lolek632 06.09.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 (edytowane) (Jakby ktoś coś miał dobrego do powiedzenia to proszę tu, nie będę zakładał oddzielnych komentarzy) Zaczynamy... zaczynamy dziennik, chociaż dzisiaj budowa już jest w dość miłym stanie ale od początku..działkę kupiliśmy rok temuhttp://foto1.m.onet.pl/_m/7f00000cb8bb55dc8c8619f879632425,10,19,0.jpg po przewertowaniu setek projektów padł wybór - Hermes 2 http://pprojekt.pl/foto/widok/2165small_hermes_2_widok_1.jpg myslelismy, że formalności w urzędach będą bezproblemowe, oczywiście tak nie było.. Problemy w gminie, problemy w starostwie, po drodze z projektantem, z pozwoleniem na budowe, z warunkami na zabudowe... No i oczywiście w banku bo trafiliśmy na `kryzys` tak zwany...W projekcie wydumaliśy kilka zmian, kilka wyszło w trakcie budowyhttp://foto2.m.onet.pl/_m/ffe20d0af8563356ed9a21179c3ff4a6,10,19,0.jpg Z uwagi na sprawy prywatne, całość dziennika została usunięta... Edytowane 24 Września 2011 przez lolek632 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedronx 09.02.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Hej,Przeczytałem właśnie Twój dziennik od deski do deski, lub raczej od pustaka do pustaka i przyznam szczerze, że jestem przerażony. Skąd wytrzasnąłeś tą ekipę... ze śmietnika. Napisz proszę ku przestrodze kim są, żeby się na nich nie natknąć. Też jestem z mazowieckiego.Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisyPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 12.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 o boże historia niczym z filmu grozy! Oby tylko nic sie nie zawaliło itp.-niektóre błędy są przerażajace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 16.02.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witaj ! Pozwól, że będę obserwatorem Twojej budowy. Jeśli pozwolisz to kilka uwag. 1. Wydaje mi się, że podprowadzono Ci trochę cementu. Ja amator robię lepszą zaprawę, i takich błędów wydaje mi się nie zrobiłbym.2. Czy udokumentowałeś stan budowy w momencie wywalania ekipy ?3. Co na to Twój kierownik budowy ?4 Czy masz w dzienniku odpowiednie wpisy ?5. Czy jeszcze teraz nie należałoby powołać biegłego z zakresu budownictwa lądowego i sporządzić stosownej opinii ?6. Czy przeanalizowałeś umowę z wykonawcą, pod kontem roszczeń ?7. Przecież to Tobie należy się odszkodowanie za poniesione straty, a te mam nadzieje możesz udokumentować. To tak na szybko, ale myślę, że należałoby się przespać z tematem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 16.02.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witam.Oj przeżyliście troszkę z tymi wykonawcami. Wierzę, że teraz będzie już lepiej.Mam dwa pytanka odnośnie ocieplenia poddasza:Nie wiem czy dobrze myślę, bo sam nie jestem fachowcem lecz zwykłym inwestorem, który się dopiero uczy.1. Czy ocieplenie poddasza nie powinno być wykonane po tynkach? Gdzieś czytałem, że prace mokre należy wykonywać przed położeniem wełny (wełna może wchłonąć odparowującą wodę)?2. Jak robiliście ocieplenie sufitu poddasza. Czy była warstwa waty pomiędzy jętki na to warstwa waty i dopiero przybite deski?Bo ze zdjęć nie mogę dojrzeć.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 17.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Lolek ! Ja jestem cienki z norm i prawa budowlanego, ale zwracam Ci uwagę, że kiedyś ten dziennik będzie musiał trafić do nadzoru budowlanego i ...Dopilnuj Kierownika żeby dokonał wpisu o poprawkach " w ten sposób " aby nie zakwestionował ich inspektor w nadzorze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 27.02.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Witaj !W Łódzkim, już prawie po śniegu. Byłem na działce. Bzy ruszyły.A jak przezimowały Twoje drzewka. Tam chyba widziałem brzoskwinkę ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 02.09.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 witam,uwaznie sledze postepy z waszej budowy. Tez stalem sie wlasnie posiadaczem projektu hermes 2 lustro. Minely juz ponad 2 miesiace od ostatniego wpisu i jestem bardzo ciekaw jak ida prace i jakie sa efekty wizualne. Licze, ze wkrotce bedzie jakis update.PozdrawiamTomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztof5426 01.01.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Lolek ! Pisz proszę co z budową ? Czy temat jest w sądzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria2010 07.09.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 witaj normalnie mnie ścięło z nóg jak to wszystko czytałam, ale mam nadzieję że sprawa skończy się dla Was pozytywnie. Ja czekam na wiosnę 2012 i już nie mogę się doczekać. U mnie etap castingowy murarzy cenowo byłam załamana ale jak to się mówi kto szuka nie błądzi. Jedni chcieli 78tys netto SSO poprostu z kosmosu się urwali, inni już bardziej przystępni 30-40 tys SSO więc różnica ogromna. A tak wogóle to mój pies także będzie się nazywał Hermes. Pozdrawiam i czekam na wiadomości tylko pozytywne z sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 12.02.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 We wtorek wizyta biegłego sądowego... Szykuje zdjęcia, filmiki, zobaczymy co powie i co napisze... do kwietnia ma czas... a ja zdobywam kolejne siwe włosy...Mam nadzieje, że jeszcze z pół roku i skończy się ten koszmar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek632 12.02.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Aha i dla tych , którzy zaczynają się budować - róbcie zdjęcia każdego dnia z każdej strony i każdego szczegółu... ! Lepiej żeby się nie przydawały ale jak coś to będzie podkładka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts