sasey 06.09.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Witam. Remontuje własnie swoją część blizniaka, a mianowicie zbudowałem lukarne której boczna ściana styka się z dachem sąsiada(jak to w bilzniakach).Boczna ściana jest wykonana jako szkielet drewniany,a do niego przykręcona płyta OSB,na płyte pójdzie styropian,siatka i klej. Oczywiście na wierzch będzie obróbka z blachy. Moje pytanie dotyczy tego,czy pod styropian (do płyty OSB) przymocować dodatkowo obróbke blaszaną w kształcie L . Bo są różne opinie.Niektórzy twierdza,że zewnetrzna obróbka wystarczy,inni natomias,że lepiej dać pod styropian dodatkowa blache, co zabezpieczy lukarne w razie gdyby zewnetrzna obróbka zawiodła. Troche napieszałem z tym wyjasnianiem o co mi chodzi,ale gdyby ktoś wiedział jak powinno być, to prosiłbym o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 06.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Jeśli dasz pod styropian to będzie mostek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasey 06.09.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 O to sie nie martwie, bo ta sciana i tak bedzie ocieplana od środka wełną. Bardziej martwie sie tym,żeby to było szczelne. tylko który sposób jest lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siekier 11.09.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Podwójna obróbka w tym samym miejscu ? Bez sensu. Zewnętrzna obróbka całkowicie wystarczy.( Oczywiście jeśli jest dobrze wykonana)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts