Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duże okno w łazience

fiacior

Recommended Posts

Witam mam problem ponieważ mam duże okno w łazience 180cm szerokie. I teraz nie wiem czym przysłonić takie okno, firana? Nie chcę za bardzo umieszczać karnisza i wieszać firany, bo nie chce psuć uroku łazienki, mam płytki alabastrino. Macie może jakieś pomysły? Jakieś zdjęcia, inspiracje?

Pozdrawiam żona fiaciora :)

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

alabastrino pięknie wyglądają w świetle dziennym (ja mam akurat w łazience z oknem dachowym), ale myślę, że taka ładna, zwiewna, bawełniana firana doda łazience uroku... teraz można dostac takie półprzejrzyste, ale nie ze sztucznej tkaniny, tylko czysta bawełna. mnie się takie podobają...

Ja planuję plisy.

Firanki albo rolety nie będą pasować do wystroju, a żaluzje mało praktyczne.

Plisy chcę takie, które można też od góry otwierać. Wtedy można spokojnie korzystać z łazienki a i kawałek nieba widać. :)

całkowicie sie zgadzam , też zaplanowałam plisy w łazience, montaż dzisiaj :wink:

Moi klienci są bardzo zadowoleni z plis :)

mogą być one z różnych materiałów - w ogóle nieprzezroczystych i "lekko" przezroczystych - widać kształt, jak się człowiek wpatrzy; jest mnóstwo kolorów, wzorów, faktur, super sprawa, bo możesz podnosić i upuszczać, w którą stronę chcesz :)

a oto i okno w mojej łazience. Nie jest szerokie ale za to dośc wysokie jak na to pomieszczenie.

Firanka bardzo dobrze zasłania widok a światło przepuszcza.

http://images44.fotosik.pl/195/9c67bc9f34ada5cam.jpg

U Ciebie poniewaz płytki takie imitujące kamień moógł by byc materiał matowy np. z jakąś wstawka hawtowaną . Np cos lnianego

Drewniana żaluzja jest również u nas w łazience. Jest wykonana z egzotycznego drewna, więc na pewno nic się będzie działo z nią pod wpływem wilgoci.Swietne jest to, że można regulować ilość wpadającego światła

a dałabys jakies zdjęcie ? gdzie takie drewniane żaluzje sie kupuje ? w leroy merlin, castoramie ? nie miałam jeszcze czasu zeby wyczaić gdzie są takie różne rzeczy ....

gdzie takie drewniane żaluzje sie kupuje ? w leroy merlin, castoramie ? nie miałam jeszcze czasu zeby wyczaić gdzie są takie różne rzeczy ....

my zamawialiśmy przez sieć. Producent przesłał nam wzornik - taki próbnik kolorów - i dokładnie poinstruował jak zmierzyć okno żeby mógł wykonać prawidłowy rozmiar ;-)

Po ok. tygodniu mieliśmy już żaluzje w domu. Teraz chcę jeszcze jedną domówić bo jestem bardzo zadowolona - i ładne i nic się z nimi złego nie dzieje. A i cena była ok.