczacie farby (emulsja, lateks, silikon)? Z góry dzięki za pomoc, zdrówka, mrozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patitom 24.09.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kiedy $ był słaby rozważałem zakup , lecz teraz $ stoi trochę wyżej. Mimo wszystko efekt jaki daje ten sprzęt jest pozytywnie porażający- najważniejsze jest to, że nie wyrzuca z siebie farby z POWIETRZEM tylko samą farbę- praktycznie nie pyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 24.09.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Kiedy $ był słaby rozważałem zakup , lecz teraz $ stoi trochę wyżej. Mimo wszystko efekt jaki daje ten sprzęt jest pozytywnie porażający- najważniejsze jest to, że nie wyrzuca z siebie farby z POWIETRZEM tylko samą farbę- praktycznie nie pyli. Wygląda super! Drogie to? Co jeszcze można tym zmalować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Saxxxnt 24.09.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Malowałem Titanem dach 130 metrów. Sprzet marzenie, wypożyczenie na dobe 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts