dziku86 07.09.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dzień dobry.Wiem że wszyscy tutaj w głównej mierze są zainteresowani budową domów ale może znajdzie sie jakaś dobra dusza która pomoże Mam zamiar wybudować zespół garażowy na działce działka jest rolna ale położona w samym centrum miasta jak zacząć załatwiać wszystkie dokumenty ? nie mam planu zagospodarowania dla działki. Mógłby ktoś mi napisać jak to wszystko załatwić do kogo sie udać i tak dalej ? jestem w tym zielony dziękuje z góry naprawde Geodeci urżedy itd .pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 07.09.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Jeśli gmina nie posiada Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego należy wystąpić o warunki zagospodarowania terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku86 08.09.2009 02:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 no okey tego zdążyłem sie dowiedzieć ale chodzi mi o szereg innych szczegółów dzięki za odpowiedź ale chodzi mi o pewnego rodzaju ściezkę jaką musze przejść i proszę o jej mapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 08.09.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 To jest pierwsze co musisz zrobić. Bo może sie okazać że nie możesz tych garaży budować na tej działce i działania wyprzedzające to będzie strata pieniędzy i czasu. Tym bardziej że sam piszesz ze jest to działka w środku miasta a więc atrakcyjna i jeśli nie możesz zbudować na niej domu ( a byłoby to napewno bardziej korzystne finansowo) to z garażami też może być problem. Pytanie jest ile tych garaży, na jakiej powierzchni, wymiary działki ?. Wszytsko ma znaczenie. Np. garaże na ponad 300 samochodów osobowych mogą wymagać raportu oddziaływania na srodowisko. Jaka klasa ziemi? Wyłączenie z produkcji rolnej może być problematyczne i kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku86 22.09.2009 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Domu nie stawiam bo mam tą działke naprawde dużą około 6 tys metrów więc jest na czym stawiać Klasa ziemi IIIb jakie wyłączenie z pod rolenj a po wejściu ustawy o odrolnieniu z automatu gruntów rolnych w granicach miasta ?? Obszar objety budową to jakieś 600 m2 mam zamiar postawić jakies 15-20 garaży ? trzeba odrolnić całą działke chcąc wybudować coś takiego ?? zależy mi na czasie moi mili proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 22.09.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Patrz mój pierwszy post. Bez tego ani rusz. Jeśli zależy ci na czasie to zabieraj się za to od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kar_ma 22.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Jeżeli do garaży ma być doprowadzona woda/kanalizacja i prąd to możesz wystąpić do lokalnych dostawców mediów o warunki przyłączenia do ich sieci - zresztą to z reguły jest potrzebne przy staraniu się o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts