AgaJeżyk 22.11.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 pożarliście jeżyki ... jak mogliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.11.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 jezyki są smakowite!!! też je lubie....ale teraz sie akurat odchudzam więc wybaczam,że zjedliście beze mnie ...a schody macie takie..........o jakich ja marzyłam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 22.11.2009 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 w końcu udało się nadrobić zaległości, ale naprawdę sporo się ostatnio działo i nie było wcześniej czasu. AgaJeżyk musimy przyznać się bez bicia, że jeżyki były naprawdę wyśmienite! .. w każdym wydaniu są, więc myślę, że musicie przyjąć to jako pochwałę! Co do legarów to mamy je rozłożone co 60 cm a są szerokie na 10 cm i grube na 6. W projekcie było 10x8, ale nasi cieśle zarzekali się, że cieńsze wystarczą a będzie taniej. Pozostało nam się tylko przychylić do sugestii. Teraz musimy potwierdzić czy naprawdę wełny powinno dawać się troszkę 'chudziej' niż szerokość legara. kala67 te schody to wyszarpaliśmy jako gratis w ramach kryzysu - ciężko przecież teraz o klienta, więc klient może troszkę warunków postawić Poza tym to jeszcze nie jest koniec schodów, bo barierki z tralkami cierpliwie czekają gdzieś na uboczu na spokojniejszy okres budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tima 26.11.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Cześć widziałem wasz dom . Fantastyczny ! Własnie jestem na etapie wyboru firmy. Trafiłem do Naturadom (tam znalazłem link do waszej relacji) i z rozmowy telefonicznej wydają się być ok. Czy jesteście z niej zadowoleni tak na 90% Dlaczego wybraliście sosne ? Czy szukając wykonawcy kierowaliście się materiałem czy raczej opiniami innych? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i sugestie dla początkującego "Boba budowniczego"javascript:emoticon('') . mam już mętlik w głowie po tych 20 rozmowach z różnymi firmamijavascript:emoticon(''). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 02.12.2009 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cześć tima! No więc jeśli chodzi o współpracę z Natura-Dom to myślę, że spokojnie mogę powiedzieć, że układa się pomyślnie. Na samej budowie jak to na budowie - człowiek może chciałby zmienić poniewczasie kilka rzeczy, ale .. Dla nas jest to pierwsza tego typu przygoda więc sporo się uczymy i pewnie przy drugim podejściu (którego tak na prawdę nie zamierzamy mieć) bylibyśmy sporo mądrzejsi. Co do materiału, czyli sosny, to taki nam zaproponowano i w sumie nie zastanawialiśmy się zbytnio dlaczego akurat tak - po prostu zdecydowaliśmy się na taką technikę i na wykonawcę a to najczęściej determinuje już materiał z jakim pracują. Co do wykonawcy, to po trudach poszukiwań i eliminacji, wyszło nam, że tutaj mamy ekipę miejscową, sprawdzoną na kilku innych okolicznych budowach a i cenowo oferta była porównywalna z innymi. Jeśli chodzi o inne uwagi i sugestie to poproszę albo o wizytę osobistą (szczerze zapraszamy do oględzin budowy!), albo szczegółowe pytania bo inaczej to można by się tu rozpisać na śmierć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 02.12.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 A jeszcze nie dawno byliśmy na tym samym etapie Tak mnie przegonić ! Oj ja wam pokaże na wiosnę U mnie tymczasem ...hibernacja. Dom osiada bo z zielonych bali to inaczej ociupinę wygląda i trza sobie cierpliwości zadać . Ale na wiosnę to się rzucę na wykończeniówkę ... jak "świnia na chwast" A teraz wam pozazdroszczę jedynie ... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geminis 16.12.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 to mój pierwszy post na tym forum bardzo ale to bardzo podoba mi się wasz dom jest piękny i ogromnie gratuluję trzymam kciuki i będę podglądać wasze zmagania z budową może i na wiosnę was odwiedzę w drodze na studia nam też taki domek się marzy ale najpierw studia muszę skończyć teraz mamy etap szukania działki też na Dolnym Śląsku tylko my koło Kamiennej Góry Pozdrawiam i trzyma kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 20.12.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img64.imageshack.us/img64/4117/780e00482900e151c2099c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 24.12.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2009 Życzę Wam MYPINKi, abyście w nadchodzące Święta zostali przygnieceni nadmiarem zdrówka, miłości, uśmiechu, pyszności, szczęścia a na Nowy Rok marzeń "spełnialności" i obyście potrafili te prezenty docenić Aga z rodzinką http://img69.imageshack.us/img69/649/swietatr3.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.12.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 W Nowym Roku, tuż po balu, Oprócz szczęścia, zdrowia, szmalu, Proś niebiosa by Ci dały Dużo seksu i gorzały. Do Siego Roku życzy .......kala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 05.03.