Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duże okno w łazience

fiacior

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 11 months później...

Ja nie mam okna lecz drzwi balkonowe i też się zastanawiam co zrobić?

Łazienka się dopiero robi, ale drzwi widać

http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_3407.jpg

Na początku myślałam o żaluzjach drewnianych (najbardziej by mi odpowiadały), ale nie wiem jak je zainstalować. Na balkon trzeba wychodzić, a gdybym przytwierdziła żaluzję do sufitu i ją podwinęła to blokowała by mi drzwi i wyjście było by niemożliwe. O zaluzjach mocowanych do okna nie słyszałam. Myślałam o takiej mocowanej na jakimś drążku przymocowanym do ściany, który uchylałby się tak jak drzwi (nie wiem czy dość dokładnie tłumaczę? ) ale nie wiem czy coś takiego istnieje.

Teraz wydaje mi się że pozostaje mi tylko zmatowienie szyby.

Może ktoś z Państwa rozwiązał podobny problem??

alladyn, moze nie w lazience tylko w goscinnym ale mam wlasnie rolety w formie plisek montowane na ramie okiennej (w Roller-ze zakupione)

http://img340.imageshack.us/img340/9298/bild304.jpg

Moje czarne zaluzje w duzym pokoju, tez mozna bez problemu zamontowac na ramie.

ps w lazience mam tez wielkie okno 2.40 ;) do tego wanne pod oknem i mam zaklejone folia ale ja mam tez zewnetrzne rolety do tego (foty lazienki sa w moim topiku, na przedostatniej stronie chyba)

Witajcie :)

Mam okno 150x150 w mojej prywatnej łazience.

Łazienka jest w stylu romantycznym z dodatkami retro. W oknie wisi bawełniana biała zazdrostka ze wstawką z klockowej koronki. Wieczorem zasłaniam grubymi kremowymi zaslonkami ecru. Zaslonki są na szelkach ozdobionych drewnianymi guziczkami. W dzień zasłony podpinam ozdobnymi sznurami. Mnie sie podoba. Ale wszystko zależy od stylu łazienki...

Widziałam twoją łazienkę (Super te kółeczka, wszystko świetnie do siebie pasuje:)), ale myślałam, ze będe na folię skazana. Teraz widząc żaluzje mocowane do ramy, chyba skuszę się na takowe:D

Twoje są drewniane czy z tworzywa? Bo mi się marzą drewniane, ale pewnie skończy się tylko na kolorze drewna. Muszę sie rozejrzeć, bo naprawdę nie jestem w temacie rolet mocowanych do ramy okiennej (nie niszczy to ramy??)