sasey 06.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam. Remontuje własnie swoją część blizniaka, a mianowicie zbudowałem lukarne której boczna ściana styka się z dachem sąsiada(jak to w bilzniakach).Boczna ściana jest wykonana jako szkielet drewniany,a do niego przykręcona płyta OSB,na płyte pójdzie styropian,siatka i klej. Oczywiście na wierzch będzie obróbka z blachy. Moje pytanie dotyczy tego,czy pod styropian (do płyty OSB) przymocować dodatkowo obróbke blaszaną w kształcie L . Bo są różne opinie.Niektórzy twierdza,że zewnetrzna obróbka wystarczy,inni natomias,że lepiej dać pod styropian dodatkowa blache, co zabezpieczy lukarne w razie gdyby zewnetrzna obróbka zawiodła. Troche napieszałem z tym wyjasnianiem o co mi chodzi,ale gdyby ktoś wiedział jak powinno być, to prosiłbym o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts