Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz wymarzony dom z bali - komentarze

mypink

Recommended Posts

Witaj Giovanna:)

Ten stolarz z okolic Kępna robił nam meble do łazienek, do sypialni, biały regał na książki do salonu oraz stół kuchenny z krzesłami. Wszystkie te meble były naszego projektu, tzn. podsyłaliśmy mu zdjęcie lub rysunek poglądowy jak coś ma wyglądać i jaki mam mieć kolor, a on realizował nasze pomysły. Stolarz jest naprawdę bystry, meble są wykonane starannie, estetycznie no i najważniejsze: cena jest niewygórowana jak na produkt drewniany (większość wrocławskich stolarzy wyceniało tą samą robotę ponad dwa razy więcej i proponowali, że lepiej wykonać to z MDF-u!).

Natomiast meble kuchenne robili nam inni stolarze- "Meblo Wosk" z Makowa Podhalańskiego. Skontaktowaliśmy się z nimi drogą mailową, wysaliśmy rozrysowany projekt kuchni no i zrobili meble, przywieźli, zamontowali, zainkasowali niecałe 8 tyś (cena na kwiecień 2010 rok). Z tych mebli też jesteśmy zadowoleni: jak do tej pory wszystko gra, drewno się nie wypaczyło, nigdzie się nie wypręża. Obaj stolarze: ten spod Kępna i z Makowa Podhalańskiego godni polecenia:yes:

Pozdrawiamy!

• Odpowiedzi 185
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Właśnie "natknęłam" się na wasz dziennik i naprawdę robi wrażenie. Rozwiązanie na zewnątrz chałupki takie inne od dominującej wszędzie kostki. Gratuluje pomysłu i podziwiam włożoną pracę. Ten etap ciągle przed nami i wasze pomysły będą moją inspiracją :)

Mam pytanie odnośnie waszego żywopłotu. Będziemy chcieli szybko odgrodzić się od drogi, więc interesuje mnie jak u was spisał się wiąz Turkiestanu?

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach. Oczywiście dołączam do grona "czytających"

Ewa

• 2 months później...

Witajcie

dziennik = Wasz dom robi wrażenie - podziwiam za pomysły, wytrwałość, i ogrom własnej pracy przy budowie i później . Nie zaniedbujcie tego dziennika - domyślam się, czasu nie ma zwłaszcza teraz jak ogród was "woła" ale chociaż raz na 3 miesiące - napiszcie coś. Serdecznie pozdrawiam Aga

• 3 weeks później...

Witamy u nas Ewa i Aga!

Jak zwykle miło słyszeć słowa uznania:yes:Ciągle nowe pomysły przychodzą nam do głowy, więc co jakiś czas będą pojawiały się nowe zdjęcia z postępami prac (na prośbę Agi- właśnie minęło 3 miesiące od ostatniego wpisu i są nowe fotki, można oglądać:D)

Ewa! Wiąz Turkiestanu sprawdza się bardzo dobrze- tzn. przyjęły się wszystkie z 300- tu wsadzonych badylków, na razie jest zieloniutki, pierwsze cięcie wykonaliśmy w maju, natępne planuję w lipcu. Aktualna wysokość to około 1 metra (to naprawdę spory przyrost). Pozdrowionka!

• 3 weeks później...

Witajcie.

Wpadłam z rewizytą...przeglądnęłam wątek i chciałam powiedzieć tylko jedno, że macie u siebie już bajkowo...mimo że ogród młodziutki. Wiele pracy wkładacie w swoje miejsce na ziemi i to ze świetnym skutkiem, a zapowiada się, że to nie koniec jeszcze pomysłów i realizacji. Świetne rozwiązanie z otaczakami- bardzo oryginalnie i do tego taki materiał zbierany na polach-gratuluję. Dom też jak z bajki.....bardzo mi się podoba mimo, że mam swój dom w innym całkowicie stylu. Bardzo przytulnie u Was.

Będę często zagladać do Was i oglądać nowe postępy..

Pozdrawiam Violeta.

Super cudnie i przecudnie :) bardzo się cieszę, że jednak pamiętaliście o tym dzienniku.

Co do za gęsto "posianego warzywniaka" to mam tak w tym roku, mój ukochany mąż "poszalał" z ilością wysianej marchwi ... jest wszędzie.. ale nic mam nadzieję, iż w następnym roku będziemy już mieli warzywniak w docelowym miejscu - i na pewno będzie większy i marchew nie będzie zagłuszała moich kwiatków.

• 1 month później...

Spędziłam dzisiejszy późny wieczór w waszym dzienniku, a dokładnie w waszym domu i ogrodzie :)

Jestem oszołomiona, pijana z wrażenia, przepełniona niezwykłymi doznaniami estetycznymi, sielskimi....

Dech zapiera!!!!

Jesteście NIESAMOWICI!!!!!!!!!!!

Zaglądam nieustannie od początku budowy i za każdym razem jest tak samo - ODLOT :)

Naprawdę Wam gratuluję!!! Stworzyliście przepiękne miejsce na ziemi :)

Mam setki pytań, ale zadam je jak ochłonę nieco, a to może jednak potrwać :)

Pozdrawiam serdecznie!!!! http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/p050.gif

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Tym wszystkim miłym gościom, którzy jeszcze nie wiedzą, chcielibyśmy przekazać smutną wiadomość o nieszczęściu, które spotkało zaprzyjaźnioną forumowiczkę NelliSza prowadzącą jeden z naszych ulubionych forumowych dzienników. W końcu października spłonął ich dom :(

Wszystkim, którzy chcieliby pomóc i wesprzeć w nieszczęściu kierujemy do dziennika http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208966-Nelli-Sza-spłonął-dom-(-TU-PYTAMY-O-NR-KONTA

• 2 months później...

Nie wiem jak to się stało, że dopiero dzisiaj do Was trafiłam.

Ale najwazniejsze, że dotarłam.

Macie PRZEFANTASTYCZNY DOM. O tak cudownie urządzonych wnętrzach, można tylko marzyć. Doprawdy wielki talent trzeba mieć, żeby tak wspaniale wszystko do siebie dopasować a jeszcze wcześniej wygrzebać to i zobaczyć oczami wyobraźni, jak i gdzie będzie pasować. Te wszystkie "drobiazgi", które sprawiają że całość jest po prostu czarująca. Klamki, kluczyki, przywieszki, pluszaki, szafeczki, półeczki i jeszcze wiele innych, których nawet spamietać nie potrafię, a tworzą tę rozkoszną całość :yes:

Jestem zachwycona !!!!!

• 4 months później...
  • 3 months później...