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Przegoniliście nas już dawno, dawno temu Wczoraj miałam niezły ubaw z siebie. Wymailowałam z gościem z polecanego przez Ciebie składu drewna cenę legarów i podbitki, więc dzwonię, żeby zamówić. Gościu mojego maila z zamówieniem szuka, bo nie on mi go wysyłał a kolega, szuka i szuka. Nie znalazł. Poszuka i oddzwoni. Dzwoni i mów, że nie znalazł. Pytam, czy mają taką i taką podbitkę i legary. Hmmm... Legarów nigdy nie mieli w takim rozmiarze, a podbitka w tym rozmiarze już się dawno rozeszła I więcej nie będzie.. Już miałam zacząć się wściekać Podziękowałam. Patrzę w telefon i mnie olśniło - dzwoniłam do innego składu drewna Jak ocieplanie u Was?? Końcówka? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 05.03.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witaj napisz czym będziesz traktować boazerie w sypialni?? lakierem, woskiem czy czymś innym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 05.03.2010 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Cześć Aga agagaj To musiało być naprawdę ciekawe odkrycie .. chyba takie pomyłkowe telefony to nic strasznego w natłoku różny spraw i numerów, co? My kładziemy ocieplenie podwójnie i pierwszą warstwę już dość dawno (pojęcie bardzo bardzo względne) skończyliśmy. Wraz z drugą warstwą montujemy od razu deski wykończeniowe, wiec nie idzie to zbyt szybko, zwłaszcza, że robimy to z wujem i udaje się średnio 2 razy w tyg (jeden dzień tygodnia + sobota) :/ Na szczęście został nam już tylko pokój nad garażem i jeśli jutro będziemy mieli dobry dzień to może poszczęści się nam i zakończymy tę część. Za to w tzw. międzyczasie, czyli dokładnie dziś, zaczęliśmy kolejny etap - ostatni niemalże z wykończeniówki - malowanie desek! Postaram się zaraz wrzucić fotkę Agi przy tej ciężkiej robocie A Wy nad czym teraz deliberujecie? kala67, co do sypialni to nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów kolorystycznych, czytaj: Aga nie ma , więc i z farbą jest niewiadoma. Jednak zaczęliśmy już malowanie korytarza i sufitu. Aga po prostu pojechała do sklepu, wybrała i zakupiła Tikkurile Valtti Akvacolor [http://www.tikkurila.pl/farby_dekoracyjne/produkty/produkty_zewnetrzne/powierzchnie_drewniane/valtti_akvacolor.493.shtml] .. co jak się właśnie doczytałem jest farbą do zewnątrz Podobno sam sprzedawca jednak polecał, więc jeśli farba nam zaszkodzi jakoś, to będziemy wiedzieć kogo trzeba pogonić za to PS. Dzięki za wpisy .. to chyba oznacza jakieś przebudzenie po zimowej hibernacji dziennikowej, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 19.03.2010 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Kurcze.......ale zarypiasty pomysł z tą liną!!!!!!!!!! spodobało mi sie to bardzo!!!!!!!! to taka zwykła gruba lina?? czy jakaś specjalnie w czyms impregnowana?? jaka grubośc?? gdzie kupiona?? dziękuje pieknie za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mypink 19.03.2010 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 hej kala67! To jest lina jutowa fi 30mm. Znaleźliśmy bez problemu na alledrogo Średnice można sobie wybrać i zamówić niemalże dowolnie, a cenę oczywiście ponegocjować przy większej ilości. Oczywistą oczywistością jest, że im grubiej w średnicy tym drożej Z impregnacją to musimy jeszcze pokombinować i pomyśleć, ale na razie nad garażem zamontowaliśmy taką jaką dostaliśmy. Grubość dobraliśmy tak 'na oko' i chyba dobrze się spasowała .. na razie polegamy na własnej ocenie, a szczere komentarze innych będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.03.2010 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 musze pokazać ta line mojemu mężowi!!! ...zastanawiam się czym ją pomalowac na biało, tak żeby nie zrobila się zbyt sztywna .....a lampa w kuchni CUDNA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 27.03.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 ...Kontemplowanie przyrody: na naszej wsi cisza, spokój, śpiew skowronka, szum wierzb płaczących... ach! Z utęsknieniem czekamy przeprowadzki na wiochę ... Tylko pozazdrościć. Zapach "czuć" aż u mnie Gratuluję sprawnego budowania, DOM coraz to piękniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.04.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 http://www.matkapolka.com.pl/picart/wielkanoc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 05.04.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Czeeee mypinki ... Ale sajgon cooooo ? Wesołych Świąt ... spóźnione ... ale dobrze że was wogóle odnalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 06.04.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witojcie Mypinki My się do Was cały czas wybieramy. Może, gdybyśmy na własne oczy zobaczyli, jak Aga te dechy pieknie maluje, dostalibyśmy kopa i zebrali zadki na budowę Masakra z tym forum... Jeżyk coś mi pisać chciał na PW, ale podobno moja skrzynka zapchana, tak?? Usunęłam już wsio Takie poświąteczne porządki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts