Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz wymarzony dom z bali - komentarze

mypink

Recommended Posts

Czesc Nelli!

Tu niestety tylko Marcin, bo Aga mocno zalatana. Ogólnie to oboje jesteśmy teraz praktycznie nieosiągalni, bo przeprowadzamy się! W końcu! Definitywnie miało być już dziś, ale życie znów zmodyfikowało plany i chyba definitywność nastąpi jutro.

Co do drzwi do garderoby to na razie dam tylko krótki opis, a bliższe szczegóły i dodatkowe zdjęcia trochę później .. jak doczekamy się interneta na wsi ;)

Drzwi otwierają się tylko do środka garderoby. Sama konstrukcja jest bardzo prosta i powstała z "odpadów" budowlanych, czyli kilku łat zbitych w prostokąt i wzmocnionych dodatkowo metalowymi blaszkami-kątownikami. Jako obicie zewnętrzne użyto resztek desek podbitkowych. Drzwi i futryny były dodatkowo wykończone listwami (kątownikami) drewnianymi. Drzwi wiszą na prostych zawiasach dostępnych w każdym sklepie metalowym. Materiał to świerk, który pomalowaliśmy Tikurillą. Przy najbliższej okazji zrobimy kilka zdjęć poglądowych. Niestety nie mamy fotek z procesu powstawania, bo "to był momient" i nie zdążyliśmy :)

pozdrawiamy serdecznie i czekamy na kolejne z obiecanej setki pytań ;)

Marcin + Aga gdzieś w tle za plecami

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Eiremjp, na razie chińskie kafelki sprawdzają się w naszych skandynawskich klimatach, ale jak się coś będzie działo to damy znać.

ale macie je położone w środku? nie wiem czy uda się Wam je sprawdzić dość szybko bo ja mam plan zrobić wigilię i sylwestra u siebie ;)

Aga super gumowce no i gratuluję łowów a zwierzaki faktycznie na imprezowe wyglądają ;)

• 4 weeks później...
Łoł Boshe wczoraj w pracy jako że miałam czas przejrzałam cały Wasz dziennik i jestem pod ogromnym wrażeniem...pięknie, cudownie, bosko. Mój klimat-zdecydowanie. Kuchnia po prostu wymiata. W ogóle cały domek przemyślany i taki sielski :) Adze gratuluję pomysłu z tą czerwonawą farbą do zielonych okien. W życiu bym nie pomyślała że to do siebie pasuje...a pasuje jak ulał. Tak z ciekawości-ile zapłaciliście za mebelki kuchenne? Też bym podobne chciała. Tylko nie bielone, a naturalne. A stół-jak popatrzyłam na Wasz to doszłam do wniosku że mam identyczny w domu po dziadkach. Chyba go zabiorę i odnowię. Taaak zdecydowanie tak zrobię :)

Serdeczne dzięki za info na temat drzwi! :)

A teraz MEGA WIELKIE I MEGA SERDECZNE GRATULACJE Z OKAZJI ZAMIESZKANIA W WASZYM WYMARZONYM DOMU!!!!!!!!!!!!! :)

Jesteście niesamowici! Odwaliliście kawał dobrej roboty! Teraz nic, tylko byczcie się, ile wlezie :)

A moje kolejne pytanie z obiecanej setki ;) to gdzie wypatzryliście TAKĄ PIĘKNĄ KOZĘ??? :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Wasz dom jest zachwycający, piękny, cudowny, cały czas wracam do niego i przechadzam się po waszych wnętrzach bo panuje tam tak niezwykły klimat, bije takie ciepełko, że nie chce sie wychodzić :)

Gratuluję, gratuluję, gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inwestor chciałby w prostych męskich słowach PODZIĘKOWAĆ miłym gościom za ich przychylne wpisy. WIELKIE DZIĘKI wszystkim a zwłaszcza joanika, Andzia84, Nelli Sza, piotr.nowy, Moose - naprawdę miło się czyta takie wpisy :)

Myślę, że jak Inwestorka dorwie się do klawiatury to będzie bardziej wylewna ;)

Nelli Sza, kozę wypatrzyliśmy bodajże w jakiejś gazecie, a potem zaprzęgliśmy google i znaleźliśmy oficjalnego przedstawiciela producenta na Polskę, czyli tapis.pl , i tyle.

Nelli Sza, to kiedy możemy liczyć na fotki Twoich drzwi?

Kruszon11, linę zamontowaliśmy tak jak ją kupiliśmy, znaczy się nie impregnowaliśmy wcale.

Kruszon11, "różowi" ??????

• 4 weeks później...
Witam, mam na imię Emilka :) mieszkam w województwie podlaskim koło Białegostoku. Ja was czytam, zaglądam do was bardzo często i smutno mi kiedy nic nie piszecie. Dlaczego? :) bo jesteście wspaniali, szczęśliwi. Cieszę się Waszym szczęściem, lubię was odwiedzać i z waszego szczęścia czerpię osobistą radość. Proszę dlatego piszcie piszcie bo jesteście dla innych takim słoneczkiem. Z serca życzę Wam, byście zawsze bardzo mocno się kochali by Wasz domek stał się takim ,,Przedsionkiem Nieba" dla Was, dla Waszych dzieci i tych, którzy Was odwiedzać będą. Dam Wam coś na szczęście - jeśli wierzycie w Boga, to przy najbliższej okazji kiedy będziecie w kościele uklęknijcie oboje przed obrazem Matki Bożej, zawierzcie Jej wasze życie, WASZ CUDOWNY DOM, Wasze dzieci, pracę i to co kochacie, by Matka Boża chroniła Was. Módlcie się tez razem codziennie, chociaż 1 dziesiątką Różańca Świętego - pokonacie wszystkie trudności, a Wasze małżeństwo przetrwa nawet najcięższe kryzysy. Macie tak cudowny Dom i siebie - o czym inni mogą tylko pomarzyć. Dziękujcie Bogu za siebie i szanujcie się. Módlcie się razem - św. Józef jest patronem Domów, pracy, Rodzin - niech on będzie Waszym Patronem i Opiekunem, Strażnikiem Waszego Domu. Postarajcie się o obraz św. Józefa, niech On zajmie w Waszym domu honorowe miejsce. Naprawdę macie szczęście. Jeśli mogę prosić piszcie częściej. Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

... no i "zakochałem się" w Waszej kuchni.

w związku z moim "zakochaniem" :p mam pytanko.... jaka firma (kontakt) robiła Wam te cudne meble, pewien nie jestem ale niedawno znalazłem meble robione w podobnym stylu na www.oldstyl.com.pl czy jest to ten sam producent - dobrze myślę?

proszę podajcie na priv-mail ile Was to kosztowało (bez sprzętu AGD i stołu oraz krzesła), no i jaki jest termin oczekiwania